perjantai 10. heinäkuuta 2015

Minilomalla Helsingissä!

Vuorokauden hotelliloma rentouttaa mukavasti ja on silloin tällöin aivan mukava irtiotto arjesta, eikös vaan? Olemme tämän konseptin testanneet useamman kerran ja todenneet sen toimivaksi. Oli sitten kyseessä Helsinki, Tampere, Turku tai Tallinna.... Aina ei tarvitse lähteä kauas ja pitkälle, vuorokauden chillailu hyvässä seurassa hyvillä puitteilla on ihanan rentouttavaa!

Tällä kertaa miniloma toteutettiin yhteistyössä Radisson Blu Royalin kanssa. Radisson Blu Royal sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingissä eli Runeberginkadulla Kampissa. Hotellista on hyvät kulkuyhteydet joka puolelle Helsinkiä, siksi hotelli onkin oiva valinta minilomalle Helsinkiin.  Meille oli ihanaksi yllätykseksi varattu upea Royal -sviitti! Oltiin tästä once in a lifetime -mahdollisuudesta ihan fiiliksissä ja kukapa ei olisi :). 

 Radisson Blu Royalin Royal-sviitissä on erillinen makuuhuone, olohuone, keittiö, kylpyhuone, wc, sauna ja kattoterassi. Tilaa sviitissä on noin sadan neliön verran. Eli mahduttiin ihan hyvin ;) ja aika hetkessä saatiin sviitti kotoisan oloisaksi (lue kamat levälleen..). 




Sviitin sauna ja kylpyhuone olivat hienot. Kylpyhuoneessa oli sekä erillinen suihku että kylpyamme. 






Ja eiku menoks ;)



Olohuone oli tyylikkäästi sisustettu. Me tykkäsimme sisustuksen selkeistä ja raikkaista väreistä. Sohvalla oli mukava istua ja makoilla, runsas sohvatyynyjen määrä ilahdutti. Lasipöydällä Aalto-maljakossa oli tuoreita kukkia. 






Olohuoneesta aukeni isot ikkunat terassille. 




Meille tärkeä yksityiskohta oli sviitistä löytyvä Nespresson kahvikone. Nykyään ei tule paljon muuta kahvia enää juotuakaan, suosittelemme lämpimästi!




Me pääsimme näkemään myös Radissonin Blu Royalin muita huoneita. Tässä tyylikäs Junior-sviitti. Pyöreä ikkuna toi tähän sviittiin laivamaisen tunnelman. 




Presidentti-sviitin pöydän päällä keikkui mieletön kattolamppu!




Aurinko lelli meitä minilomallamme. Sviitin kattoterassilla saimme paistatella päivää ja nauttia kesän ensimmäisestä hellepäivästä. 



Aurinkoisella terassilla kelpasi nauttia täydellistä terassi-juomaa Proseccoa.





Radissonin tilavalla terassilla riitti auringosta, ruuasta ja juomasta nauttijoita. 




Tällä kertaa emme jääneet hotellin ravintolaan illalliselle, vaan suuntasimme ravintola Pjazzaan, joka jo jokin aika sitten kutsui meidät tutustumaan ravintolaansa. Iltaa tahditti pianisti. Pöytämme sattui juuri pianon lähelle, joka hiukan hankaloitti juttelua, mutta saliin musiikki varmasti kuului juuri sopivalla volyymillä.




Illallinen alkoi upealla alkupalakattauksella. Kaikki maut olivat enemmän kuin kohdallaan antipastoissa ja olimme yllättyneitä raaka-aineiden autenttisista mauista ja tuoreudesta. Kuulimmekin, että juustot ja leikkeleet haetaan muutaman viikon välein paikan päältä Italiasta ja sen todellakin maistoi! 




Juustolautanen, mantelit ja erinomainen omenahillo. 



Lajitelma italialaisia leikkeleitä. Erittäin maukasta. Lisäksi testasimme suosikkiamme Bresaolaa, joka oli oikein hyvää.




Pauliinan lempiruoka, melanzane alla parmigiana, oli Pjazzassa erittäin onnistunut. 







Myös Mozzarella oli aitoa kamaa, upea esitys!




Alkudrinkit olivat illallisen heikoin lenkki. Maut olivat turhan kitkeriä ja kukaan meistä ei oikein syttynyt näille.






Illallisen viinit sen sijaan olivat nappisuoritus! Täällä kannattaakin panostaa viineihin!


Tarjoilijamme Ivan


Loistava punkku, sopi erittäin hyvin antipastoille!


Tämä valkkari sopii erityisesti ruokajuomaksi, ei niinkään nautiskeluun.

Tämä valkkari oli meidän lemppari, juuri sellainen kuin tykkäämme. Pirteä ja mineraalinen, sopiva sekä ruoan kanssa että ilman.



Runsaan antipastopöydän jälkeen oli kiva huilailla hetki ja antaa ruuan laskeutua. Pjazzan listalla oli mielenkiintoisia italialaisia oluita, joita tietenkin halusimme maistaa pizzan kera. Erityisesti orgaaninen spelttiolut Nabio oli todella hyvää, pehmeää ja miellyttävää.



Pjazzan pizza oli loistava. Erityisesti tykkäsimme pohjasta, joka oli juuri sellainen, mitä pizzapohjan pitää ollakin. 




