keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Glogatan 4

Kuva Glogatan 4 -ravintola.

"Tarjoamme upeita gastronomisia kokemuksia, aitoja makuja sekä rohkeita annoksia. Keittiömme perustuu kontrasteihin ja rustiikkiin ruoanlaittotyyliin, skandinaavisia perinteitä unohtamatta."  

Näillä sanoilla kuvaillaan uuden vasta auenneen Kämp Groupin ravintolaa, Glogatan 4:ää. 
Glogatanin keittiöstä vastaa Ville Rainio, jolta löytyy kokemusta mm. Nomasta, Savoysta ja Chez Dominiquesta. Villen filosofiaa ruuasta lueskelimme ravintolan menusta: 


Tärkeintä ruokafilosofiassani on kuitenkin raaka-aine, sen kasvuympäristö ja ravinteet sekä raikkaus ja keveys - vahvoja, syviä makuja tai kasvisten herkkyyttä unohtamatta. 


Me saimme kutsun maistelemaan Glogatanin keittiömestarin nimikkomenuta. Menu sisältää kuusi annosta (63 €). Ihan alkuun saimme peltipurkissa tarjottuna Lasimestarin silakkaa. Yllätyin, kuinka hyvä annos voi silakasta syntyä. Maistui raikkaiden juuresten ja sinappitahnan kanssa, vaikken kyseisen kalan ystävä olekaan. 


Illan ensimmäinen annos oli Talvijuureksia, joista komeimpana keikkuu raitajuuri. Upea aloitus iltaan! Erityisesti tässä annoksessa viehätti eri makujen kombinaatio ja maukas rakuunatahna. Ja olihan annos kaunista katseltavaakin! 



Glogatanin leivät olivat erittäin hyviä, sekä tumma että vaalea. Molemmat leivät mahtuvat ihan parhaimpien leipäkokemusten joukkoon. Leivän kanssa tarjoiltiin kirnuvoita sekä omenavoita. Omenavoi oli aivan uusi makuelämys meille. Sopi erityisen hyvin vaalean sämpylän kanssa. 



Menun varsinainen toinen annos Kitkan neulamuikkuja ja Puolaveden muikunmätiä ei ollut simppeleimmästä päästä. Muikun ja mädin kera tarjottiin rapsakaita perunakiehkuroita, joista erityisesti pidin. Perunakeitto, jota tämän komeuden päälle kaadettiin, oli suussa sulavaa ja pehmeää. Maku vei kielen mennessään. 



Keiton jälkeen saimme eteemme Savunaurista. Nauriit tarjoiltiin pöydässä Sarpanevan padoista. Annos sisälsi nauriiden lisäksi ohraa, possua, persiljaa ja omenaa. Tästä annoksesta jäi hieman vaisu fiilis, raikas omena sykähdytti. 



Kuten kuvasta näkyy, illan rohkein ja erikoisin annos oli Possun Secreto. Lankulta löytyi mureaa ja mehevää possua, verimakkaraa ja possunnahkaa. Lisäksi annokseen tarjoiltiin luuydintä. Erittäin yksinkertainen ja selkeä kokonaisuus, joka ei entiseen kasvissyöjään pudonnut. Kaikkea oli kuitenkin maistettava ;). No, ei tämä lihansyöjänkään favourite-annos ollut...


Näkyyks kello? Kis Kis ;)



Glogatanin sommelier oli meille entuudestaan tuttu Chez Dominiquen vierailulta. Asiansa osaava, rento ja letkeä sommelier jäi kertaheitolla mieleemme. Olipa ilo nähdä hänet täällä! Jälkkäriksi sommelier Juha Mäkelä tarjoili meilla tätä maukasta viiniä, Muscat Beaumes de Veniseä. Oli muuten täydellinen pari leipäjuuston kanssa. 



Illan ehdottomasti mieleenpainuvin ja elämyksellisin annos oli ensimmäinen jälkiruoka;
Suolainen leipäjuustovanukas kera lakan, sipulin ja kanelin. Tämä oli juuri sitä mitä tarvitsin hurjan Possun, verimakkaran ja luuytimen jälkeen. Ikinä en ole näin hyvää leipäjuustoa maistanut. Tämä makuelämys ei unohdu.  


Talven mustikkapiirakka kruunasi huikean, elämyksiä täynnä olleen illallisen. Piirakka sisälsi kuivattua mustikkaa, timjamia, vaniljajäätelöä ja timjamikreemiä. 



Tämän menun perusteella voimme yhtyä Glogatan 4 kuvailuun. Ravintola tarjoaa rohkeita makuelämyksiä, eikä varmasti jätä ketään kylmäksi. Annoksissa on voimakkaita makuja, mielenkiintoisia makuyhdistelmiä ja skandinaavisuus hyvin esillä. Annoksissa näkyi myös kautta linjan keveys ja raikkaus sekä raaka-aineiden kunnioitus. 

Meille muutamat annokset olivat turhan rohkeita, toisaalta koimme makuelämyksiä, jotka muistamme pitkään - possuannos ei hevillä unohdu ;). Glogatan 4 voimme suositella ruokailijalle, joka arvostaa laadukasta, taiten valmistettua ruokaa ja on valmis kokeilemaan rohkeasti jotakin uutta. 

Ilta oli kaikkinensa hauska ja hilpeä. Seuran ja porukan fiili ovat tosi tärkeä osa ravintolaillallista. Iltaan mahtui paljon naurua. Juttu rönsyili ruuista ruokabloggareiden ravintolakäyttäytymiseen, Kouvolaa unohtamatta ;). Iloisesta illasta tuli mukava fiilis alkavaan viikonloppuun.   

Kiitämme: 
- rohkeita ruoka-annoksia
- voimakkaita makuja
- mielenkiintoisia makuyhdistelmiä

Moitimme:  
- ei sovi "ruokarajoitteisille"

2 kommenttia:

  1. Jos tuo * ei sovi "ruokarajoitteisille" * on ainoa vika, niin ehdottomasti pitää käydä testaamassa paikka. Jotenkin kumminkin vähän hassu moite. Ei ihan ekaksi tule mieleen että joku menisi tonne ja kehtaisi vaatia samaa annosta (todellisia taideteoksia) laktoosittomana, gluteenittomana, ilman sipulia ja vegaaniversiona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;) Totta, paljoa ei moitteen sanaa löytynyt. Tässä yhteydessä "ruokarajoitteinen" lähinnä viittasi siihen, että jos esim. veripalttu tai luuydin ei maistu ja oma maku on enemmänkin pihvit ja peruna niin Glogatan ei ehkä ole oikea valinta ;).

      Poista