sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Yhdeksän hyvää syytä suunnistaa kohti Lyonia!Lyon valikoitui kesän matkakohteeksemme pitkällisen pohdinnan jälkeen. Lyoniin meitä houkuttelli, yllätys yllätys, ruoka ja viinit. Yritimme kovasti etsiä tietoa Lyonista etukäteen, mutta harvinaisen vähän sitä oli saatavilla mistään, ei sen koommin netistä kuin matkaoppaissakaan. Reissua emme siis käytännön syistä voineet juurikaan suunnitella etukäteen ja mikäs siinä -go with the flow! Ehdottomasti kesän paras reissu! Viime hetkellä Helena tuli kuitenkin hätiin ;)


Onneksi Helena oli kuitenkin käynyt Lyonissa ja olikin oivaa matkaseuraa ;)

1. Ravintolat

Ravintoloiden kanssa Lyonissa on vain yksi ongelma, niitä on ihan julmetun paljon. Olimme varanneet muutaman mestan etukäteen, mutta aika pitkälti menimme fiiliksen mukaan. Lyon on todellakin ruoanystävän mekka!Hauskoja paikkoja bongailimme vähän joka kadun kulmasta, vaikka emme niissä ehtineetkään itse piipahtamaan.


Tässä läheisessä kahvilassa nautimme aamulattea
Täällä nautimme ensimmäisenä aamuna aamiaisen.

Kuka löytää kuvasta koiran?
2. Ruokakulttuuri ja Bocuse


Paul Bocuse on siis ranskalainen huippukokki. Bocusella on useampi ravintola Lyonissa, tunnetuin näistä on kolmen Michelin -tähden ravintola L'Auberge Du Pont de Collenges. Lyonissa järjestetään kahden vuoden välein Bocuseen mukaan nimetty kokkikilpailu Bocuse d'Or. 


Ensimmäisenä aamuna suuntasimmekin Bocusen halleilla. Kauppahallia suosittelemme lämpimästi! Täällä vierähti aikaa muutama tunti. Mukaan ostimme tuoretta maalaisleipää, paikallisia makkaroita, sitä kuuluisaa Saint Mercelin juustoa ja hanhenmaksapateeta. Täydelliset aamiaisainekset siis!Seinämaalaus huippukokki Paul Bocuseesta

Bocuseen kauppahalli


Yksi lyonilaisen ruokakulttuurin juttu on erilaiset makkarat
Aamiainen kauppahallin aineksista
Hedelmät ja vihannekset käytiin hakemassa läheiseltä torilta

Aamulatet haettiin viereistä kahvilasta

Yksi matkan tärkeimpiä juttuja oli päästä johonkin Bocuseen ravintolaan illallistamaan. L'Auberge Du Pont de Collenges osottautui aivan liian kalliiksi meidän budjetille, mutta onneksi vaihtoehtoja löytyi. Paul Bocusen ravintoloista valkkasimme Le Sudin.  Ruoka oli erinomaista, mutta muuten ilta oli kyllä melkoinen katastrofi. 3. Viinit

Lyonissa joimme viintä. Useimmiten valkoista, mutta myös punaista. Tutustuimme paikallisiin viineihin ja löysimme uusia suosikkeja. Erityisesti ihastuimme David Reynandin tilan viineihin. 


Jos ikinä saat tätä käsiisi, osta!Myös tämä Robert & patricia Tolletin viini oli aivan ihana!
Crozes-Hermitagen viinejä ostettiin kotiinkin!

Shampanjaa, tottakai!

Rypäleistä ihastuimme Viognieriin. Viognieriistä valmistetuissa viineissä oli mukavasti makua ja sitä ostimme kotiinkin. Maconin aalueen viinit olivat toinen oikein positiivinen yllätys! Kivaa kun oppii uutta ja pääsee laajentamaan omaa makurepertuaariaan. Nämä valkkarit eivät olleet ihan tyypillisiä meille, mutta oppia ikä kaikki ;)


Valkoviinin ohella reissun yksi suosikkiaperitiiveistamme oli Kir!


Vikan illan löytö oli upea enkeliviini!


4. Katutaide

Lyonissa taide on tuotu ihan jokaisen ulottuville. Ihastelimme maalauksia, jotka koristivat ihan tavallisten asuintalojen seinustoja. Aivan huippu idea! 


5. Upeat valaistukset ja suihkulähteet

Iltaisin Lyonissa oli ihana kävellä ja ihastella upeasti valaistuja rakennuksia ja suihkulähteitä. Satuimme paikanpäälle Ranskan kansallispäivän aikaan ja saimme lisäksi nauttia ilotulituksista.  6. Historia ja upeat rakennukset


Jokiristeily oli oivallinen tapa päästä ihastelemaan kaupunkia ja upeita rakennuksia. Lyon on muuten Pikku Prinssin kirjoittajan Antoine de Saint-Exupéry:n kotikaupunki. Lyon on myös elokuvan synnyinpaikka! Eli täältä löytyy jos jonkin moista ihmeteltävää. Vanhakaupunki on todella viihtyisä kapeine kujineen ja pittoreskine tunnelmineen. 
Köysiradalla hurautimme muutamassa minuutissa Fourvievren kukkulalle. 
Ylhäältä oli hulppeat näkymät kaupungin yli. Vesisateen yllättäessä emme ehtineet katsastaa roomalaista teatteria toisen köysiradan päässä, mutta jääpä jotakin ensi kertaan :)

7. Hurmaavat pikkukylät ja viinitilat

Vuokrasimme auton, jotta pääsimme vähän liikkumaan Lyonin ympäristössäkin. Lyonissa itsessään on kyllä näkemistä useammaksi päiväksi, mutta viinitilat houkuttivat!Ihastuttavat pienet kylät Lyonin lähistöllä ovat kyllä todellakin käymisen arvoisia ilman viinejäkin. 


Pääsimme vähän tutkailemaan viinitilaakin 

8. Hyvät shoppailut

Olimme Lyonissa kesän alennusmyyntien aikaan ja pieni shoppailukärpänen iski meihin. Lyon on pullollaan vaatekauppoja, viinikauppoja, herkkukauppoja.... Hotellimme sijaitsi Presquilen alueella, kahden kaupunkia halkovan joen välissä, ja tästä oli todella lyhyt matka shoppailumestoille. 

9. Alpit

Alpeille emme ehtineet, mutta ensi kerralla... Paljon muutakin jäi näkemättä, hulppea luonnontieteellinen museo, roomalaiset teatterit kukkuloilla, piscinet (uima-altaat) joen varrella,   ja ehkä noin sata ravintolaa ja kahvilaa. 

Suosittelemme lämpimästi Lyonia. Me olimme perillä neljä päivää, Lyonissa ja sen lähialueilla riittää kyllä tekemistä ja näkemistä ainakin viikoksi. Me ihastuimme ja menemme varmasti toistekin. 

Kaupunki on kaunis kaksine jokineen, kukkuloineen, taidemaalauksineen ja ja ja ... yksinkertaisesti: Lyon on ihana!

19 kommenttia:

 1. Mä kävin Lyonissa muutama vuosi sitten duunimatkalla. Kaupungin ruokamaine ylsi tapahtumaan asti: koskaan missään konferenssissa ei ole ollut niin hulppeat ruoat. Lounaillakin oli kolmen ruokalajin menut. :D Oli vähän hankalaa kun ohjelmassa oli niin paljon ruokaa päivin illoin, mutta silti oli pakkppakko päästä testaamaan myös kaupungin ravintoloita. :D

  VastaaPoista
 2. Onpa upeat näkymät! Olisipa kiva päästä joskus tuonne. Viognier viinit ovat ihastuttaneet myös täällä.

  VastaaPoista
 3. Todellakin käymisen arvoinen paikka!

  VastaaPoista
 4. Kauniin tunnelmallisia kuvia ja huokuttelavan näköinen matka.

  VastaaPoista
 5. Vaikka juuri ollaan reissuilta kotiuduttu ja huokaisin kuinka ihanaa on olla kotona, tuli taas vähän matkakuume tästä :)

  VastaaPoista
 6. minni / kokeileva keittiöni6. syyskuuta 2016 klo 9.31

  Mä takerruin nyt vain tuohon marenkikuvaan. Niin herkullisen näköinen.

  VastaaPoista
 7. Syöminen on ihan paras aktiviteetti matkoilla :) Tunnelmallisen näköisiä ravintoloita!

  VastaaPoista
 8. Ei hitsi, mikä reissukuume. Onneksi pian kutsuu Berliini. Vaikkakin lähinnä jäähalli... Haaveilen kuitenkin käynnistä CookiesCream- ravintolassa.

  VastaaPoista
 9. Olin myyty jo kahden kohdan jälkeen :D Helppo tapaus matkojen suhteen.

  VastaaPoista
 10. Mikä tartar, mikä marenkipiiras!

  VastaaPoista
 11. Ihanan näköisiä ruokaherkkuja!

  -Heidi
  http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. Sluuuuurps ... en kestä. Olis ihana päästä itsekin matkailemaan Ranskaan :) Asuin lukion jälkeen vuoden Pariisissa, mutta en ole käynyt sen ulkopuolella Versaillesia lukuunottamatta.

  VastaaPoista
 13. hieman täällä itkua tuherretaan - jos olisi elämä mennyt niinkuin oli alunperin tarkoitus, asuisin nyt tuolla minäkin... :-/

  Ranskan ruokapääkaupunki, ihan ehdottomasti!

  VastaaPoista
 14. Uuh, mitä ruokakuvia, tuli nälkä! Niin "mä haluun tonne" kohde :)

  VastaaPoista
 15. Olimme kesällä Lyonissa, mutta tuollaiset herkut jäivät kyllä välistä, oli liian nopea visiitti ilmeisesti :)

  VastaaPoista