torstai 10. tammikuuta 2013

Der Hahn ist Tot Berliinissä!
Tämän ihanaisen ravintolan löysimme Berliinissä asuvamme ystävämme avulla, ja olin tämän mestan jostain muusta lähteestä myös painanut mieliin. Nyt en vaan kerta kaikkiaan muista että mistä.... Paikan konsepti vaikutti niin houkuttelevalle, että tänne oli pakko päästä. Onneksi reissukavereiden luotto ravintolavalintoihini on suuri, ja tämäkin valkkaamani ravintola sai yksimielisen hyväksynnän :).  

Der Hahn ist Tot -ravintolan menu on yksinkertainen ja selkeä. Tarjolla on joka ilta neljän ruokalajin menu muutamista vaihtoehdoista koottuna ja hintaa on käsittämättömät 19 euroa. Paikan keittiö keskittyy Saksan ja Ranskan maaseudun ruokien yhdistelmiin.  Annokset alkuruuista jälkiruokiin ovat klassisia, selkeitä ja valmistettu hyvistä raaka-aineista. Varasimme pöydän noin pari viikkoa etukäteen, mikä onkin tarpeen. Tänne ei kuulemma kuin aivan tsägällä pääse viikonloppuiltana ilman varausta syömään. Ravintolan sisustus oli erittäin yksinkertainen ja pelkistetty. Mutta tunnelma oli lämmin ja mutkaton. Heti sisään astuttuamme oli tervetullut olo. Palvelu oli ystävällistä sekä hyvällä tavalla rentoa ja epämuodollista. Me tykkäsimme kovasti sekä paikan fiiliksestä, menusta että palvelusta. 

Alkuruokavaihtoehtoja oli kaksi: uunissa paistettu sikuri ja artisokkakeitto. Sikurit tarjoiltiin omana annoksena pöytään, keitto haettiin itse sivupöydältä. Molemmat alkuruuat olivat maukkaita. 

Toisena alkuruokana saimme pöytään kulhossa päärynäsalaattia, jossa oli joukossa myös linssejä ja auringonkukansiemeniä. Salaatin kanssa tarjoiltiin vinegretteä ja muutamaa eri öljyä, suolaa ja pippuria. Raikas, maukas ja selkeä kokonaisuus. Yhteisen salaatin tarjoileminen pöytään oli ihana idea. Kulhosta sai kukin kauhoa lautaselleen mieleisensä annoksen. 
Pääruuiksi valikoimme lihamuhennosta, kasvismuhennosta ja ravintolan klassikkoannoksen; kukkoa viinissä. Listalla olisi ollut vielä neljäs annos, eli kuhafile. Oma kasvisannokseni oli hyvä. Palsternakka-kastanjamuhennos oli eri hyvin valmistettu ja maukas karpalo-rosmariinikastike säväytti maullaan. Enpä joutunut pettymään myöskään kurpitsaperunamuusiani maistaessani. Annokset olivat reiluja, nälkää ei jäänyt tämän setin jälkeen kenellekään. Ruuan kanssa nautimme punaviinejä Sisiliasta ja Navarrasta. 
Jälkiruokana söimme aivan tosi kauniit paistetut omenat hasselpähkinän ja vaniljakastikkeen kera. Kevyt, mutta riittävä makea aterian päätteeksi. Der Hahn ist Tot tarjoilee yksinkertaista, maukasta ja selkeää ruokaa. Makuyhdistelmät ja raaka-aineet eri ruokalajeissa olivat mielenkiintoisia ja onnistuneita. Hintalaatusuhde täällä on erinomainen! Neljän ruokalajin illallinen 19 eurolla on aika halpa. Oma iltani juomien kera kustansi 30 €. Vietimme Der Hahn ist Totissa ihanan illan nauttien useamman tunnin ajan ruuasta, juomasta ja hyvästä tunnelmasta. MIeleen jäi letkeä, mutta asiakasta huomioiva ja arvostava palvelu. Sympaattisia tyyppejä olivat ravintolan tarjoilijat, he loivat omalla meiningillään iltaan tosi viihtyisän ja kepeän tunnelman. En voi muuta kuin suositella!

Kiitämme: 
- tunnelma
- hyvä ruoka
- palvelu rentoa ja mutkatonta
- erinomainen hintalaatusuhde

Moitimme: 
- ei moitteita :)

Zionskirchstr. 40,
BerlinGermany (Mitte)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti