keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Salt - uusi lempiravintola Tallinnassa!

Ravintola Salt Tallinnassa on ollut meidän mielessä jo pitkään. Tähän Kadriorgin suunnalla sijaitsevaan ravintolaan olemme yrittäneet päästä illastamaan useamman kerran laihoin tuloksin. Joko ravintola ei ole ollut auki tai se on ollut niin buukattu, ettemme ole onnistuneet saamaan pöytää. Sinnikkyys palkitaan; tällä kertaa onnistuimme saamaan pöytävarauksen tähän piskuiseen ja idylliseen ravintolaan, meille sopivaan aikaan. Kippis sille.  Olimme varanneet pöydän klo 21. Saavuimme paikalle kymmentä yli, köh köh, ja pöytään pääsimme noin 21.30. Odottelimme seisomapaikoilla siis jonkun tovin. Henkilökunta hoiti odotustilanteen hienosti; pahoittelivat tapahtunutta ja tarjosivat kuohuvaa. Ilmeisesti varausten kanssa oli käynyt jokin harvinaislaatuinen sähläys. Pöytää odotelleessamme ja kuohuviiniä nauttiessamme, meillä oli oiva tilaisuus seurailla Saltin meininkiä ja kokkien työskentelyä avokeittiössä. Fiilis ravintolassa oli vilkas, äänekäs ja mukavan lämminhenkinen. 


Pöytään päästyämme aloimme ihan alkuun tutkia juomalistaa. Viinivalinta on tarkkaa puuhaa, kuten ilmeistä näkee. 


Pohtiminen kannatti. Tarjoilijan suosituksesta lasiin kaadettiin oivallista Rieslingiä. Mirkan valinta osui Napolin fiiliksissä Campanian alueen valkoviiniin, Greco di Tufoon. Tätä ihanuutta tuli viime Napolin reissulla nautittua ja hyväksi havaittua. Greco di Tufoa saa laseittain aika harvoista paikoista Suomessa, joten tätä ei voinut oikein missata. Suosittelen maistamaan, jos et ole kokeillut!Saltin listaan olimme tutustuneet etukäteen ja todenneet, että menu on meidän makuumme. Tiesimme, että viinivalintojen ohella joudumme pohtimaan myös ruokavalintoja tarkkaan, koska mieluisia vaihtoehtoja listalla on niin monta. 

Mirkan alkuruoka; tonnikalaa sienien kera, oli täydellinen. Harvoin olemme syöneet näin upeaa tonnikalaa. Annos oli raikas. Tonnikalan koostumus pehmeä ja maut tasapainossa. Punajuuri-raviolit, vuohenjuusto, mango ja siemenet olivat lyömätön yhdistelmä. Tässä annoksessa olivat maut kohdallaan. Mielettömän hyvä setti. Makuelämyksen lisäksi ihastutti annoksen kaunis asettelu ja upeat värit.  


Saltin leipä tarjoiltiin laadukkaan ja voimakkaan makuisen oliiviöljyn kanssa. Leivistä tumma oli aivan tosi maukas. Vaalea leipä oli aivan perushyvää. 


Manna La Roosassa söimme tosi maukkaan risoton ja ehkäpä tästä innostuneena meidän molempien pääruokavalinta osui äyriäisrisottoon. Wau, mikä risotto! Risoton kypsyys, maku ja koostumus oli täydellinen. Pohdittiin, että jopa parempi, kuin mitä esimerkiksi Italiassa Apulian reissulla syötiin. Että oikeasti TODELLA hyvä risotto.  


Upean risoton jälkeen oli vuorossa jälkiruokajuomien valinta. Listalta ei löytynyt ikisuosikkiamme, Moscato D'astia, jota juuri nyt olisi tehnyt mieli. Mutta Saltin itse tehty Limoncello ei vaikuttanut ollenkaan huonolle vaihtoehdolle.


Ystävällinen tarjoilija paneutui jälkiruokajuoman valintaan perusteellisesti. Hän kertoi, että ei itse ole juomien asiantuntija, mutta kollegalta oli saanut suosituksen tarjota meille Moscato D'Astin tyylistä, makeaa kuohuviiniä. Maistoimme ja tykkäsimme.


Rakkaus Moscato D'astiin taisi syntyä blogitaipaleemme alussa. Muistaakseni illastimme ravintola Aitossa ja siellä Pauliinan veli kehotti maistamaan tätä kepeää, raikasta ja kuplivaa juomaa. Limoncellosta taas innostuimme toden teolla muutama vuosi sitten reissatessamme Amalfin rannikolla. Saltin itse tehty Limoncello oli hyvä; raikas ja sopivan mieto.  


Mirkan jälkkäriksi valikoitui tällä kertaa poikkeuksellisesti Suklaajuustokakku. Ja riski kannatti ;). Oivallinen jälkkäri, jossa kaikki oli kohdallaan! Vahva suositus!Raparperi-omenapaistos hasselpähkinäpraliinilla oli ihanan raikas ja myöskin riittävän makea jälkiruoka. Annoksessa oli hyvänmakuista kahvijäätelöä, jota tarjoiltiin myös suklaakakun kanssa. Oikein onnistunut kokonaisuus. Loppulasku Saltissa oli halpa. Laskusta uupui jälkkärijuomat, mutta juomien kanssakin lasku olisi ollut edullinen. Hintalaatusuhde Saltissa oli enemmän kuin kohdillaan. Emme löytäneet annoksista mitään moitteita, vaan kaikki syömämme ruoka oli erinomaisen hyvää. Ravintolan kiva fiilis ja hyvä palvelu takasivat onnistuneen illan. Saltista taisi tulla kertaheitolla lempiravintolamme Tallinnassa. Tänne tulemme aivan varmasti uudelleen. Heti seuraavalla Tallinnan reissulla. Saltille meiltä vahva suositus. Ihana ravintola!


Salt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti