sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Turistina Helsingissä: Hotelli Torni, ravintola Natura & muutama muu tärppi!


Pitkästä aikaa pääsimme viettämään iltaa Helsingin keskustassa ihan ajan kanssa. Yövyimme hotelli Tornin Jugend-sviitissä. Tornissa olemme vierailleet aikasemminkin, viime kerralla yövyimme Art-Deco puolella. Illan ohjelmassa oli luvassa luksus-yöpymisen lisäksi teatteria ja hyvää ruokaa. 

Hotelli Torni on itsessään instituutio ja sijaitsee ihan parhaalla paikalla Helsingin keskustassa. Täällä voisi hyvin viettää koko viikonlopun ilman, että paljoa tarvitsisi ulos poistuakaan. Hotelli Tornissa on aivan legendaarinen drinkkibaari American bar, joka on ollut yksi suosikeistamme jo useamman vuoden ajan. Täältä saa yhtä lempparidrinkkiämme Monica Z:tä, jota suosittelemme vahvasti testaamaan! Hotellin yhteydessä on irkkubaari ja yläkerran Atelje Barista on upeat näkymät! Hotellissa on myös laadukas ravintola. 

Kaikki Helsingin keskustan paikat ovat aivan kävelymatkan päässä hotellilta. Hotellia vastapäätä sijaitsee Vin-Vin, yksi Helsingin parhaista viinibaareista! Samalta kadulta löytyy useampikin ihana kahvila ja Antto Melasniemen Putte's ravintolassa voi nauttia tosi hyvää pizzaa, jos haluaa illallistaa rennommin.

Iltapäiväkahvit nautittiin Teemun & Markuksen patisseriessa, joka sijaitsee ihan vastapäätä Tornia. Täältä tarttui mukaan kotiin viemisiksi todella herkullinen ruisleipä. 



Ihana latte ja ihana kuppi!



Toisella puolella Tornia on Yrjönkadun uimahalli, jossa pääsee rentoutumaan erilaisissa saunoissa ihan tosi mageessa interiöörissä. Niin ja siellä siis voi uida ilman uimapukua halutessaan, koska uimahallissa on erikseen miesten ja naisten vuorot.  



Hotelli Tornissa on esillä paljon taidetta, joka korostaa hotellin tunnelmaa klassikkona. 



Pieniä yksityiskohtia löytyy joka puolelta hotellia, jotka tuovat tänne aivan omanlaista tunnelmaa. 


Huoneemme sijaitsi 3. kerroksen Jugend-puolella. 


Jugend-sviitti oli reilun kokoinen ja isot ikkunat toivat huoneeseen valoa. Tykästyimme sviitin kauniin keltaisiin seiniin.  







Ihana kaakeliuuni toi huoneeseen tunnelmaa ja arvokkuutta. 


Tassuamme sopii Jugend-tyyliin loistavasti!




Pieniä laadukkaita yksityiskohtia ei oltu unohdettu. Huippua, että hotellihuoneesta löytyy maailman parasta raakasuklaata!


Hotellissa yöpyjät voivat käyttää Kampin Fressin palveluja 5€ hintaan. Kävimme punttiksella ennen illan teatteria. Fressi oli siisti, laadukas ja oikein kiva kokemus kaikkinensa.



Illan teatterina oli Kom-teatterin Pasi was here



Oli muuten todella loistava esitys, suosittelemme lämpimästi. Esitys oli hauska, ajatuksia herättävä ja oivallisesti toteutettu! Teatteritunnelmaan virittäydyimme lasillisilla kuohuvaa. 



Teatterista suunnistimme Iso-Roballa sijaitsevaan ravintola Naturaan. Naturassa ruoka valmistetaan korkeatasoisista raaka-aineista avokeittiössä. Naturan keittiön kulmakiviä ovat selkeät ja puhtaat maut. Suomalaisten tuottajien lisäksi Natura käyttää muutamia, tarkoin valittuja ulkomaisia tuottajia, joista illan aikana kuulimmekin. Sisustuksessa meitä ihastutti erityisesti upea aaltoileva seinä, joka sai meidät dyynimäisiin tunnelmiin. Koko seinän pituinen nahkasohva oli todella staili!

Ilta alkoi keittiön tervehdyksellä: kananmaksamoussea, omenasiirappia ja mustikoita. Kananmaksamousse oli täyteläinen, intensiivisiä makuja, luovuutta ja persoonallista otetta ilmentävä suupala. Eli tykättiin todella ;)



Illan juomaksi valkkasimme kuivan Rieslingin, joka sopi mainiosti illan ruokien kanssa. Mukavaa oli, että meille tarjottiin maistiaiset kahdesta listalla olleesta rieslingistä. Tarjolla on myös esim. 4 viinin paketti 35 €:n hintaan, jos haluat maistella erilaisia viinejä. 


Mirka valitsi neljän ruokalajin valmiin menun, Pauliina valitsi annokset listalta. Mirka ensimmäinen annos oli sokerisuolattua siikaa, piimää, kyssäkaalia, tilliä ja krutonkeja. Annos oli raikas ja siinä oli paljon intensiivisiä makuja, kuten jo amuse-bouche antoikin olettaa. 


