torstai 24. marraskuuta 2016

Furuma Cuisine - aitoa kiinalaista ruokaa Katajanokalla

Kiinalainen keittiö ja kiinalainen ruoka on minulle jäänyt toistaiseksi vähän vieraaksi. Siksipä olin erityisen innostunut tutustumaan Katajanokalla sijaitsevaan, autenttista kiinalaista ruokaa tarjoavaan ravintola Furuma Cuisineen. Kiitos kaunis kutsusta Tasty Living Helsinki & Furuma Cuisine!

Katajanokalla alkaakin olla mielenkiintoinen ravintola-, kahvila- ja baarikeskittymä - ja älkää unohtako upeaa Allas Sea Poolia, jossa viime viikolla kävimme tutustumassa. Mainio idea on yhdistää sekä uiminen että ruokailu!

Kiinalainen ruokakulttuuri jaetaan usein neljään eri osaan, joita ovat pohjoinen eli pekingiläinen keittiö, itäinen eli shanghailainen keittiö, läntinen eli sichuanilainen keittiö ja eteläinen eli kantonilainen keittiöFuruma Cuisine edustaa erityisesti sichuanilaista ja Pohjois-Kiinalaista keittiötä. Sichuanilainen keittiö tunnetaan tulisista mauista - tämä sopii minulle erittäin hyvin! Sichuanilaisessa keittiössä käytetään eniten mausteita, kuten chiliä, inkivääriä, sichuaninpippuria ja valkosipulia, kuten myös riisiviiniä, seesamiöljyä ja viinietikkaa. 

Aloitimme illan maistelemalla listalta löytyviä alkupaloja. Meille tarjottiin paistettuja possudumplingseja, kaalisalaattia ja maissikeittoa. Paistetut dumplingsit ja kaalisalaatti kera porkkanan ja nuudelin olivat todella herkullisia. Suosittelen maistamaan. Ihania makuja molemmissa annoksissa! Maissikeitto kanalla oli maultaan todella lempeä ja koostumukseltaan hieman kiisselimäinen. 




Alkuruokien jälkeen pääsimme kurkistamaan ravintolan keittiöön. On aina tosi mielenkiintoista kurkata kulissien taakse ja nähdä ravintolaelämää keittiöstä käsin hetken verran. Onpa joskus Sisilian reissulla päästy paistamaan pizzaa ihka-aidossa puu-uunissa! Furuma Cuisinen keittiössä oli hyvä meininki. Saimme hetken seurata kokkien työskentelyä ja annosten rakentumista.




Pääruokia saimme eteemme komean kattauksen. Olin todella positiivisesti yllättynyt, kuinka maukasta kiinalainen ruoka oli - annos annoksen jälkeen. Eri ruokalajit olivat huolella valmistettu ja laitettu kauniisti esille. Illan mittaan saimme toinen toistaan upeampia makuelämyksiä ja erinomaisen kuvan aidosta kiinalaisesta ruuasta. Pääruuista minun suosikiksi nousivat Paistettu kana chilin kera Chong Qingin tapaan, Uppopaistettu kala hapanimeläkastikkeessa, Paistettu mustekala tulisessa kastikkeessa ja Maustettu munakoiso. Hyviä olivat myös muut maistelemamme annokset; Rapeaksi paistettu ankka lättyjen kera, Suikaloitu possu makeassa papukastikkeessa, Paistettu Tofu ja Kahteen kertaan keitetty possu. 










Huh, tässä vaiheessa olin jo aivan täynnä, vaikka yritin aivan hillitysti maistella kaikkea vain vähän. Ei ehkä ihan onnistunut. Pääruokien maistelujen jälkeen meitä odotti Hot Pot, joka on ihan tosi hauska tapa nauttia ateriaa. Hot Pot on siis vähän fondue -tyyppinen ateria, jossa kukin pääsee itse kypsentämään ateriansa aineksia yhteisessä pöydässä. Hot Potissa oli kaksi lientä, jossa omat ainekset kypsennettiin. Toinen oli maultaan tulinen, toinen miedompi.  Tulisessa liemessä riitti potkua.



Hot Potissa kypsennettävät ainekset haettiin buffet -pöydästä. Furuma Cuisinen tarjonta oli valtava. Pöydästä sai valikoida lihaa, kalaa, kanaa, mustekalaa, simpukoita, vihanneksia ja vaikka mitä. Oman maun mukaan valitut syötävät kerättiin lautaselle ja valkattiin samalla laajasta valikoimasta mieluisat maustekastikkeet. 






