sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kämpin Brasserien upea brunssi

Saimme jokin aika sitten kutsun Kämpin Brasserie -ravintolan brunssille. Viime sunnuntai olikin aivan ihana aurinkoinen päivä brunssin nauttimiseen. Brasseriessa brunssia tarjoillaan sunnuntaisin hintaan 39 € ja kuohuviinillä 45 €. Kesän aikana on yksi kattaus klo 12.00-14.30 välillä. Pöytävaraus brunssille on suositeltava, mutta pienemmällä porukalla saattaa mahtua syömään ilman varaustakin.  

Brunssin menun on laatinut Sauli Kemppainen ja menulta löytyy ranskalaista ja suomalaista otetta. Menu on laaja, ja eri ruokalajit olivat selkeästi esitelty ja jaoteltu. Kaikki ruoka on tarjolla buffet-pöydässä. Syötävää ja maisteltavaa tässäkin, enemmän lounasta kuin aamiaista muistuttavassa brunssissa riitti yllin kyllin. 



Leipiä oli tarjolla muutamaa erilaista, sekä myös croissantteja. Pöydässä oli kahta erilaista levitettä; voita ja valkosipulilla maustettua vaahdotettua voita. Pieni, mutta niin kiva yksityiskohta oli se, että voit olivat pöydässä. 



Itse tehtyjä mehuja oli kolmea erilaista: karpalo-minttua, porkkana-inkivääriä ja mustaherukka-rakuunaa. Lisäksi oli myös appelsiini-, ananas ja omenamehua. Varmasti löytyi mehua jokaisen juojan makuun. Meidän suosikkimme oli karpalo-minttu vaihtoehto. 




Salaatteja oli tarjolla monipuolisesti. Me tykästyimme erityisesti huikean hyvään caesar-tyyppiseen salaattiin sekä aivan loistavaan couscousfetasalaattiin. Molemmat olivat todella hyviä esityksiä. Savulohen kanssa tarjoiltu vihreä salaatti, jossa oli mm. parsaa oli kivan kesäinen ja maukas.



Kantarellikeitto oli juuri sellainen kuin odotimmekin: maukas, kermainen ja pehmeä, sisältäen runsaasti sieniä. Kasvissyöjiä ajatellen oli mukavaa, että kalojen lisukesalaatit olivat erikseen tarjolla. Tomaatin ja currykastikkeen kanssa tarjoiltu kalkkuna oli mureaa.  


Pääruokia oli tarjolla monenlaista; Poro osso buccoa, vasikanlihasta valmistettu Wallenbergia, Katkarapukakkua ja Kananuijia wasabikastikkeella. Pääruuat yllättivät meidät positiivisesti. Monesti olemme buffet-ruokailuissa pettyneet upean alkuruokabuffetin jälkeen vaisuihin pääruokiin, tosin yksi pääruuista olisi voinut olla kasvissyöjille sopiva.  Wallenberg-pihvit ja Poro Osso Bucco olivat molemmat hyviä. Wallenberg -pihvi oli rakenteeltaan täydellinen, lisäksi maku oli mainio ja mehukas. Katkarapukakku oli meidän makuun hieman kuiva.  

Juustoja oli tarjolla kolmea erilaista ranskalaista juustoa: Brie, Comte ja Beaufort. Juustojen kanssa tarjottiin aprikooseja. Me olisimme tykänneet enemmän hilloista.  

Jälkiruoka kattaus oli laaja. Mansikka- ja kahvikookosmousse tarjoiltiin söpöistä astioista ja molemmat maistuivat meille. Jälkkäripannukakut olivat mielettömän hyviä. Saiskohan kotona aikaan yhtä maukkaita? Kuohkeita, rapeita ja sopivan rasvaisia pannukakkuja oli ilo syödä. Ihan parhautta. Pannukakkujen lisukkeena oli Saulin tervasiirappia. Maku oli tosi vahva ja voimakas, mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen elämys. Macaronseja löytyi monissa eri väreissä, ja onnistuin täällä syömään elämäni ensimmäisen todella maukkaan macaronsin. 



Lisäksi jälkiruokapöydässä oli tarjolla hedelmälajitelma. Kämpin tyyliin sopi hyvin hopeiset kahviastiat. Kahvi ei kuulu brunssin hintaan, vaan veloitetaan erikseen (5,20 €).     



Kämpin brunssi on laadukas ja hintalaatusuhde on hyvin kohdallaan. Ruokalajeista mikään ei pettänyt ja tällä brunssilla koimme monta erittäin hyvää makuelämystä. Kaikkinensa brunssi oli tasalaatuinen ja monipuolinen. Kesäisenä päivänä oli huippua istua terassilla ja katsastella Espan ja Kluuvikadun elämää. Tunnelma brunssilla oli rauhallinen ja viihtyisä. Paikka miellytti meitä kovasti. 

Palvelu brunssilla pelasi hyvin. Ruokia oli koko ajan riittävästi tarjolla, astiat korjattiin sopivaan tahtiin pöydästä ja tarjoilijat olivat ystävällisiä ja toimivat tyylikkään kohteliaasti. Kämpin brunssia suosittelisimme turisteille, juhlapäivän ateriointiin tai hetkeen, jolloin haluaa jotain vähän tavallista sunnuntaibrunssia hienompaa. Me olimme oikein tyytyväisiä. Kämp Brasserie    

ps. Mirkan kriteereillä brunssi on silloin todella erinomainen, kun unohtaa syödä kokonaan croissantit, koska valikoimassa on niin hurjan paljon hyviä vaihtoehtoja. Näin on käynyt vain kaksi kertaa. Edellisen kerran Klaus K:ssa ja nyt Kämpin Brasseriessa. ;)

Kiitämme: 
- monipuolinen, laaja menu
- laadukas ruoka
- useita wau-elämyksiä
- palvelu tyylikästä ja ystävällistä
- viihtyisä tila
- täydellinen sijainti 

Moitimme: 
- kahvi ei kuulu brunssin hintaan, vaan veloitetaan erikseen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti