tiistai 26. toukokuuta 2015

Trattoria Sognossa

Oli kuulkaas niin kylmä helatorstain aatto. Vettä satoi ja tuuli puhalsi niin kovaa, että sateevarjo oli mennyttä kamaa.... Pikkasen tuskasena vaelsin Sognoon, poikettuani sitä ennen Museokadun ihanassa Hellassa&Herkussa. Sogno sijaitsee siis Töölössä, Töölöntorin kulmilla, entisen Motin tiloissa.

Sognoon sisään astuttuani kylmyys ja kurja fiilis katosi heti. Sognon viihtyisä sisustus, bistromainen fiilis ja fyysinen sekä henkinen lämpö sai heti hymyn huulille; wau, tää on niin kiva mesta. 

Sognossa illastimme isommalla porukalla. Osa meistä oli valinnut valmiin menun, osa tilasi listalta, mitä lystäsi. Sognon listaan en sen kummemmin tutustunut, kun tiesin Sognon menun odottavan. Tiirailin kyllä silmä tarkkana naapuripöytiin kannettavia pizzoja... 

Meidän menu alkoi valikoimalla erilaisia antipastoja. Ensin pöytään kannettiin arancineja eli täytettyjä riisipalleroita.


Alkupalalankulta löytyi ainakin makkaraa, juustoa, sieniä, melonia, kesäkurpitsaa.. Lankun tarjoiluista ehdoton suosikkini oli herkkusienet, jotka olivat todella maukkaita. 
 

Lisäksi alkupalavalikoima sisälsi raikasta vihreää salaattia. Ruuan kanssa nautittiin mm. punaviintä.


Minä valitsin pääruuakseni kahdesta vaihtoehdosta hevosta, tykkäsin kovasti. Hevosen lihaa olen aikaisemmin syönyt ainakin Kellohallissa ja Islannin reissulla useammankin kerran. Tykkään hevosenlihan mausta ja Sognossa tarjoiltu hevonen oli tosi mureaa ja maukasta. Hevosen kanssa lisukkeena tarjottiin parsarisottoa. Jälkiruuat tarjoiltiin neljälle ihmiselle yhdeltä lautaselta. Tässä kohtaa esillepano olisi mielestäni voinut olla toisenlainen, nyt makeat herkut tällä tavalla tarjoiltuna eivät oikein päässeet oikeuksiinsa. 

Lautaselta löytyi marenkia ja hilloa, juustokakkua, mansikoita ja mascarponevaahtoa. Kaikkinensa hyvänmakuista. 


Sognossa nautin ruokajuomana vettä, joka näkyy laskun loppusummassa. Koko menu kustansi 43 €, joka mielestäni oli oikein passeli hinta illalliselle.

Ison porukan ruokailu toimi minusta hyvin. Ruokaa oli runsaasti, enkä olisi mitään lisää kaivannut. Ainoastaan jälkiruuat olisin tarjoillut toisin. Parasta Sognossa oli ihana tunnelma. Ison salin sisustus on oikein onnistunut ja toimiva. Sognossa oli koko illan hirmun kiva fiilis ja meininki. Sogno on myös yksi EatHelsinki -kirjan ravintoloista, seuraavan kerran menen ravintolaan kirjan kanssa ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti