sunnuntai 28. elokuuta 2016

Torissa lounaalla!

Yksi kaunis kesäpäivä vietettiin Helsingissä hengaillen. Aurinkoisesta säästä nautimme ihan ekaksi Espan puistossa. Oli ihanaa istua ulkona, katsella kaupungin menoa ja viettää aikaa ystävän kera. Espan puistosta suuntasimme ensin Kaffecentraleniin kahville. Erinomainen Cafe Latte juotiin ulkona - mahtavaa, että täälläkin oli pari pöytää nostettu kadulle.  


Cafe Latte auttoi akuuttiin nälkään hetken verran, mutta kahvit nautittuamme siirryimme jallupullistaan kuuluisaan Toriin. Mietimme paikkaa, jossa voisi lounastaa ulkona ja ystäväni ehdotukseen Torista tartuin heti. En ollut tätä aiemmin ikinä käynyt Torissa syömässä. Kiva ajatus mennä itselle uuteen paikkaan - monelle vanhaan tuttuun. 


Lounaalla oli neljä eri vaihtoehtoa, joista olisin voinut valita kaikki. Päädyin pekonin houkuttelemana maalaissalaattiin.  


Ennen lounasannosten saapumista pöytäämme tuotiin kori leipiä ja niiden kanssa tarjoiltiin tosi hyvää tahnaa.  

Ystäväni sieniohratto oli kaunis ja maukas! Vähän saattoi iskeä annoskateus ;). 


Oma maalaissalaattini oli hyvänmakuinen, reilu ja täyttävä setti. Minä tykkäsin tästä ruokaisasta salaatista, joka sisälsi rapeaksi paistettua pekonia, perunaa, kananmunaa, punasipulia, rucolaa, retiisiä ja salaattia. Salaatti oli aika lailla sitä mitä odotinkin. Täyttävää ja hyvää, muttei kuitenkaan liian tuhtia tai raskasta safkaa.  


Ensivisiitti ravintola Toriin oli oikein mukava. Palvelu pelasi nopeasti ja asiallisesti ilman suurempia fiiliksiä suuntaan tai toiseen, paikka vaikutti kaikin puolin varsin mutkattomalta mestalta. Ruoka oli hyvää ja hyvän hintaista myös. Kaikista parasta ja ihaninta oli lounastaa ulkona - nauttia kauniista kesäpäivästä hyvän ruuan ja seuran kera. Ravintola Tori

psst. Kommenteissa olisi mukava kuulla sun lempiraflasta lounaalle, illalliselle tai vaikka aamiaiselle? Mistä ravintolasta tai kahvilasta sä erityisesti tykkäät? 






35 kommenttia:

  1. Jallupullat jäi nyt kyllä kiinnostamaan. Sellaisia en vielä olekaan maistanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kuulemma erinomaisia ja Torin jallupullat klassikkoannos. En oo itse niitä maistanut, enkä tehnyt, mutta aika moni muu tuntuu näitä maistaneen & tehneen :).

      Poista
  2. Sen verran harvakseltaan tulee käytyä ravintoloissa että ei mitään yhtä suosittua ole noussut kärkeen. Tämä Torikin oli ihan uusia tuttavuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tori oli minullekin uusi tuttavuus :). Tykättiin kyllä. Mahtava sää ja mahdollisuus syödä ulkona kruunas maukkaan lounaan.

      Poista
  3. Torin kyltti on ihan mahtavan hieno! Risotto on kieltämättä todella hyvän näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on! Ihastutti meitäkin - sekä kyltti että ohratto!

      Poista
  4. Kaikki ruoat tuossa lounaslistalla kuulostaa hyviltä. Täytyypi käydä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama fiilis tuli - kerrankin voisin lounaslistan vaihtareista ottaa minkä vaan :).

      Poista
  5. Hauska nimi paikalla. Tampereella suosikkini on Ravinteli Bertha, jossa on tullut käytyä muutaman kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Berthassa en oo ikinä käynyt, mutta useasti on ollut mielessä. Oisko sitten seuraavalla Tampereen reissulla :).

      Poista
  6. Ihan uusi tuttavuus tämä Tori! Maalaissalaatti näyttää kyllä herkulta! Ravintoloissa tulee syötyä sen verran harvakseltaan, että melkein aina tulee valittua uusi paikka. Joitain sellaisia -tänne vien vieraani -paikkoja on kyllä, esim. ulkomaalaiset vieraat vien mieluusti Juureen tai Ateljee Finneen ja ulkohelsinkiläiset suomalaiset Patronaan tai Skifferiin. Viimeksi ihastuin itse Passioon, sinne voisi hyvin mennä uudestaankin.

