sunnuntai 1. joulukuuta 2013

American Christmas Grill @Klaus K

On taas se aika vuodesta, jolloin Klaus Koon American Christmas Grill pistetään pystyyn. Saimme kutsun maistelmaan amerikkalaista joulupöytää ja tutun joululaulun sanat: "Herkkua on siinä monenlaista" kuvaa paremmin kuin hyvin tätä juhlapöytää. Tästä viime vuoden hehkutukseen ;)

Kuva Klaus K
Klaus K:n helmikuussa avattu LIVINGROOM muuttuu joulukuun ajaksi jouluravintolaksi ja täällä tarjotaan jouluista lounasta, illallista ja brunssia. Keittiömestari Filip Forsbergin menu koostuu alkuruokabufeesta, pääruuasta (tarjoillaan pöytään) ja jälkiruokabufeesta. 


  

Yritimme olla edellistä vuotta viisaampia ja ottaa lautaselle koko ajan vaan tosi vähän. Siitä huolimatta emme pystyneet välttämään övereitä. Herkullista ja maukasta ruokaa on tässä pöydässä niin paljon, ettei vaan voi olla syömättä ja nauttimatta lähes kaikista pöydän antimista. 


Alkuruokabuffan valikoima on monipuolinen. Täältä löytyy niin kasvista, kalaa, äyriäisiä kuin lihaa. 



Alkuruokabuffan antimet olivat totuttuun tyyliin maukkaita ja laadukkaita. Meidän suosikkejamme olivat Ankanmaksapatee, fenkolilla maustettu lohi ja leikkeleet. 


Kuva Klaus K

Aasialaisittain maustettu mereneläväsalaatti oli yksi pöydän uusista ruokalajeista.



Tässä vaiheessa, vaikka söimme koko ajan ihan tosi vähän, olimme jo ruuan suhteen varsin tyytyväisiä, eikä nälkä todellakaan vaivannut. Seuraavana oli vuorossa listan pääruokien maistelu, jotka itse asiassa positiivisesti yllättivät meidät. Usein alkupalat jäävät mieleen herkullisimpina, mutta nyt pääruuat ylsivät maukkaudessaan vähintään samalle tasolle. Mahtavaa! Kannattaa siis alkuruokien kanssa noudattaa malttia ;). 


Myös pääruuissa on mukava valikoima erilaisia raaka-aineita ja annoksia. Pääruokien kanssa tarjoillaan herkullinen lisäkevalikoima. Valinnanvaikeus pääruokia miettiessä voi olla edessä, koska kaikki annokset olivat hyviä. 

Kimmo Kotamäki Klaus Koosta kera listan pääruokien                                                                Kuva Klaus K


Oma suosikkini pääruuista oli ehdottomasti tuorelasagne, jossa maistui vuohenjuusto ja munakoiso ja kivana lisukkeena lautasella vielä karamellisoidut tomaatit. Tälläistä safkaa haluaisin tehdä himassakin. 




Grillattua Black Angus -fileetä savuvoilla. 




Hyvin valmistetut, maukkaat ribsit vaahterasiirappi-BBQ-kastikkeen kanssa. Ribsit olivat ihanan mureita ja liha irtosi luista melkein itsestään.




Miedosti savustettu lohi ja raikas guacamole oli raikas yhdistelmä.




Lisukkeista suosikkeja olivat pehmeä tryffelillä ja parmesanilla maustettu bataattipyre ja Klaus K joulu "stuffing". 




Juomalistalta löytyy mielenkiintoisia oluita. 




Viineistä maistoimme punaista ja valkoista Twistediä.


Kuva Klaus K

Jälkiruokapöydän tarjonta oli yltäkylläinen, kuten listasta voitte lukea. Jälkiruokapöytien antimet ovat kaikki Klaus Koon kokkien luomuksia. 





Valikoima italialaisia juustoja ja viikunahilloketta vielä ennen makeita herkkuja. 




Jälkiruokapöydän herkut tulivat maistettua melkein kaikki. Houkuttelevia vaihtoehtoja on niin monta, ettei mitään halua missata. Ja suklaata on aina otettava ;).  




Herkullisia kakkuja oli pöytä täynnä. Raikas vadelmakakku kuin myös maapähkinävoilla kuorrutettu banaanikakku olivat oivallisia! 



Kuva Klaus K
New Yorkin juustokakkua olisi mennyt jossain toisessa kohtaa isompikin siivu. Oli erittäin onnistunut veto tästä jällkiruuasta. Pohjassa oli ripaus suolaisuutta, joka ihanasti täydensi makeaa täytettä. Nam!





Cantuccini-keksejä ja piparkakkuja




Me olimme oikein tyytyväisiä American Christmas Grillin antimiin. Tasalaatuinen ja vahva esitys kaikkinensa. Suosittelemme! American Christmas Grill


1 kommentti:

  1. Kiva kun julkaisit kuvan menusta. Siitä huomaan, että kasvissyöjän on aivan turha mennä tuonne syömään :(

    VastaaPoista