Pauliinan ensimmäinen annos oli alkupalamaistiainen: Nieriää Lapista, höyrytettyä leipää, savustettua mätiä, sitruunapyrettä ja piparjuurikreemiä. Maku oli vahva, raikas ja tasapainoinen. Höyrytetty leipä oli hauska uusi elämys, maultaan jäi kyllä vähän vaisuksi. Annos oli todella kaunis! 


Seuraavana neljän ruokalajin menussa oli Juuripersilja, joka sisälsi myös sieniä ja hasselpähkinävinaigrettea. Jälleen taidokkaasti kasattu kokonaisuus. 


Pauliinan valitsema maissikeitto oli kermaista ja voimakkaan makuista. Maissikeitossa oli kanansiipeä, ruusukaalia ja rakuunasuolaa. Tykkäsin keitosta kovasti! 



Ruokien välissä tarjoiltiin "suunpuhdistajana" (palate cleanser) hauska poksujauhe, joka toi mieleen lapsuuden Pinkki-jäätelön. 


Possu-annos oli menun kolmas ruokalaji, joka ei oikein meidän makuun sattunut. Annoksessa oli hyvääkin, rapea punajuuri toi annokseen hyvää rakennetta ja pikkumustekalat maistuivat oivallisilta. 



Ennen illan makeaa päätöstä maistoimme todella vahvaa juustoa; fermentoitua brietä, jota Naturaan toimittaa yksi pariisilainen kauppa. Juusto oli voimakas, mutta sen kera tarjottu perunahillo taittoi vahvuutta mukavasti. Hiilinäkkileipä täydensi juustolautasen kokonaisuuden.  

Illan parasta antia oli ehdottomasti jälkkärit! Mitkään ylisanat eivät pysty tätä illan lopetusta kuvaamaan riittävästi. Tämä täytyy vain itse kokea. Kuulemma Frozen Yougurt 2013 on niin suosittu, että sitä ei voi ottaa pois listalta. Se olisikin katastrofi. Osa asiakkaista käy syömässä vain tämän jälkkärin, emmekä ihmettele yhtään. Kaunis ja ihana Frozen tehdään todella käsityönä. Ilman valkoista sokeria valmistettava makea herkku sisälsi jugurttia, hunajamoussea, hunajakennnoa ja ruusupyrettä. 

Naturan takana oleva David Alberti selosti meille jälkiruuan valmistukseen vaadittavat eri vaiheet, kuten kurtturuusujen käsin nypityistä terälehdistä valmistetun ruusupyreen ja jugurttilumen tekemisen. Tämän kuultuamme Frozen Yougurt maistui entistä taivaallisemmalle!


Illan viimeinen suupala oli herkullinen pieni kakkunen kinuskikastikkeen kera. Tähänkin annokseen ja sen tarjoilemiseen liittyi kiva taustatarina - kysykää, kun Naturaan menette.  



Illallinen Naturassa oli oikein onnistunut. Palvelu oli ystävällistä ja hintalaatu-suhde oli kohdallaan. Neljän ruokalajin illallinen maksoi 39€ ja lasi viiniä kympin. Natura yllätti meidät laadullaan ja rohkeilla mauilla. Ravintola oli yllättävän fine dining, mutta ilmapiiri oli kuitenkin rento. Suosittelemme!

Sunnuntaiaamu alkoi pitkällä aamulenkillä Helsingin ihania maisemia ihaillen niin Seurasaaressa kuin Töölönlahdellakin. Lenkin jälkeen poikkesin vielä Fressissä venyttelemässä ja sitten alkoikin olla jo jättinälkä! 

Tornin aamiaista tarjoillaan sunnuntaisin klo 7.30-11. Aamiaisella on panostettu laatuun. Ainekset olivat tuoreita ja hyvin pohdittuja. Kahvia ja teetä tarjottiin pöytiin mieluisalla paahdolla ja teelaadulla. Myös noutopöydässä oli kahvia ja teetä tarjolla. 

Tornin aamiaisen kohokohta oli ehdottomasti täyteläinen, silkkinen kaurapuuro. Tämä puuro kilpailee vahvasti Helsingin parhaan puuron tittelistä!



Aamiaisella oli runsaasti tarjolla tuoreita vihanneksia, hedelmiä, leikkeleitä, juustoja ja kalaa. Noutopöydässä oli erikseen gluteenittomia tuotteita.



Lihapullat olivat kotitekoisia ja maistuivatkin siltä. Voi kun kaikkialla jo päästäisiin einespullista eroon. 


Tornin munakokkeli on ehkä parasta maistamaani ikinä! Aivan omaa luokkaansa! Pekoni oli rapeaa ja hyvää. 



Aamiasen leivät tulevat viereistä kahvila Briossista ja oikein sulivat suuhun, nam! Leivän päälle oli tarjolla levitteitä useaa sorttia. Jälkiruokana oli mustikka- ja omenapiirakkaa vaniljakastikkeen kera. Kokonaisuutena oikein hyvä hotelliaamiainen!


