tiistai 18. kesäkuuta 2013

Lupolo ja vähän muutakin...

Piipahdimme Lupolassa pitkästä aikaa. Lupolo on ollut yksi meidän suosikkipaikoista Helsingissä monestakin syystä. Ruoka on aina ollut poikkeuksellisen hyvää ja laadukasta. Hinta-laatusuhde täällä on ollut ehkä Helsingin paras. Tämä on huomattu monessa matkaoppaassakin ja Lupoloa on suositeltu yhtenä edullisimmista ravintoloista Helsingissä. 

Olemme myös pitäneet ravintolan sisustuksesta kovasti. Nyt oikein sydäntä kylmäsi huomata kuinka upeat, kauniit pöydät oli maalattu punaisella maalilla ja töherretty ympäriinsä. No makunsa kullakin, mutta meidän mielestä ei näin :(
Lupolo on siis Helsingin harvoja gastropubeja. Tarjolla on erilaisia oluita ympäri maailmaa. Etukäteen olin oikein hekumoinut ajatuksella kirsikkaoluesta, mutta harmikseni tätä ei ollut tarjolla. Kuulemma erikoisoluet eivät oikein myy, joten ne on poistettu listalta. Kääk. 

Viereisessä pöydässä turistit halusivat maistaa suomalaista lageria, mutta sellaista ei ollut tarjolla, joten he päätyivät Koffin Porteriin, joka sekin oli loppu. Onneksi turisteille tarjoiltiin ainutta jäljellejäänyttä suomalaista olutta samaan hintaan kuin tätä porteria. 

Suurin osa Lupolon asiakkaista näytti olevan turisteja, joten kyllä suomalainenkin olut täällä varmasti kaupaksi menisi. 

Toisessa pöydässä kyseltiin lagereita, joita niitäkään ei juuri tarjolla ollut. Toki listalta löytyi japanilaista Asahia ja Samuel Adamsia sekä Boston Lageria. Siidereitä oli tarjolla vain yhtä ja viinejä jokaisesta väristä yhtä vaihtoehtoa. 
Sitten itse ruokalistaan. Lupolon kaikki annokset ovat kooltaan alkuruoan ja pääruoan välillä. Tarjoilijan mukaan kaksi annosta vastaa pääruokaa. Listalta löytyi todella herkullisen kuuloisia annoksia. Mutta ne hinnat. Hinnat olivat keskimäärin 15 € annos, joten pääruoalle tuli hintaa n. 30 €. Jos olisi syönyt kolmen ruokalajin menun, hinnaksi olisi tullut noin 53 €. Possua japanilaisittain oli eri hyvää ja raikas kaalisalatti sopi annokseen täydellisesti. 
Lihapullat oli mureita ja kikhernehässäkkä sopi niiden seuraksi oivallisesti. Kaiken kaikkiaan ruoka oli maukasta ja yksinkertaista. Siitä ei moitteita. Maut olivat raikkaita ja turhaa kikkailua oli vältetty. Pidimme!

Yksi annos hanaoluella kustansi 22.50 ja kaksi annosta 38,50. 


Lupolasta jatkoimme matkaa kantikseemme Llamasiin, jossa meno on aina rentoa eikä sisälämpötila juuri laske alle 30 C. Täältä jatkoimme matkaa Skifferiin, jossa nautimme lasit espanjalaista siideriä. Olinkin tutustunut tähän samaiseen juomaan jo Kombossa, mutta tuosta myöhemmin lisää. Oikein hyvä ja maukas siideri. Skiffer on muutenkin hauska ja rento paikka, jonne on mukava tulla syömään tai nauttimaan lasillisen juomaa. 


Jatkoimme iltaa vielä Olon terassilla, joka sijaitsee pienellä sisäpihalla. Terassi on rauhallinen ja hiukan syrjässä, joten ainakaan  meidän käyntikerroillamme täällä ei ole ollut tungosta. Terassilla soi hyvä musa, henkilökunta oli ystävällistä ja paikka on muutenkin viihtyisä. Oivallinen lopetus mukavalle illalle!

Lupolo:

Kiitämme:
-Laadukasta ja maukasta ruokaa

Moitimme:
- Korkeaa hintatasoa
- Suppeaa juomavalikoimaa


1 kommentti: