lauantai 15. lokakuuta 2016

Todellista luksusta -Yasuragi


Yksi tämän vuoden ihanimmista reissuista tehtiin jo keväällä yllätys yllätys Tukholmaan. Olin tällä kertaa matkalla ystäväni kanssa. Asumme eri maissa ja valitsemme joka vuosi jonkun kohteen Euroopassa, jossa tapaamme. Tukholmassa vietimme kaksi yötä, mutta itseasiassa pääkohteemme oli Yasuragi -kylpylä, joka sijaitsee noin puolen tunnin matkan päästä Tukholman keskustasta. 

Yövyimme ensimmäisen yön Södermalmin ScandicissaScandic Malmen on muuten tosi hyvällä paikalla ja läheltä löytyy paljon kaikkea kivaa. Södermalmilta hyppäsimme taksiin, jolla hurautimme Yasuragiin. Matka kesti noin 20 minuuttia ja maksoi noin 35€. Perille pääsee myös bussilla (vaihto) tai yhteysaluksella (kesäkaudella). Etenkin jos hotelli sijaitsee keskustassa yhteysalus (Strömkajen-Hasseludden) on oikein näppärä tapa matkustaa Yasuragiin. 

Yasuragi on japanilainen kylpylä. Huoneemme oli aivan mielettömän upea Junior Sviitti. Huone oli oikeasti niin upea, että sieltä ei oikein olisi edes malttanut lähteä pois. Aivan varmasti hienoin huone, jossa kumpikaan meistä oli koskaan ollut!



 



Yasuragissa ei käytetä omia vaatteita vaan jokaiselle annetaan uimapuku, tohvelit ja aamutakki (yakata) sekä vesipullo. Muita tavaroita kuljetetaan punotussa korissa. Uimapuvun, vesipullon ja aamutakin saa omaksi. Uimapukujen koot ovat aika pienet, joten uimapuvusta kannattaa valita normaalia suurempi koko. 




Sviittimme kylpyhuone oli sekin ihan järjettömän magee! Kylppärissä oli iso japanilainen kylpytynnyri, jossa nautimmekin auringonlaskiessa rentouttavaa iltaa katsellen maisemia koko seinän levyisestä ikkunasta. 




Yasuragin kylpyhuonetuotteet olivat aivan ihanan tuoksuisia ja niitä saikin ostaa kylpylän kaupasta mukaan kotiinviemisiksi. 









Huoneeseen kuului todella iso terassi. Olimme reissussa toukokuussa, mutta kesällä täällä olisi ollut aivan ihana paistatella päivää ja nauttia lämpimistä kesäilloista. 




Terassiltamme oli kuulemma koko kylpylän parhaat näkymät ja tämä olikin helppo uskoa todeksi. Illalla kääryidyimme vielä vieltteihin ja katselimme tähtitaivasta hetken ennen kuin kietoiduimme silkkisiin lakanoihin aivan ihanan päivän jälkeen. 



En ottanut kuvia itse kylpylästä, koska en halunnut häiritä muita kylpijöitä. Tilat on hyvin koruttomat, mutta kaikki yksityiskohdat on mietitty viimeistä piirtoa myöten. Sisällä on yksi iso uima-allas, jonka ympärillä voi rentoutua ja nauttia paikan erikoislaatuisesta tunnelmasta. Ulkona on useampi lämmin allas, joista on huikeat näkymät. Lisäksi Yasuragista löytyy useampi sauna ja oleskelualue. Peseytymistilat on isot ja vierailun aluksi voit käydä kuuntelemassa perehdytyksen japanilaiseen kylpytraditioon, jotta saat käynnistä kaiken irti. Perehdytys tehdään ruotsiksi, mutta kysymyksiä voi toki esittää myös englanniksi. 

Tarjolla on hedelmiä ja teetä välipalaksi. Vesipullon voi täyttää useista eri pisteistä joko tavallisella vedellä tai kuplivalla. Tarjolla on myös erillisestä maksusta erilaisia kauneushoitoja, joita me emme kuitenkaan käyttäneet. Kylpylässä oli aivan riittävästi aktiviteetteja muutenkin. 

Yksi parhaista kokemuksistamme Yasuragissa olivat rentoutustuolit, jotka värisivät erilaisen musiikin tahtiin. Pure Heaven!






Suosittelemme ehdottomasti osallistumaan erilaisiin aktiviteetteihin, joita kylpylässä järjestetään. Tunneista ei makseta erikseen vaan ne sisältyvät paketin hintaan. Me osallistuimme joogaan, zen meditaatioon ja meditaatioon, jossa käytettiin tiibetiläisiä soivia kulhoja. Paikalle kannattaa mennä ajoissa (n. 15 min. ennen), koska tunnit olivat todella suosittuja ja kaikki halukkaat eivät aina mahtuneet mukaan. Olimme tosi tyytyväisiä tunteihin. Kannattaa huomioida, että kaikki tunnit pidetään ruotsiksi, mutta ihan kouluruotsilla tästä selvisimme ;)



Illallinen sisältyi myös hintaan, mutta juomat olivat omakustanteisia. Illallinen tarjoiltiin buffeena. Myös illallisella käytettiin aamutakkeja, joten juhlavaatteet voi huoletta jättää kotiin. Tarjolla oli alkuruokana sushi-buffee, pääruoka oli lihaa, kalaa ja kasviksia ja jälkiruokana pieni suklainen herkku. Illallinen oli kaiken kaikkiaan melko vaatimaton Yasuragin muuhun tasoon nähden, mutta vatsat tuli täyteen ja ruoka oli ihan maittavaa. 












