sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Klaus K:n moderni joulu

Tänä vuonna Klaus K:n joulupöytä on katettu helsinkiläisillä herkuilla. Olemme herkutelleet aikaisempina vuosina Klaus K:n joulupöydässä sekä italialaiseen että amerikkalaiseen tapaan. 

Teemana on siis moderni helsinkiläinen jouluruoka. Joululounasta tarjoillaan 1.-22.12.2016 maanantaista perjantaihin klo 11.30-15.30. 
Viikonloppuisin on tarjolla brunssia (3.-8.12) klo 12-15. Iltaisin ravintola on auki ryhmille (min. 30 henkilöä). 


Lounaaseen tai brunssiin kuuluu runsas alkuruokapöytä. Tarjolla on 13 eri herkkua. Vuosien kokemuksella voin sanoa, että kannattaa olla varovainen ruuan määrän kanssa ja silti varautua jouluähkyyn ;)
Mausteinen lohipastrami ja sahramilla maustettu fenkioli saivat pöytäseurueelta kovasti kehuja. Omia suosikkejani olivat kuhaceviche, maksapatee, palvattu porsaanniska Waldorfinsalaatin kera sekä aivan upean pehmeä ja täyteläinen ruohosipulilla masutettu munakokkeli. 


Palvattua porsaanniskaa ja ryytisinapilla marinoituja perunoita

Maksapateeta ja pihlajanmarjahyytelöä

Kuhaceviche

Savusiikamoussea

Lohipastramia

Hunajapaahdettuja puna- ja keltajuuria

Palvattua porsaanniskaa

Ruohosipulilla maustettua munakokkelia

Pääruuat tarjoillaan sekä lounaalla että brunssilla pöytiin. 1-12.12 tarjolla on sitruunavoissa paistettua turskaa, karamellisoitua porsaanposeka, savustettua karitsanpaistia tai punajuuriohrattua. Me maistoimme karamellisoitua porsaanposeka, joka tarjoiltiin tähtianiksella maustetun batattipyreen, savoijinkaalin ja hunaja-limettikastikkeen kera. 

Annos oli todella hyvin balanssissa. Liha oli mureaa ja kaalisalaatti toi annokseen mukavaa kirpeyttä ja rapeutta. Tähtianis sopi loistavasti bataatin mausteeksi. Oiva annos, tätä voin hyvillä mielin suositella! Pääruuat muuttuvat 13.-22.12, kannattaa tsekata menu Klaus K:n sivuilta

Ruokien kanssa nautimme sekä puna- että valkoviintä. Molemmat viinit sopivat mainiosti ruokien kanssa. Punaviini oli kevyt espanjalainen Llebre, valkoviini perinteinen saksalainen riesling. Llebre sopi erityisesti pääruokana tarjoillun porsaanposken kanssa. 
Joulupöytään kuuluu tottakai myös juustot! Juustojen kanssa tarjoiltu kvittenhilloke oli ihahan kirpeää ja sopi juustoille mainiosti. 
Jälkkäreistä ehdoton suosikkini oli kardemummalla maustettu banaani-suklaahippukakku maapähkinäkuorrutteella. Mustaherukka-jogurttimoussekakku oli ihanan marjaisa ja kirpeä. Molemmat tosi hyviä!
Klaus K:n brunssi on monipuolinen ja laadukas. Suurin osa tuotteista on tehty paikanpäällä. Raaka-aineet on laadukkaita ja tuoreita. Tämän vuoden joulukattaus hellii erityisesti kalan ystäviä. Lounaan hinta on 58 € ja brunssin 42€ sekä kaupanpäälle takuuvarma ähky ;)

Klaus K

Lounaan tarjosi Klaus K.

1 kommentti: