lauantai 12. tammikuuta 2013

Vanhassa pesulassa Berliinissä!

Lavanderia de Vecchia on italialainen ravintola, joka on pistetty pystyyn entisen pesulan tiloihin. Pesulateema näkyy hauskalla tavalla ravintolan sisustuksessa. Salissa oli ripustettu pyykkejä kuivumaan sinne tänne, pyykkinarut toimivat mukavasti eräänlaisina tilanjakajina. 


Kotoisat liinavaatteet pehmensivät mukavasti ravintolan muuten rosoista sisustusta, metalliputkia ja betonia. 


Ravintolassa on avoin keittiö, myös baari on samassa tilassa ruokailutilan kanssa. Kaiken kaikkiaan minusta onnistunut kokonaisuus. 


Me varasimme pöydän noin pari viikkoa etukäteen. Emme saaneet pöytää perjantaille, mutta lauantaille onnisti. Ravintola on suosittu ja pöytävaraus on tarpeen, jos tänne mielii päästä syömään. Lavaderia de Vecchia tarjoilee iltamenuta koko ravintolalle klo 1930, ja myöskin menu on kaikille asiakkaille sama. Antipasti sisältää 10 erilaista annosta, tämän jälkeen vuorossa on primo, secondo ja dolce. Tähän kiinteään menuseen kuuluu ruokajuomaksi vesi ja  myös vapaavalintaisesti puoli pulloa viiniä tai pari olutta tai pari alkoholitonta juomaa. Ja hintaa mehulla on 45 euroa. 


Etukäteen en kuitenkaan ollut riittävän tarkasti perehtynyt tähän ravintolaan. Ravintolan konsepti jäi vähän epäselväksi, ja allergioista olisi etukäteen pitänyt ravintolaa informoida. Tätä en siis huomannut tehdä. Paikan päällä porukat kuitenkin kohtuullisen hyvin sävelsivät annokset ilman kalaa ja äyriäisiä yhdelle seurueestamme. Huolimatta siitä, että illan menu oli juuri tänään kalapainotteinen...

Ruokalajit tuotiin pöytään yhdellä lautasella, josta jaoimme ruuan kaikkien kesken. Tässä tuli kiva yhdessä syömisen fiilis. Kymmenen eri antipastia on a i k a paljon ruokaa, mutta olipa mahtava tilaisuus päästä maistelemaan erilaisia ruokia. Kaikkinensa  ruoka Lavederia Vecchiassa oli perushyvää, yksinkertaista ja pääosin maukasta. Muutamat ruokalajit kohosivat selvästi yli muiden ja mahtui joukkoon muutama pettymyskin kuin myös uusia makuyhdistelmiä ja -elämyksiä. Mustekalasalaatti oli eri maukas ja raikas. 


Klassikkoannos Vitello Tonnato maistui juuri siltä miltä pitääkin. 


Yksi parhaista annoksista oli Caprino, joka on italialainen vuohenmaidosta valmistettu juusto. Juusto tarjoiltiin rapeiden lastujen ja linssien kanssa. Superhyvää!


Simpukkarisotto oli maukas. Tartar kera avokadon ja mangon maistui kaikille. Savukalamoussessa oli paljon makua! 


Epämiellyttävä makuelämys oli antipastien viimeisenä tarjoiltu lihaliemi. Ei sytyttänyt ja jäi tämä shotti juomatta. 

Antipastien jälkeen oli tosi täysi olo. Tässä välissä keittiö pitikin ruokalajien välillä noin puolen tunnin tauon, mikä teki terää. Pienen breikin jälkeen tarjoiltiin Primo eli Artisokkakatkarapurisotto. Primon jälkeen vuorossa oli Secondo, joka tänään oli Miekkakalaa. Tämä kala ei maistunut oikein kenellekään meistä ja pääruoka oli pettymys. Jälkiruoka, Crema Catalana, oli onnistunut ja Limoncello kera kahvin ihan vimppana kruunasi tämän huikean illallisen. Kahvin ja Limoncellon noudimme baarin puolelta.


Vietimme pitkän illan tässä vanhassa pesulassa. Oli jännä jossain vaiheessa huomata viipyneemme ravintolassa lähemmäs neljä tuntia. Siltä se ei tuntunut. Tämä juttu tuntuu toimivan: meininki oli kivaa, ruuat hyviä ja palvelu sujuvaa ja toimivaa. Ravintolassa oli koko illan ajan iloinen ja eläväinen tunnelma. Aikamoinen setti kaikkinensa! 

Lavanderia Vecchia

Kiitämme: 
- mielenkiintoinen ja hauska konsepti
- hintalaatusuhde hyvä
- eläväinen tunnelma
- palvelu toimivaa ja sujuvaa

Moitimme: 
- miekkakala-annos oli pettymys

2 kommenttia:

  1. Berliini on pullollaan tällaisia persoonallisia paikkoja - tuli ikävä takaisin! Hauska postaus, ISO kiitos lopun Kiitämme/Moitimme -tiivistelmästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta! :) Berliinissä tuntuu riittävän yllin kyllin kivoja kahviloita sekä ravintoloita. Pitää mennä pian uudestaan!

      Poista