Helsingissä riittää tekemistä. Kaupunki on täynnä ihania kahviloita, ravintoloita ja baareja. Lisäksi löytyy tosi paljon kiinnostavia museoita ja näyttelyitä, superhyviä teatteriesityksiä ja keikkoja. Esimerkiksi Designmuseossa on tällä hetkellä Eero Aarnion näyttely, Ateneumissa puolestaan menee juuri amerikkalaisen taidemaalari Alice Neelin näyttely. Tornin sijainti on loistava, moni paikka sijaitsee kävelyetäisyyden päässä. Suosittelemme minilomailemaan Helsingissä; tämä konsepti on moneen kertaan todettu ihanaksi irtiotoksi arjesta!



##postaus toteutettu yhteistyössä Solo Sokos Hotel Tornin kanssa

22 kommenttia:

  1. Torni on minustakin sijaintinsa puolesta todella erinomainen. Teatteriesitys jäi kiinnostamaan, muuta olikin tuttuja ja hyväksi koettuja juttuja (paitsi tuo ko uimahalli).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä tsiigaamassa! Uskon, että tykkäisit! Monella tasolla tosi hyvä näytelmä!

      Poista
  2. Torni on ihan mahtavalla paikalla, kieltämättä. Ja ympärillä on ihania helmiä. Yksi suosikeistani on Nudgen rulla, joka on aina yhtä maukas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Rulla on ihana! Vitsi, kun tulee aina runsauden pula!

      Poista
  3. Olipa kiva postaus. Täytyy ottaa vinkeistä vaari ja ottaa ne huomioon seuraavalla Helsingin reissulla. Tornissa ei vielä ollakaan yövytty ja nuo Putte´s pizzatkin on vielä maistamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsingissä on kaikkea ihanaa! Torni on tosi hyvällä paikalla, lähellä on vaikka kuinka monta kivaa paikkaa.

      Poista
  4. Upea päivä ollut teillä! Torni on upea, mutten ole koskaan siellä yöpynyt. Pitäisi kyllä!
    Superhyviä vinkkejä tässä postauksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minilomat Helsingissä (vaikka lähellä asutaankin) ovat olleet tosi kivoja reissuja! :)

      Poista
  5. Miniloma Helsingissä on kyllä kiva idea, mekin ollaan tehty samantyyppisiä apukokin kanssa :) ja Torni on loistava tukikohta minilomalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torni on loistavalla paikalla. Lyhyt matka kaikkialle!

      Poista
  6. Me vietettiin pari vuotta sitten ihanat häät Tornissa. Tykkään! :)
    http://puistolanbistro.blogspot.fi/2014/06/herkuttelijoiden-haat.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upeat juhlat teillä ollut kaikkinensa! Kiitos linkkauksesta - oli ihanaa luettavaa!

      Poista
  7. No olipas herkullisen näköinen päivällinen! Ehdottomasti korvan taakse tämä!

    VastaaPoista
  8. Olen niin out Helsingin tarjonnasta. Meillä reissur keskittyy yleensä vain Korkeasaari/Lintin väliin ja siellä tulee käytyä aivan liian harvoin. Kiitos vinkeistä, ehkä joskus vielä repäsen ja lähden päiväksi seikkailemaan sinne ihan yksinään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelemme! Seikkailu yksin Helsingissä kuulostaa aivan mahtavalle idikselle :).

      Poista
  9. Hotelli Tornin American Bar on ehdottomia cocktailbaarisuosikkejani Helsingissä, tosin rakastan myös käydä siellä Ateljee Barin korkeuksissa. Siellä on aina jotenkin yhteenkuuluvainen tunne kaikkien paikalle eri puolilta maailmaa kokoontuneiden kanssa, liekö sitten syynä se hissimatka ja ahtaan kierreportaat vai mikä. Siellä on ihan mahtavaa käydä vaikka arkena itsekseen kahvilla, vaikka eipä ne kuohuviinilasilliset viikonloppunakaan koskaan huono idea siellä korkeuksissa ole :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat ovat ihania baareja :). American Bariin ehkä jotenkin eksyy helpommin ;). Cocktailit ovat aivan huippuja!

      Poista
  10. Jos joku kysyy hotellisuosituksia Helsingissä, suosittelen yleensä Tornia. American Bariin ja Ateljeehen liittyy myös paljon hyviä muistoja. Ja oonhan mä ollut Tornin ravintolassa töissäkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torni on ihana hotelli, samoin baarit. Meilläkin on vuosien aikana kertynyt mukavia muistoja molemmista baareista :).

      Poista
  11. Alkuaikoina kiehnäsimme Nirson kanssa American barin sohvilla. Paikkaan liittyy erityisiä muistoja. Yksi Helsingin kauneimmista hotelleista, täällä asuvana ei vaan tule yövyttyä. Yrjönkadun uimahalli on ihana, käyn joka viikko!

    VastaaPoista