lauantai 30. marraskuuta 2013

Hyvää ja kaunista

Hyvää ja kaunista - näillä sanoilla kuvailisin ihastuttavan viinibaari Kombon tapaksia. Viimeksi Kombossa käydessäni testailin "vain" viinejä, enkä perehtynyt paikan tarjoamaan ruokaan paitsi ihanaan pieneen herkkuun eli taateliin ja cheddarjuuston yhdistelmään. Cheddar ja taateli ovat loistava makupari, nytkin oli niitä saatava heti alkuun! Loistava tapasidis myös kotikeittiöön. Suolainen cheddar ja makea taateli on loistava kombo ;). Kombo tarjoilee päivän aineksista valmistettuja tapaksia ja tapaslautasia saa kolmea eri kokoa. Pienin maksaa 9 €, keskikokoinen 12 € ja iso lautanen 14 €. Tapaksia saa lihan kanssa ja ilman lihaa ja vegaaniversiona. Isolla tapassetillä ja muutamalla viinilasilla lähti nälkä ja jäi miellyttävä fiilis. Keskikokoinen lautanen riitti vähän pienempään herkutteluun.
Tälläkin kertaa maistelimme muutamia eri viinejä, sekä punaista että valkoista. Tässä italialaista tarjontaa. Tapas-lautanen herkkuineen oli kovin kaunis ja tapakset maultaan erittäin hyviä. Kaikesta tarjottavasta diggasin. On ihanaa nauttia maukasta ruokaa, joka on valmistettu hyvistä raaka-aineista. Jokainen suupala on nautinto. Tapakset olivat kaikki laadukkaita ja makuyhdistelmiltään mielenkiintoisia. Toki muutamat tapakset sytyttivät enemmän.

Pitkään aikaan en ole syönyt perinteistä espanjalaista tortillaa. Kombon versio oli maukas ja koostumukseltaan hyvän pehmeä. Lautaselta löytyi myös Kurpitsaa ja kastanjaa, ihanat maut tässä annoksessa. Samoin filonyyttiin kääräisty ricotta tryffelin ja saksanpähkinöiden kera oli pehmeä ja lempeä annos, vaikka makua riitti myös tässä. 


Eniten taisin innostua annoksesta, joka oli koottu seuraavista aineksista: Labneh-juustoa, punajuurta, kotimaista luomutäysjyväspelttiä ja granaattiomenaa. Raikas ja maukas setti, jossa oli mukavasti toisia täydentäviä erilaisia makuja ja rakenteita. Erittäin hyvää olivat myös munakoison kanssa tarjoillut mantelit, jotka oli paahdettu uunissa. Mantelien kanssa oli tomaattia ja mausteena mm. rosmariinia. 


Chorizo-makkarat olivat paistettu baskisiiderissä kuumalla pannulla, joka oli jättänyt hauskan omenaisen maun makkaroihin. Makkarat tarjoiltiin belugalinssien kanssa. Chorizo on kyllä ihan mun suosikkijuttu. Hyvää oli tämäkin annos! Kotona heti kokeilin Kombon vinkkien mukaan paistaa chorizoja tuorepuristetussa omenamehussa, makuyhdistelmä toimi näinkin ja sai syöjiltä kehuja. Kombo on tosi viehättävä paikka, jossa on hirmu kiva fiilis. Viimeksi ihastuin Kombon viineihin, nyt myös ruokaan. Erityisen kivaa on jutskailla ruuan tekijöiden kanssa ja saada uusia ideoita kotikokkailuihin. Tämä on viinin ja tapasten ystävälle ihan ykkösmesta, jossa on huippuhyvä ja asiantunteva palvelu. Todellakin suosittelen! Kombo


psssst. Oletko jo osallistunut blogimme arpajaisiin? Tässä arvonnassa voit voittaa Nespresson uuden Umilk-kahvikoneen. Osallistu tästä: Arpajaiset. Vielä ehtii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti