sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Ravintola Lasipalatsissa

Ravintola Lasipalatsissa olemme vierailleet useasti blogivuosien aikana. Juttuja löytyy niin Kalaviikoista, kattoterassista, kahvilan brunssista, blineistä, parsaviikoista....  

Lasipalatsin keskeinen sijainti, funkkismiljöö ja hyvä safka ovat vakuuttaneet meidät. Nytkin arki-iltana oli kaiken hässäkän keskellä ihana istua Lasipalatsin viihtyisässä ravintolasalissa, katsella ikkunasta Mannerheimintien menoa ja nauttia lasillinen kylmää kuplajuomaa. 


Lasipalatsi on yksi EatHelsinki -kirjan ravintoloista. Lasipalatsissa EatHelsinki -kirjalla saa toisen pääruuan veloituksetta, ja tarjoilija vielä erikseen kertoi, että alennus tulee kalliimmasta pääruuasta. Valmiista menuista alennus on yhden pääruuan arvoinen kahdelle henkilölle. 

Hetken aikaa pähkäiltyämme keskiviikon valinnat oli mietitty. Paahdettu Vuohenjuustotoast tarjoiltiin vadelmavinegretin ja pinjansiementen kanssa. Minä tykkäsin. Tuoreet vadelmat olivat tässä annoksessa se piste iin päälle. Hyvän kokoinen ja makuinen alkupala, josta riitti maistiaista muillekin.  

Carpaccio Limousine -härästä avokadolla ja tomaattihillokeella sai syöjältä kehuja. Minäkin maistoin ja diggasin. Hyvä versio klassikkoannoksesta. 


Minun valinnat osuivat sattumalta kasvispainotteisiksi. Kukkakaali-tryffelirisotto paahdetulla kukkakaalilla ja pistaasipähkinöillä oli risoton rakastajalle oikea valinta. Risotossa oli makua ja sopivasti tuhtiutta, mitä risotossa mielestäni pitääkin olla, mutta annos ei ollut lainkaan liian kova jysäri. 


Sattumalta edellisiltana telkkarissa näimme, kuinka Harri Syrjänen ohjelmassaan kokkaili Ahvenanmaan karitsaa. Lasipalatsin listalla oli niinikään Ahvenanmaan karitasfileetä ja ylikypsää entrecôtea porkkanpyreen kera. Lihapääruuan valinta oli siis aika selvä. Karitsa oli erittäin hyvä. Murea ja maukas liha ilahdutti syöjää ja tosi hyvä porkkanapyree oli oivallinen lisuke karitsalle. Ravintola Lasipalatsin jälkiruuat ovat ennenkin maistuneet tosi hyviltä ja taas saimme iloita herkullisista annoksista, jotka molemmat olivat oikein kauniita ja viimeisteltyjä. 

Porkkanaleivos oli mehukas ja maukas. Raikas vadelmasorbetti sopi täydellisesti porkkanaleivoksen kaveriksi. Ihana jälkiruoka! 


Raparperitartaletti vaniljakreemillä sai kovasti kehuja. Minä itse ihastuin tässä annoksessa eniten mansikkajäätelöön ja suklaaraksuihin, joita oli kiva pureskella.


Meidän illallinen Lasipalatsissa oli erittäin onnistunut. Ruokaseuralaiseni tykästyivät upeaan ravintolasaliin. Funkkismiljöö jaksaa kerta toisensa jälkeen yllättää itsenikin; aina se vaan on yhtä hieno. 

Ruoka oli hyvää. Suurimmat kehut taisi saada Ahvenanamaan karitsa ja molemmat jälkiruuat. Palvelu toimi, kuten aina ennenkin, oikein mukavasti ja sujuvasti. Loppulaskun näette alla; EatHelsinki -kirjalla sai mukavan alennuksen ja hyvillä mielin voi todeta, että hintalaatusuhde Lasipalatsissa on erittäin hyvä.  Ravintola Lasipalatsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti