sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Töölön helmi Meche!
Saimme kutsun Töölössä sijaitsevaan Ravintola Mecheen, joka on monien muiden mielenkiintoisten paikkojen tapaan jo pitkään ollut käyntilistallamme. Innoissamme ja kiitollisina otimme kutsun vastaan, ja lauantai-iltana pääsimme nauttimaan Mechen herkkuja. Ravintola Meche tarjoaa korkealaatuisista raaka-aineista, huolella valmistettua konstailematonta eurooppalaista ruokaa. 

Meche on avannut ovensa viime kesänä. Me tykästyimme Mechen sisutukseen ja tunnelmaan. Pehmeitä, lämpimiä värejä, tyylikästä mustaa ja seinillä kirkkaita värejä sisältäviä valokuvia, jotka luovat tilaan sopivasti särmää. Jos joku kuva erityisesti miellyttää, valokuvia saa myös ostaa. Tilan akustiikka oli myös meitä miellyttävä. Ravintolassa oli iloinen puheensorina sopivalla volyymilla. 

Meche on juuri uusinut listansa. Alkuun löytyy erilaisia jaettavia annoksia (a' 7,50 €). Me valitsimme näistä vaihtoehdoista neljä ja annosten lisäksi talon leipää ja aiolia (leipää ostin lähtiessäni kotiinkin edulliseen kahden euron hintaan). Pauliinan suosikki alkuruuista oli ehdottomasti Karitsatartar, aivan nappiannos. Mirka ihastui kateenkorvaan, jota molemmat maistoimme nyt ensimmäistä kertaa. Kateenkorva oli sisältä pehmeää, koostumukseltaan hiukan kalamaista ja pinnalta ihanan rapeaa. Maku oli lihaisan mieto. Punajuuri ja vuohenjuusto on pettämätön yhdistelmä. Tässä annoksessa korostui hapokkuus ja vuohenjuuston pehmeys. Maistoimme myös Possua ja Rapua. Rapu oli tässä annoksessa liemen muodossa. Possu oli rapeaa ja maukasta. Jaettavat annokset olivat sopivan kokoisia ja kahdelle riitti hyvin syötävää yhdestä annoksesta. Annokset kaikkinensa olivat maukkaita ja onnistuneita. 

Pääruuista valitsimme Päivän kalan ja Päivän kasviruuan. Listalta olisi löytynyt myös mm. Luuydintä tai Possun pää, joka tosin pitää tilata muutama päivä etukäteen. Mielenkiintoisia vetoja löytyy Mechen Menulta, mutta myös helpompia ja tutumpia annoksia. 

Päivän Kasvis oli Munakoisopaistos, joka maistui minulle erittäin hyvin. Paistos oli koostumukseltaan tiivis ja napakka ja tosi täyttävä. Tykkäsin! Päivän kalana oli kuhaa, joka oli tasapainoinen annos. Maut olivat mietoja ja annos ihanan kevyt. Pääruokien kanssa meille tarjoiltiin yhteiset lisukkeet: raikasta omena-punasipulisalaattia ja perunagnoccheja kera papujen. Lämmin perunapapu -lisäke oli erinomainen, vähän erilainen lisuke, ja näin ollen oikein tervetullutta vaihtelua. NAM!

Jälkiruokia listalta löytyi kolme (a' 7,50 €), ja me maistoimme kaikki läpi. Kaikki kolme jälkiruokaa olivat hyvänmakuisia. Jälkiruoat on tarkoitettu jaettaviksi, mutta meille sokerihiirille annokset olivat turhan pieniä ;). Créme Brûlée oli jälleen oivallinen, kuori olisi tosin voinut meidän makuumme ollut hiukan paksumpi.  Suklaata ja mustaherukkaa oli raikas ja sopivan suklainen. Mantelikakku oli ihanan kostea. Makean kanssa nautimme maitokahvit. Kahvi oli erittäin hyvää. 

Ruokien ohella maistoimme hyviä viinejä. Vuoden 2010 C.A.I oli melle jo entuudestaan tuttu, mutta oikein oivallinen ja persoonallinen Riesling. Kalan kanssa sopi erittäin hyvin tarjoilija Miikan suosittelema Wild Wux valkoviini Gruner Veltliner rypäleestä. Munakoisopaistoksen kanssa toimi hyvin portugalilainen Aphrosten 2011 valkkari. Jälkiruokaviiniä tuskin tarvitsisi tässä erikseen mainita, mutta ei ole Moscato D'astin voittanutta!


Me diggasimme Mechestä. Paikka oli hyvällä maulla sisustettu, tunnelma oli lämmin ja palvelu rentoa ja asiantuntevaa. Ruoka oli laadukasta, taitavasti valmistettua ja persoonallista. Annokset olivat kauniisti viimeisteltyjä ja maut olivat kohdallaan. Suolaa ei tarvinnut lisätä mihinkään ;) Listalta löytyy klassisempia annoksia, mutta myös erikoisempia kokeilunhaluisille. Tänne menemme toistekin ja suosittelemme Mecheä lämpimästi kaikille hyvän ruuan ystäville. Meche

Kiitämme: 
- uusia makuelämyksiä
- lämmin tunnelma ja viihtyisä paikka
- asiantunteva ja rento palvelu
- selkeät maut
- annokset valmistettu raaka-aineita kunnioittaen

Moitimme: 
- jälkiruoka-annokset turhan pieniä  

5 kommenttia:

 1. Tänne pitää mennä, hyvä kun muistutitte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kandee oikeesti mennä. Kiva paikka ja hyvä ruoka = parempi mieli ;)

   Poista
 2. Suosittelemme! Tykkäät varmasti Mechestä :).

  VastaaPoista
 3. Great food and nice atmosphere. Thanks

  VastaaPoista