Hot Pot porisi mukavasti pöydässä ja fiiliksen mukaan omat ainekset kypsennettiin jommassa kummassa liemessä. Pöydässä oli selvät ohjeet Hot Potissa kypsennettävistä ruuista eli kuinka kauan mitäkin ainesta pitää kypsentää. Ensikertalainenkin voi siis aivan rohkeasti kokeilla Hot Potia - ravintolan ystävällinen henkilökunta opastaa ja jeesaa tarvittaessa. Rohkeasti vaan kokeilemaan Hot Potia!



Illallinen oli upea. Tykkäsin ruuasta tosi paljon ja onkin ihan mahtavaa, että Helsingin keskustasta löytyy näin kiva, aitoa kiinalaista ruokaa tarjoava ravintola. Hot Pot -ateriointi on tosi mukavaa yhteistä puuhaa pöytäseurueen kesken. Muistutti japanilaista Hot Stone -ruokailua, jota olemme Yumessa muutaman kerran kokeilleet.  Suosittelen lämpimästi ja rohkeasti kokeilemaan!

Hintalaatusuhde Furuma Cuisinessa on hyvä. Katselin menun hintoja ja ne olivat varsin kohtuullisia. Ruoka oli todella hyvää ja annokset reilun kokoisia. Jos siis kiinalaista ruokaa tekee mieli, suosittelen lämpimästi vierailua Furuma Cuisineen!

Lue lisää illastamme Furuma Cuisine -ravintolassa Suusta suuhun -blogista ja Ku ite tekee -blogista

Furuma Cuisine

18 kommenttia:

  1. Vihdoinkin paikka josta näyttää saavan Hotpot'a, ja vielä ihan autenttisen näköistä. Mahtavaa!

    VastaaPoista
  2. Pakko päästä testaamaan tämä! olen kuolannut teidän ja muiden ko. iltana paikallaolleiden kuvia, näyttää niin hyvältä :) en harmi kyllä päässyt itse paikalle, vaikka mieli olisi tehnyt.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä. Toivottavasti pääsen tänne jossain vaiheessa. Niin herkullisen näköisiä annoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä ravintolaa voi kyllä lämpimästi suositella!

      Poista
  4. Eiiii! Vitsi mua harmittaa, etten päässyt paikalle. Kävin useasti siinä edellisessä tuolla paikalla olleessa kiinalaisessa, tykkäsin kovasti. Pitää siis mennä testaamaan tääkin, kuulostaa ja näyttää superhyvältä! Ja toi hotpot - aaaaahhhh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hot pot on ihan mahtava! Ruoka oli superhyvää. Ihana illallinen kaikkinensa.

      Poista
  5. Näyttää herkulliselta. MInäkään en lähtenyt täältä maalta taaskaan muihin ympyröihin. Jonain päivänä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten jonain päivänä on kiva lukea sun kokemuksia pääkaupungin tarjonnasta! :)

      Poista
  6. Voi kun kuulostä hyvältä! Kiinalaisella on niin huono maine pikaruokana.. harmi, toivottavasti tämä korjaisi asiaa. Kulissien taakse on aina ihana päästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, kiva kurkata keittiöön. Täällä oli kyllä tosi hyvää ruokaa, suosittelen lämpimästi.

      Poista
  7. harmi kun tuli reissu väliin ja jäi kokeilematta! toivottavatsi taso pysyy kovana!

    PS. Oliko hotpotissa yhä HK:n valmislihapullia :-) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti! Oli niin tosi hyvää 😊 apua, lihapullia en huomannut tsekata - keskityin Hot Potissa mereneläviiin 😊

      Poista
  8. Mulle kantonilainen keittiö on tutuin, koska siellä olen ainoastaan käynyt. Etelässä ruoka jota söin ei ollut ollenkaan tulista, uskoisin että pitäisin tuosta pohjoisen mausteisuudesta ja tulisuudesta! Pitää testata tämä rafla jossain välissä, kiitos raportista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en oo Kiinassa ikinä käynyt ja varmaan osittain siksi on kiinalainen keittiö jäänyt aika vieraaksi. Olikin tosi kivaa päästä hieman perille maan ruokakulttuurista!

      Poista