Mustekalapata kuulosti niin mielenkiintoiselle, että sitä oli maistettava. Annos oli hienoinen pettymys. Mustekala oli hieman liian sitkeä ja kastikkeen maku oli tosi voimakas. 




Simpukkapasta oli erittäin onnistunut. Spagetti tuodaan suoraan Italiasta ja oli juuri sopivan kypsyistä.




Jälkiruokana jaoimme Dessert trilogian eli minitiramisun, minipannacotan marjojen kera ja minibasilikabavaroisen. Tiramisu oli erittäin onnistunut, tätä olisi lusikoinut vaikka kuinka. Tiramisu oli erittäin kuohkea ja pehmeä ja mikään maku ei puskenut yli. Samoin tykkäsimme pannacotasta, mutta bavaroise oli meille ensikertalaisille liian jännittävä makumaailmaltaan. 



Jälkiruokien kanssa nautimme upeita viinejä eli Vin Santoa ja Brachettoa. Voimme ilolla suositella molempia!



Pjazza viihtyisällä sisäpihan terassilla nautimme vielä Mojitot. Tänne leppoisalle terassille voi hyvin poiketa alku- tai loppujuomille, vaikkei ravintolassa söisikään. 




Iltamme Pjazzassa oli erittäin onnistunut. Ruoka oli erittäin hyvää, autenttista italialaista safkaa, jossa maistui hyvät ja laadukkaat raaka-aineet. Pizza ja erityisesti se pohja jäi niin mieliimme, että sitä on päästävä pian maistamaan uusiksi. Pjazzan terassi oli oikein viihtyisä. Kun mieli tekee poiketa ekoilla tai vikoilla tai yksillä tai drinksuilla, Pjazzan terassi tai baari on oiva vaihtoehto. 

Tunnelma Pjazzassa oli koko illan ajan ihanan vilkas. Paikka ei ollut aivan täysi, mutta hässäkkää ja iloista meininkiä riitti. Palvelu sujui hyvin koko illan ajan. Tänne menemme toistekin! 

Askel oli jo ehkä vähän raskas, mutta tavallaan matkan varrelle osuva Milli Miglia houkutti meitä vielä yksille. Milli Miglia on tosi viihtyisä italialaishenkinen baari, jonne on aina kiva poiketa. 




Milli Migliasta oli lyhyt matka käpsytellä Radisson Blu Royaliin. Olipa ihanaa illan jälkeen vaan kävellä nukkumaan! 

Sviittiyöstä piti ottaa kaikki irti, totta kai. Hyvin nukutun yön jälkeen (oli muuten huiput tyynyt) oli aamusauna enemmän kuin paikallaan. Sviitin saunassa oli mukavan lempeät löylyt. Kiinnitimme huomiota myös saunan miellyttäviin ja laadukkaisiin laudeliinoihin. Hotellihuoneessa oli hyvä äänieristys, nukkuminen onnistui hienosti.  

Radisson Blu Royalin aamiainen oli hyvä. Aamiaiselta löytyi varmasti kaikki tarvittava ja vielä paljon enemmänkin. Tänne voisimme poiketa aamiaiselle ilman hotelliyöpymistäkään. Erityisesti arvostimme muutamia juttuja. 

Marjasmoothie oli ihanaa spessua moneen muuhun hotelliaamiaiseen verrattuna. Tällä jos millä lähtee hippaillan jälkeinen päänsärky. Oli hyvä!



Kokki paistoi ihan mahtavat munakkaat mieltymyksien mukaan. Täytevaihtoehtoja olivat juusto, kinkku, paprika, sipuli ja herkkusieni. Pekonit oli paistettu sopivan rapsakaksi, hyvin istuivat munakkaan kaveriksi. 



Hotelliaamiaiselle on minikokoiset croissantit nappivalinta. Radisson Blu Royalin croissant oli maukas. Lisukkeeksi vähän vadelmahilloa ja brietä, aikas nam. 




Arvostamme tuoreita marjoja ja hedelmiä. Tässä aamiaisen hedelmiä.




Radisson Blu Royalin superbreakfastin päätti kokin paistama vohveli kermavaahdolla ja hillolla. Ei varmaan tarvitse erikseen mainita, että vohveli oli herkullinen....? Kuten kuvasta näkyy. 




Minilomaamme Helsingissä suosi tänä kesänä poikkeuksellisen lämpimät ja aurinkoiset päivät. Lauantai jatkuikin sukulaisten kanssa Korkeasaaressa. Kauniina kesäpäivänä on tietenkin ihanaa nauttia Helsingistä ulkoilmassa ja ottaa lämpimästä säästä kaikki irti. Etenkin kun, aurinkoiset säät vaikuttaisi tänä kesänä olevan aika harvinaista herkkua. 




Karhukin nautti aurinkoisesta päivästä!




Korkeasaaresta matka jatkui ystävän veneellä Kaivariin. Veneily Helsingin edustalla kauniina kesäpäivänä on mitä mahtavinta puuhaa ja vaikka sen kunniaksi voi kilistellä kuohujuomaa. Tämä kuohari on muuten ehdoton suosikki kesälle! Suosittelen! Hesarin testissä tämä kuohari 5/5 tähteä vuonna 2014. 





Miniloma Helsingissä oli aivan huippu - taas kerran! Kiitos Radisson Blu Royal ja ravintola Pjazza!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti