tiistai 3. syyskuuta 2013

B-Smokeryn burgereita ja ribsejä!

Mistä on hyvät kesäbileet tehty?! No tietysti isosta joukosta iloisia ihmisiä, auringonpaisteesta ja maukkaasta bilesafkasta! Me juhlimme pyöreitä reipas viikko sitten ja saimme kekkereissä nauttia kaikista edellä mainituista asioista. Toki juhliin mahtui myös kesäjuomaa, loistavaa livemusaa ja muutamia sankarille suunnattuja esityksiä. Yksi tärkeä juhlien elementti oli ruoka. Sankarin ruokamaun tuntien oli jo keväällä helppo ehdottaa B-smokeryn tyyppien tapaamista ja aloittaa juhlasafkojen suunnittelu. Valinta oli täydellinen!B-Smokery on monelle tuttu Ravintolapäivän ravintola. Onneksi näiden tyyppien safkoista saa pian nauttia vähän useammin; B-Smokery avaa nimittäin ravintolan Teurastamolle tässä syksymmällä - sitä siis odotellessa saimme maistiaisia siitä, mitä on tulossa.... 
Bilemenu oli seuraavanlainen:
Hampurilaisia kahta eri sorttia: pulled pork ja naudanliha
Alabama-kastike ja BBQ-kastike
Coleslaw
Paahdetut kasvikset
Yöruokana: ribsit ja kanaa


B-Smokery saapui bilepaikalle ajoissa kaikkine tykötarpeineen. Aurinkoinen sää takasi kokeille ainakin lämpimät olosuhteet....  Juhlajärkkäilyjä tehdessämme pääsimme vierestä seuraamaan illan safkojen valmistusta. Puuha ulkopuolisen silmin vaikutti rennolle ja tuntui sujuvan tosi jouhevasti.


Hampurilaisten sämpylöinä olivat Coquus-leipomon briossia muistuttavat sämpylät. Ihan älyttömän maukkaita. Näitä vedin muutaman vielä seuraavana aamuna voin kera. Suosittelen! Coquus-leipomon löydät Teurastamolta. Loistavasta lähikaupastani Mustapekasta bongasin heti seuraavalla viikolla Coquusin leipiä. Ostin maalaisleivän, enkä hetkeen muista kaupasta ostaneeni noin hyvää leipää. Coquusin tuotteita aion jatkossakin testata.

Hampurilaisten kastikkeista erityisesti tykästyin majoneesipohjaiseen valkoiseen Alabama-soosiin, joka toimi myös kanan kanssa tosi hyvin. Kastikkeessa maistui mm. omena ja piparjuuri. Raikas setti. Myös tulinen kastike sai kehuja kuin myös klassikko BBQ-kastike. 

Hampurilaiset olivat tosi herkullisia. Tykkäsin molemmista versioista, pulled porkista ja naudanlihasta. Naudanlihaburgeri maistui muuten seuraavanakin päivänä varsi hyvälle....


Illan ollessa jo aika pimeä, oli ribsien ja kanojen vuoro. Ribsit saivat kovasti kehuja syöjiltä - itse en tässä kohtaa enää pystynyt syömään enempää. Ribsien ja kanojen kanssa maistuivat maukkaat kastikkeet ja coleslaw. Aikas huippua yösafkaa! 

Juhlien ruokailu (kuten kaikki muukin) onnistui erittäin hyvin. Ei voi muuta kuin suositella tälläistä tapaa hoitaa bilesafka. Ruoka oli simppeliä, maukasta ja monenlaisen syöjän makuun sopivaa. Ihan huippua oli B-Smokeryn jätkien rento ja letkeä tyyli ruuan valmistamisessa, tarjoilemisessa ja juhlavieraiden kanssa jutustelemisessa. Ruoka on iso juttu kekkereissä kuin kekkereissä - iso kiitos B-Smokerylle hienosti ja tyylillä hoidetusta hommasta! 

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvälltä. B-Smokery onkin ravintola, jonka aukeamista odotan innolla.

    VastaaPoista