keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Pure Bistroon heti pian uudestaan!

Vuosi 2013 on alkanut varsin hyvin. Vielä ei olla maaliskuussakaan, ja jo nyt on monta hyvää ravintolakokemusta takana. Hyvä putki sai jatkoa viime sunnuntaina, jolloin vuorossa oli Pure Bistro Espalla.  

Pure Bistro avasi ovensa jo viime vuoden puolella ja on siis tähtiravintola Luomon sisarravintola. Luomossa olemme vierailleet muutamaan otteeseen ja etenkin siksi oli mielenkiintoista päästä tutustumaan Luomon rennompaan versioon. Vielä kun bongasimme TableOnlinesta oivan tarjouksen Pure Bistroon (kolme ruokalajia kahdelle kera viinipullon 88 €) oli kovin helppoa enää päättää päivä ja varata pöytä. 

Sisustuksessa kiinnitimme huomiota baaripöytään. Hauska yksityiskohta. Baaritiski ei myöskään olisi hassumpi paikka ruokailla. Siitä nimittäin on hyvät mestat katsella kokkien työskentelyä. Tykkäsimme myös paikan kalustuksesta. Tuolit olivat esimerkiksi erilaisia, mutta väriltään kaikki mustia.   


Keittiössä työn touhussa Alex ja Edu.

Pure Bistro on monista muista ravintoloista poiketen auki myös sunnuntaisin (klo 15-22). Sunnuntaisin tosin on tarjolla vain liitutaululle kirjoitettu typistetty menu. Tämä harmitti hetken, kun etukäteen olin jo fiilistellyt listalla olevia falafelleja ;). Onneksi keittiölle sopi yhden alkuruuan valmistaminen myös pääruuaksi. Ilta oli pelastettu jo heti kärkeen. 


Leipää ja paprikatahnaa
Alkuun oli tarjolla Porkkanarisottoa ja Kala-äyriäis-chevicheä. Täydellisen hyviä molemmat. Chevichessä raaka-aineet olivat raikkaita ja tuoreita, ja kovin hauskoja, kuten kampasimpukkaa, katkarapuja ja mini-seepiaa. Korianteria ja chiliä oli sopivasti tuomassa makua ja tulisuutta, ja avokadopyre pehmensi mukavasti. Aika veikeitä oli muuten nuo popparit.  

Kala-äyriäischeviche kera popcornin
Porkkanarisotto alkuruokana

Porkkanarisotto valmistettiin myös pääruokana. Täyteläinen, raikas ja makea - näillä sanoilla kuvaisin elämäni ensimmäistä porkkanarisottoa. Yksinkertaisen hyvä ja maistuva annos. Ja ihanan tuhti, juuri sellainen risotto, mitä rakastan!Kahden ruuan jälkeen olimme jo ihan myytyjä Pure Bistron ruualle. Ennen jälkiruokaa eteemme tarjoiltiin mieletön välisorbetti. Vihreää teetä ja omenaa. 


Mieletön makuelämys!
Jäkiruoka kruunasi huippuillallisen. Lämmin suklaafondant, täydellisesti valmistettuna, tarjoiltiin lakristijäätelön kanssa. Tätä annosta ei voinut jättää muruakaan syömättä, se oli niin hyvää. Wau, mikä illallinen. Ja tässä illassa ruoka oli keskipisteenä. Oliskohan Pure Bistron ruoka rentoa fine diningia? Annokset olivat huolella valmistettuja ja viimeisteltyjä. Kooltaan myös varsin reiluja. Kokonaisuudessaan Pure Bistron ruoka oli selkeää ja raaka-aineet tulivat hyvin esille. Jokaisessa annoksessa oli oma juttunsa, ja kokonaisuutta oli selvästi mietitty. Erityisesti kiinnitimme huomiota kovin kauniisiin ja tyyliteltyihin annoksiin. Onneksi on kamera ja kuvat, eihän näitä olisi millään malttanut rikkoa ;).

Palvelu oli ystävällistä, sujuvaa ja toimivaa. Hintalaatusuhde on Pure Bistrossa aivan kohdillaan. On mukavaa, että tälläisiä huippuruokaa tarjoavia, viihtyisiä oman rahan paikkoja löytyy :). Pure Bistro

Kiitämme: 
- ruoka oli niin hyvää
- selkeät ja voimakkaat maut
- edullinen tarjous  
- kauniit annokset
- kiva taustamusiikki
- auki sunnuntaisin

Moitimme: 
- sunnuntaina tarjolla typistetty menu

6 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että tykkäsitte! Mennään yhdessä joskus...? :)

  Mekin jäimme miettimään tuota fine dining -viritystä ja siihen nähden varsin huokeaa hinnoittelua... Hinta kohtasi laadun ja toisinpäin!

  Ensi viikolla menemme yläkertaan Luomoon, odotan jo kovasti :)

  VastaaPoista
 2. Me käytiin Puressa viime kesänä, ja edelleen haaveilen niistä heidän herneistään... Kerrassaan hinta ja laatu kohdillaan, huippupaikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä hinta ja laatu kohtasivat :). Toivottavasti pääsemme pian uudestaan!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Paikka oli kiva ja viihtyisä. Ja ruoka oikein hyvää!

   Poista