Aamiaiselle tultiin tottakai aamutakeissa. Aamiainen oli todella hyvä ja valikoimaa oli runsaasti. 


Me nautimme aamiaista tällaisten pöytien ääressä

Muita aamiaispöytiä

Meidän lemppariksemme valikoitui chiansiemenistä valmistettu puuro tuoreilla marjoilla.


Aamiaisella viihdyimme pitkään ja nautimme mitä erilaisempia herkkuja. 



Tyrnishotti oli reipas aloitus päivään.  


 Misokeittoa aamupalaksi, miksi ei? 


Aamujoogan ja aamiaisen jälkeen meillä oli hetki aikaa kierrellä ympäröivässä puutarhassa ennen yhteysaluksen lähtöä. 





Paluumatka taittui yhteysaluksella. Matka kesti noin puolisen tuntia Tukholman keskustaan, jossa yövyimme vielä yhden yön ennen kotiinlähtöä. Matkalla alukselle kävelimme kohtasimme idyllin vanhoinen taloineen ja suurine puutarhoineen, jota harvoin näkee. 



Yasuragi on silkkaa luksusta! Toki hinnatkin on kovat. Yhden yön yöpyminen puolihoidolla viikonloppuisin maksaa noin 500€/kahdelta, sviitin hinnat on noin 200€ kalliimmat. Kylpylään voi toki mennä myös vierailijana ilman majoitusta, kylpylävisiitin hinta on noin 100€. Yasuragi on kuitenkin aivan omaa luokkaansa. Kylpylä oli selkeästi aikuisten parien suosiossa. Tänne tullaan rentoutumaan, hemmottelemaan itseä ja nauttimaan. Olimme visiitin jälkeen aivan uudestisyntyneitä. Sekä mieli että keho oli saanut ravintoa ja lepoa. Tämä on once in a lifetime kohde! Lämmin suositus! 


22 kommenttia:

  1. Olen kuullut Yasuragista pelkästään hyvää. Kunhan saisimme lapsivapaan viikonlopun, niin tarkoitus olisi jossain vaiheessa päästä testaamaan. Tosin onhan heillä tietysti myös ne omat kid spa päivätkin jolloin lapsetkin voisi ottaa mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä lähtisin kyllä ilman lapsia. Mielestäni juuri hiljaisuus, rentoutuminen, erilaiset meditaatiot ja upeat maisemat olivat paikassa parasta!

      Poista
  2. Ihana idea, että nähdään ystävän kanssa euroopan jossain kaupungissa. Minulla asuu kanssa läheinen ystävä toisessa maassa. Täytyy tätä ehdottaa jahka hänen pienin lapsensa on tarpeeksi iso olemaan yksin :) Yasurang on ihan uusi tuttavuus minulle, viestisi perusteella on kyllä aivan taianomainen paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan nyt 5 vuotta toteutettu tätä ideaa ja on ollut aivan huikeeta! Suosittelen!

      Poista
  3. No vihdoin tämä postaus tuli pihalle, Kiitos. Mä oon niin menos tuonne. (ollu jo kyllä useamman vuoden...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo vähän kesti...Jos ois rahaa menisin koko viikonlopuksi ja kannattaa ottaa sellainen lungi asenne messiin, että rauhassa nauttii asioista ympärillään.

      Poista
  4. Oi hitsit - tuo kuulostaa juuri sellaiselta, jota tällä hetkellä isännän kanssa tarvitsisimme. Kunhan vaan ehtisimme lähtemään reissuun...

    VastaaPoista
  5. Siis kaikki tämä ihan naapurimaassa? Wau! Näyttää kyllä ihanalta ja hienolta. Oikea rentoutumispaikka! Voisin just tällä hetkellä olla tuolla rentoutumassa. Ihana kun jaoit tämän!

    VastaaPoista
  6. Kuulostaa ja näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
  7. Ihana paikka, haluaisin mieluusti itsekin tuonne paljuun juuri nyt! ehkä tuonne voisi lähteä kun raaskii jättää minikokin ensimmäisen kerran vähän pidemmäksi aikaa hoitoon, apukokki tykkäisi varmasti myös :)

    VastaaPoista
  8. Kiitos! Nyt tiedän minne ehdotan seuraavaa tyttöreissua meidän Misu-jengille!

    VastaaPoista
  9. Ompa mielenkiintoisen kuuloinen paikka.

    VastaaPoista
  10. Onpa kaunis ja hyvin persoonallinen paikka. Uusi tuttavuus minulle.

    VastaaPoista
  11. Minullekin paikka on ihan uusi, en ole ennen kuullutkaan. Harmi että ruoka ei yltänyt muuhun tasoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Oikein odotin postausta lukiessa että koska päästään siihen ruokaan! Muuten kyllä näytti aivan ihanan rentouttavalta ja kauniilta :)

      Poista
  12. Yksinkertaisuudessaan kaunis paikka kyllä. Mutta ei ilmeisesti ruokamatkailuun kuitenkaan.

    VastaaPoista
  13. Ihana paikka. Muistelen, että olisin joskus suunnitellut reissua tuonne, mutta lapset eivät tainneet olla sallittuja asukkeja, joten se sitten jäi. Ehkä joskus yritän uudelleen ihan kaksistaan.

    VastaaPoista
  14. Onpa upean näköistä, varmasti rentouttava kokemus.

    VastaaPoista
  15. Uskomattoman hienon oloinen paikka. Tuonnehan voisi alkaa suunnittelemaan jotain aikuistenlomaa. :)

    VastaaPoista
  16. Oi, mikä paikka! Ehkä sitten joskus kun lapset on isoja, niin lähdetään tuonne rentoutumaan! :)

    VastaaPoista