    VastaaPoista
  7. Ihan uusi tuttavuus tämä Tori! Maalaissalaatti näyttää kyllä herkulta! Ravintoloissa tulee syötyä sen verran harvakseltaan, että melkein aina tulee valittua uusi paikka. Joitain sellaisia -tänne vien vieraani -paikkoja on kyllä, esim. ulkomaalaiset vieraat vien mieluusti Juureen tai Ateljee Finneen ja ulkohelsinkiläiset suomalaiset Patronaan tai Skifferiin. Viimeksi ihastuin itse Passioon, sinne voisi hyvin mennä uudestaankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Passiosta ollaan kuultu paljon kehuja - kiitos vinkkauksesta. Siellä olisi kyllä tosi kiva käydä illastamassa! :)

      Poista
  8. Enpä ole tätä Toria koskaan huomannut minäkään. Täytyypä joskus testata, kun sattuu huudeille.
    Oma ehdoton suosikkini on La Cantine Munkkivuoressa. Todella harmillisesti se on ollut kaukana työpaikalta, mutta nyt tilanne taitaa muuttua parempaan suuntaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. La Cantine on mulle ihan uusi tuttavuus - kiitos vinkistä! :)

      Poista
  9. Eipä ole hetkeen Torissa tullut käytyäkään! Omat suosikkini lounaspaikoista ovat tällä hetkellä El Fant torikortteleissa sekä Kolmonen Kalliossa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä - El Fant on vielä kokematta, sinne haluisin mennä lounastamaan :). Kolmonen oli minusta tosi kiva lounaspaikka!

      Poista
    2. Tori on kyllä klassikko. El Fant on testilistalla, olen kävellyt siitä jo liian monesti ohi. Kolmonen on myös mun suosikkeja. Yhdessä vaiheessa kävin siellä varmaan joka viikko. Nyt keskustassa tulee lounastettua vähemmän, mutta esim Story kahvila Wanhassa kauppahallissa on kiva. Nirso käy säännöllisesti Cafe Rougessa Kampissa.

      Poista
    3. El Fant kiinnostaa kovasti 😊. Kiitos lounasvinkeistä! Story on kiva 😊

      Poista
  10. Edellisestä Torin reissusta on kyllä jo vuosia, mutta 90-prosenttisen varmasti pöytään on päätynyt ainakin yksi tilaus jallupullia :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitää mennä kohta syömään niitä jallupullia! Paljon oon niistä juttua kuullut, mutten oo ikinä maistanut.

      Poista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asuin aiemmin viereisessä korttelissa joten Tori ehti tulla hyvin tutuksi. :) Nykyään tulee harvemmin käytyä, satunnaisesti ehkä lounaalla. Ihan nurkilla sijaitseva Deli Cafe Maya on myös ihan super, lämmin suositus paikan buffet-lounaalle!

      Poista
    2. Deli Cafe Maya on kiva! Ihanan raikasta safkaa ja hyviä makuja :).

      Poista
  12. En ole koskaan Torissa käynyt mutta jallupullista olen kuullut :D

    VastaaPoista
  13. Mussa täytyy olla jotain outoa, sillä sekä Tori että Alppitori ovat molemmilla käyntikerroillani olleet pettymyksiä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, meidän lounassetit oli hyvät 😊. Alppitorissa en oo ikinä käynytkään.

      Poista
  14. Mulla on kans Torista useampi pettymys, en mene enää. Tosin pettymykset ei öiity niinkään ruokaan vaan surkeeseen palveluun. Kokeile Ilveksen lounas joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palvelua ei päässyt kyllä kehumaan, mutta sinänsä ei ollut mitään moitittavaakaan. Kiitos vinkistä! :) Laitetaan Ilves ja Ilveksen lounas muistiin :).

      Poista
  15. Mielenkiintoinen, minulle uusi ravintolatuttavuus. Jallupullat kuulostaa siltä, että niitä on testattava (ravintolassa tai kotona).

    VastaaPoista
  16. Nää teidän lounassuositukset tuolta mun työpaikan kulmilta tulee niin tarpeeseen! Se Il Birrificio on ihan loistava ja Torikin pitää tämän perusteella testata asap! Kiitos taas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei loistavaa! Mäkin tykkäsin kyllä tosi paljon siitä Il Birristä. On ihan mun suosikki Latvan ohella, jossa on kans syöty tosi hyviä lounaita. Käy vinkkaa sit sun lounassuosikkeja - kiva kuulla niistä! :)

      Poista
  17. En ole käynyt Torissa ikuisuuksiin. Vaikka asun ihan kivenheiton päässä. Pitää korjata tilanne!

    -Heidi
    http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

    VastaaPoista