sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Ravintolavinkkejä Torremolinokseen!

Syyskuun Espanjan reissu oli ihana, mahtava yhdistelmä töitä ja lomaa. Aamuisin lenkit juostiin rantakadulla, päivät tehtiin töitä ja iltaisin suunnattiin ruuan ääreen. Viikko auringossa meni äkkiä!



Aurinkorannikon reissuilla ravintolavalinnat eivät välttämättä aina ole olleet onnistuneita. La Carihuelan kylässä (sijaitsee Torremolinoksen ja Benalmadenan välissä) on syöty tosi hyvää paellaa Casa Juanissa. Muuten Espanjan reissuilla ollaan aika paljon tehty safkaa itse, luotettu klubiravintolaan, käyty pizzalla - ja nautittu ruokakaupan mahtavasta tarjonnasta, kuten tuoreista hedelmistä ja tietenkin chorizosta. Tällä reissulla söimme ulkona melkein joka ilta ja meillä kävi loistava tuuri; ruoka oli hyvää kaikissa paikoissa, joissa illastimme. 

Granvinos

Granvinos sijaitsee Torremolinoksen kivoimmilla mestoilla, pienen aukion laidalla. Tästä ollaan kävelty ohi useasti, mutta nyt ensimmäistä kertaa istuin alas syömään. Tilasimme lasit viiniä ja muutamat tapakset. Nautimme ihanan lämpimästä illasta ja kesäisestä fiiliksestä - ja punaviinistä. 


Granvinoksen parasta antia olivat suussa sulavat, herkulliset minihampurilaiset. 





Hampurilaisten lisäksi maistoimme listalta paria muuta tapasta, jotka eivät olleet kovin erikoisia maultaan. Pekoniin käärityt sipulit olivat aivan jees, mutta pekoni oli jätetty minun makuun liian löysäksi.  



Alkutapasten jälkeen söimme pääruuaksi Andalusian keittiön lemppariannokseni eli Gambas al Pil Pil; öljyssä paistetut katkaravut, chilillä ja valkosipulilla maustettuna. Ihanaa jälleen!



Granvinos oli kiva paikka. Eniten tykkäsin viihtyisästä ympäristöstä ja ystävällisestä palvelusta. Hampurilaisia suosittelen lämpimästi, samoin Gambas Pil Piliä. Pari muuta tapasta eivät oikein vakuuttaneet. Tänne tullaan toistekin, ainakin viinille & burgereille.  


Mansiegas

Aivan sattumalta shoppailuillan jälkeen osuimme Torremolinoksen keskustassa sijaitsevaan Mansiegas -ravintolaan. Kello lähenteli jo kymmentä illalla, joten nälkä oli aikamoinen. Muutama paikka katsastettiin ennen tätä, mutta onneksi päädyttiin just tänne! Ei ollut enää nälkä, kun oli aika lähteä kotiin.  




Mansiegasissa tilasimme parit tapasannokset. Hinnat olivat täällä edulliset ja tapakset todella isot. Kasvisamosoja oli lautasellinen. Samosan täyte oli tosi hyvänmakuinen. Päälle oli annosteltu reilusti chilikastiketta, joka sopi tähän settiin aivan hyvin. 






Mansiegasin Patatas Bravasit oli meistä aivan huiput! Isot kulhot oli suorastaan pakko tyhjentää, vaikka perunoita oli ihan hulluna. Perunat oli paistettu meidän makuun juuri sopiviksi ja maustettu hyvin. Kastike oli sopivan tulinen. 



Minä maistoin vielä tonnikalalla täytettyjä kroketteja, jotka makuelämykseltään jäivät perunoiden ja kasvispiiraan varjoon. Ruokaa oli siis todellakin riittävästi. Meidän annokset olivat simppeleitä ja rouheita. Ihastelimme kyllä tosi kauniita ja viimeistelyjä annoksia, joita keittiöstä kiikutettiin naapuripöytiin.  

Mansiegas oli kiva, mutkaton paikka, jonne palaan kyllä toistekin. Sen verran hyvän fiiliksen paikan Patatas Bravasit jättivät, että niitä on maistettava toistekin. Palvelu toimi ystävällisesti ja nopeasti. Nälkäiset naiset arvostivat tätä erityisen paljon. Hinnat tässä mestassa olivat varsin edulliset ja ruoka maukasta. Pari annosta oli yhdelle enemmän kuin kylliksi - nälkä lähti ja energiaa riitti aamulenkille asti.   

La Fragata


La Fragata sijaitsee La Carihuelan ja Benaldamenan välisellä rantakadulla. Kuljimme ravintolan ohi yhtenä iltana ja pöytään kiikutetut annokset näyttivät niin hyviltä, että päätimme seuraavana iltana illastaa La Fragatassa. Iloksemme terassilla oli tilaa ja saimme ihailla rantakadun maisemia ja seurailla iltavilinää.


Alkuun maistoimme rapeita valkosipulileipiä. 



Pääruuaksi tilasimme Seafood Paellan - pitäähän Espanjassa syödä paellaa, edes kerran reissun aikana. Paella oli erinomainen. Äyriäisiä oli runsaasti ja paella maistui todella hyvälle. 



Paella tarjoiltiin komealta vadilta ja tarjoilija asetteli lautasillemme hienot annokset. 


Äyriäispaella kustansi kahdelta henkilöltä 30 €. Hintalaatusuhde oli kohdillaan. 



La Fragataan palasimme vielä uudelleen. Paellasta nauttiessamme emme voineet olla huomaamatta naapuripöytiin tarjoiltuja aikas herkullisen näköisiä (ja tuoksuisia!) pizzoja. Viimeisenä iltana päätimme suunnata tänne pizzalle. Onnistunutta viikkoa juhlistimme ensin lasillisilla Sangriaa. 



Päätimme jakaa pizzan, jotta voisimme nauttia alkuruuat huoleti. Seafood-keitto oli maukas. 


Gambas al Pil Pil oli hyvää, taas. Annoksessa oli runsaasti katkarapuja ja liemi oli hyvänmakuinen. 


La Fragata onnistui myös pizzassa. Chorizo oli maultaan erinomainen ja sopivan tulinen. Mozzarellaa oli pizzassa runsaasti. Niillä rajoilla mentiin, että oliko juustoa jopa hieman liikaa. Hyvä pizza kaikkinensa ja puolittaminen oli hyvä idis, nyt selvittiin semiähkyllä ;). Kuten kuvasta näkyy, oli jo aika pimeää, kun pizza saapui pöytäämme. 


La Fragatassa oli kiva meininki. Palvelu pelasi hyvin ja tunnelma oli letkeä. Ja mikä parasta ruoka oli hyvää ja hyvänhintaista. Tänne tullaan toistekin.  

Kenko


Ravintoloissa emme juurikaan nauttineet jälkiruokia, vaan illallisen jälkeen suunnistimme uskollisesti Kenkoon, jota olen blogissa aiemminkin kehunut. Kenkon jätskit ovat todella hyviä! Makuja on riittävän monta, muttei liikaa ja nämä jätskit maistuvat niiin ihanille. Useimmiten riitti yksi pieni pallo, välillä herkuteltiin parin pallon verran. Uusi suosikkimakuni on pistaasi-mascarpone. Ihan mahtava makuelämys! Kuvassa kestolempparini, Kinder. Kenkossa on jätskien lisäksi erinomaista kahvia, smoothieita, Frozen Youghurteja ja muuta syötävää pieneen nälkään. Kiva paikka, jonka jäätelöitä suosittelen maistamaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti