tiistai 4. helmikuuta 2014

Blinejä Kalastajatorpalla!
Saimme kutsun maistelemaan Kalastajatorpalle blinejä. Varsin kiva kutsu. Blineistä tykkäämme molemmat ja niitä on tullut itsekin värkättyä ja nautittua hyvän juoman kera mukavalla jengillä. Juttua blineistä löytyy tästäKalastajatorpan Meritorppa-ravintolassa on saatavilla blinejä helmikuun loppuun asti. Ravintolan menulta blinit löytyvät alkuruokien joukosta. Ison blinin kanssa voi valita kolmesta erilaisesta lisäkeestä: siian mätiä, punasipulia ja smetanaa (18,50€), kylmäsavustettua poroa (18,50 €) tai kylmäsavustettua lohta (15,50). Meritorpasta kerrottiin, että blinejä saa toki myös pääruokana. Annosta voi rakentaa pääruokakokoiseksi tilaamalla toisen blinin sekä valitsemalla useamman lisukevaihtoehdoistamme.  

Me saimme maisteltavaksemme kaikki kolme täytettä. Itse blini oli aivan täydellinen. Iso blini oli kuohkea ja rapea, mutta myös ihanan rasvainen ja täyttävä. Tässä blinissä ei ollut kyllä mitään moitittavaa. Nam!
Lisäkkeistä mielestämme parhaiten blinin kanssa sopi siian mäti, punasipuli ja smetana. Kylmäsavustettu poro oli maukas täyte, jossa maut olivat tosi vahvoja. Tykkäsimme! Kylmäsavustettu lohi jäi hieman näiden kahden mainion lisäkkeen varjoon. 

Blinin kanssa juomana maistui oivallinen ranskalainen Riesling, joka sopii erityisesti kuivan valkoviinin ystäville. Alkosta tätä nimenomaista vuosikertaa ei valitettavasti saa. Viinin maku on voimakas ja se sopii parhaiten ruoan kanssa nautittavaksi. Muita vuosikertoja näyttäisi saavan ainakin Alkon tilausvalikoimasta.
Kalastajatorpan blini maistui meille ja blinin ystävälle voikin hyvillä mielin suositella "blineilyä" Meritorpassa :). 

Kiitämme:
- Ystävällinen ja asiantunteva palvelu
- Viihtyisä ympäristö
- Hyvät blinit ja lisäkkeet

Moitimme:
- Hintataso melko korkea
- Ei mahdollisuutta valita blinejä pääruoaksi, yksi blini toki sopiva alkuruoka

Ja loppukevennys:

Miten avaat viinipullon ilman korkkiruuvia?4 kommenttia:

 1. Aikoinaan Munkkiniemessa asuessani kävin jonkun kerran Kalastajatorpalla, mutta vuosiin en ole siellä vieraillut.

  Nyt tuli hirveä blinihimo, onneksi olen kerran tänäkin talvena syönyt pikkublinit Raflassa lounaaksi. Täytyy tehdä vielä kotonakin kerran.

  Ilman korkkiruuvia avaan kierrekorkillisen pullon...

  VastaaPoista
 2. Blinit ovat niin hyviä - sekä itse tehtynä että ravintolassa nautittuna :).

  VastaaPoista
 3. Hei,

  kiitän vierailustanne Ravintola Meritorpassa. Haluaisin samalla kuitenkin mainita että blinejä saa toki myös pääruokana. Annosta voi rakentaa pääruokakokoiseksi tilaamalla toisen blinin sekä valitsemalla useamman lisukevaihtoehdoistamme. Lisukkeena blineille on siian mätiä, kylmäsavuporoa sekä kylmäsavulohta.
  Bliniviikot kestävät helmikuun loppuun, tervetuloa maistelemaan.

  Ystävällisin terveisin,

  Ellie Hägg
  Supervisor / Duty Manager
  Hilton Kalastajatorppa, Meritorppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tarkennuksesta! :) Asia korjattu. Ja kiitos teille mukavasta vierailusta :).

   Poista