keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Kuohuvaa lasiin, kyllä kiitos!

Nyt on jo niin kevättä ilmassa! Vaikka vähän sataa, tuulee ja palelee, silti on keväinen kepeys valloillaan. Ainakin silloin, kun on edessä lasi kuohuvaa ja vappu kurkistelee ihan nurkan takana.


Maanantaina pääsimme tutustumaan Pongrácz-kuohuviineihin viehättävässä ravintola Kappelissa. Kuohuviinimaistelua täydensi ravintolan loihtimat tyylikkäät maisteluannokset. 
Pongrácz on Etelä-Afrikan arvostetuimpia kuohuviinitaloja, jonka viinit ovat saaneet useita tunnustuksia. Muutama viikko sitten talon rosekuohuviini pärjäsi paremmin kuin hyvin Hesarin roseekuohuviinitestissä Roseekuohujuomat sopivat ruokapöytäänkin.


Pongráczin viinintekijänä toimii ihastuttava Elunda Basson, joka kertoi meille talon kuohuviineistä. Hänen asiantuntevaa,  mutta rentoa kerrontaa olisi kuunnellut pidempäänkin.  Aina on kiva oppia jotain uutta, kuten sen, että
Pongráczin kuohuviinit valmistetaan Méthode Cap Classique -menetelmällä (MCC), joka vastaa perinteistä ranskalaista kuohuviinimenetelmää. Nimi on ollut käytössä Etelä-Afrikassa vuodesta 1993.


Me maistelimme upean kattauksen viinejä, mm. iloisen pinkkiä ja makeaa J.C. Le Roux La Fleurettea, joka sopii esimerkiksi makeiden jälkiruokien kanssa. Tämä kevyempi punainen juoma on kuulemma erityisesti nuorten naisten suosiossa.

Pongrácz brut ja Pongrác rose brut ovat molemmat erinomaisia alkumaljoja, mutta toimivat hyvin myös ruokajuomina. Itse ajattelin roseekuoharia kokeilla sushin kanssa. Vappujuomaksi Ponracz brut ja Pongracz rose brut ovat erinomaisia vaihtoehtoja. Tyylikkäitä ja laadukkaita kuohuviinejä molemmat!
4 kommenttia:

 1. Hei, meillä onkin tuo brut juuri viilentymässä iltaa varten! On ihan uusi tuttavuus, mutta kokeillaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Mitäs piditte brutista? Me tykättiin molemmista ja tuota roseeta pitää tosiaan testaa sushin kanssa :).

   Poista
  2. Joo, tykättiin kyllä! Voi tosiaan ostaa uudemmankin kerran :)

   Poista
  3. Kyllä, mukavia kuohareita molemmat - sekä ruuan kanssa että ilman.

   Poista