torstai 9. kesäkuuta 2016

Ihana miniloma Haikon kartanossa & kylpylässä

Tänä vuonna aloitimme kesäloman tyylillä. Suvivirren viimeisten sävelten soidessa olimme jo, ainakin ajatuksissamme, matkalla upeaan ja aina yhtä ihanaan Haikon kartanoon. 


Haikon kartano on minulle tuttu paikka lapsuudesta saakka. Täällä on juhlittu, kahviteltu ja illastettu. Ikinä en ole kuitenkaan Haikossa yöpynyt tai myöskään vieraillut kylpylän puolella. Nyt siihen tarjoutui oiva mahdollisuus ja vielä loman alkajaisiksi. 

Juhlaan  kuuluu toki kuohujuomaa. Tykkäsimme kovasti huoneessamme odottaneesta tervetuliaiscavasta. Helposti juotava, erittäin kuiva ja hedelmäinen, eikä liian kupliva juoma, sopi tähän tilanteeseen paremmin kuin hyvin. Hotelli Haikon kartanossa on kaksi vaihtoehtoa yöpymiselle: huoneita on kartanohotellissa ja kylpylässä. Yöpymiseen sisältyy aina kartanoaamiainen sekä kylpylän ja kuntosalin käyttö. 

Me yövyimme juuri remontoidussa kylpylähotellissa. Kylpylärakennus ei hurmaa ulkonäöllään, mutta rakennus sisältä oli aivan eri maata. Upea Deluxe -huoneemme on valmistunut toukokuussa, joten pääsimme aivan uuden uutukaiseen, upeaan ja tyylikkääseen huoneeseen minilomalle. 


Makuuhuoneessa oli ihana sänky.Yömme nukuimme erittäin hyvin tässä 180 cm leveässä, ylellisessä sängyssä. Huoneisto  on tilava ja tänne majoittuu helposti neljäkin henkilöä.  


Kylpyhuoneessa oli erillinen suihku, wc ja kylpyamme. Kylpyhuone  oli hyvin suunniteltu, erittäin käyttökelpoinen. 


Kylpyhuoneessa oli laadukkaat kylpytuotteet tyylikkäissä pakkauksissa; shampoo, hoitoaine, suihkugeeli ja kosteusvoideDekuxe -huoneistoon kuuluu makuuhuoneen lisäksi hieno olohuone. Tässä kelpaa lepäillä. Televisiot löytyivät sekä olohuoneen että makuuhuoneen puolelta. Deluxe -huone on mukavan tilava ja viihtyisä. Täällä viettäisi mieluusti useammankin yön loman.   


Kylpylähotellin sisustus oli kaikkinensa meitä miellyttävä. Kylpylähotellin palvelut ovat hyvät. Hotellissa on mm. kauppa, jossa oli myynnissä vaatteita, laadukkaita kauneudenhoitotuotteita, koruja, nameja ja lehtiä. Kylpylästä ei siis tarvitse poistua loman aikana lainkaan -täältä löytyy kaikki tarvittava. 


Haikon kylpylä on pieni ja mielestämme aikuisten tai aivan pienten lasten rentoutumiseen sopiva. Kylpylässä on 12 m pitkä oleskeluallas, poreallas, Hot Tub -kuumavesiallas ja kylmäkaivo. Aivan hauskat olivat myös minuutin pituiset elämyssuihkut valo-, ääni- ja sade-efektein. Kylpylässä parasta olivat erilaiset saunat, jotka kaikki tietysti kokeilimme. Kylpylän saunapolulta suosikiksemme nousivat höyry- ja aromisauna. 


Haikon miljöö on mielettömän kaunis ja upea. Kartanon ympäristössä on ihana kävellä ja nauttia kauniista maisemista. 


Kartanon terassilla voi nauttia juomaa ja ihailla maisemia. Juomien hinnat eivät tosin ole aivan edullisimmat, mutta miljöö on upea.  Liikkumismahdollisuudet Haikossa eivät rajoitu pelkästään kävelyyn ja maisemien ihailuun. Kartanon pihapiiristä bongasimme tikkataulun ja heitimme tietty spontaanin pikakisan - pikkukisa piristi kävelylenkkiä ja hmmm... tiivisti tunnelmaa ;).  


Kartanon puistossa on myös frisbeegolfrata ja ministadionilla onnistuu koriksen tai sählyn pelaaminen. 


Aamulenkillä kiersimme läheisen pururadan, josta poikkesimme pienelle metsälammelle Albert Edefeltin maalausmaisemiin. 


Jos kartanon tekemiset eivät riitä, voi hotellista vuokrata fillareita ja vaikka polkaista Porvoon vanhaan kaupunkiin, joka on erityisesti kesällä aivan ihana paikka. Meidän kokemuksia Porvoosta voit lukea tästä, tästä ja tästä

Ensimmäistä kertaa vierailin Haikon kartanon lähistöllä sijaitsevassa Albert Edelfeltin ateljeemuseossa. Taitelija rakennutti itselleen kattoikkunallisen ateljeen vuonna 1883. Albert Edelfelt rakasti Porvoon saaristoa ja vietti Haikossa kaiken kaikkiaan 26 kesää. Haikossa Edelfelt maalasi yli 220 teosta. Hän oli myö usein nähty vieras kartanossa. Haikon kartanon upeassa Keltaisessa salongissa on nähtävillä Albert Edefeltin aarteita.
    

Hotelliaamiainen  nautittiin upean kartanon puolella. Kylpylärakennuksesta on aivan lyhyt kävelymatka kartanon aamiaissaliin.   
Haikon kartanoaamiainen oli tasoltaan perushotelliaamiainen. Aamiaisen valikoimissa oli leipiä, leikkeleitä, vihanneksia, lämpimiä ruokia, puuroa, jugurttia, mysliä ja makeita herkkuja - kaikkea sitä, mitä yleensä hotellin aamiaisella odottaa olevan.   Lämpimistä tarjottavista lautaselle päätyi kananmunia, karjalanpiirakoita ja grillattu pestojuustotomaatti. 


Tykkäsin myös kylmäsavulohesta ruisleivän päällisenä. Puuron nautin tietenkin voisilmän  kanssa. 


Haikon aamiaisella oli loistava hedelmätarjonta. Hedelmät maistuivat luonnonjugurtin kanssa. Aamiaisen jälkiruokana oli maustekakkua ja torttua. Minun aamiaisen jälkiruokana toimi vadelmahillo, croissant ja brie-juusto. Tämä on loistava yhdistelmä, jota suosittelen maistamaan. 


Ihan mahtava yksityiskohta, joka Haikossa näkyi useassa kohtaa, olivat upeat kukka-asetelmat. Näissä silmä lepää. 
Haikon vierailu oli loistava, mahtava startti kesälomaan.  Vuorokauden reissulla rentoutui täydellisesti. Kylpylähotellin henkilökunnalle isot kiitokset upeasta, huomaavaisesta ja ystävällisestä palvelusta!  

Erityisen hyvin Haikko sopii aikuisten lomailuun, rentoutumiseen, yhdessäoloon ja hyvästä ruuasta nauttimiseen. Me tulemme toistekin. Suosittelen lämpimästi Haikkoa! Haikko on ihana!#postaus toteutettu yhteistyössä Haikon Kartano & Spa -hotellin kanssa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti