keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Lounailla Lontoossa

Perinteinen tammikuun shoppailureissu Lontooseen on takanapäin. Viikonloppu vierähtää Lontoossa kovin nopeasti, mutta onneksi ehdimme aika moneen kivaan ravintolaan (ja kauppaan) torstain ja sunnuntain välillä. Lounaspaikkoja olimme etukäteen tsekkailleet ja pistäneet ylös, mutta vain sunnuntain paikan olimme varanneet valmiiksi. Perjantaipäivän hengailimme Covent Gardenissa ja nälän yllättäessä päädyimme korvan taakse kirjattuun meksikolaiseen ravintolaan nimeltä Pacifico.

Pacifico
Pacifico on suosittu, meksikolaista ruokaa tarjoava ravintola, hyvin lähellä suosittua shoppailukatua, Neal Streetiä. Pacifico on perustettu jo vuonna 1982, joten paikalla riittää historiaa ja perinteitä. Sisutus on arkista ja rosoista. Iso tila on kuitenkin kotoinen ja puisia pöytiä pullollaan. Paikassa on autenttisen meksikolaisen ravintolan tuntua. Rennosta meiningistä huolimatta Pacifico ei ole hinnoiltaan erityisen halpa, muttei toki kalliskaan. Lounaalla oli tarjolla lounaslista, mutta myös a la carte -listalta oli mahdollista tilata. Lounasolut maksoi 2,50 £ / pullo. 
Nachot ja guacamole alkuun toimivat hyvin ruokahalun herättäjänä. Guacamole oli raikas ja maukas, salsa kovin tulinen. 


Varsinainen lounasannoksemme, kolme erilaista tacoa, oli kohtuullinen esitys meksikolaisesta kotiruuasta. Pehmeiden tacojen kanssa tarjoiltu lihapapumössö oli erittäin hyvää. Samoin possutaco. Sen sijaan kana- ja chorizotacot olivat hieman mauttomia. 
Palvelu Pacificossa toimi ja sujui aivan hyvin. Lounaallakin tuntui riittävän porukkaa, mutta iltaa kohden  siirryttäessä meno varmasti muuttuu riehakkaammaksi. Kiva paikka lounaalle ja miksei illallakin, mutta matkan päästä emme tänne erikseen lounaalle lähtisi.

Lounaslasku kahdelta juomineen:


Kiitämme:
- sujuva palvelu
- edullinen lounasolut
- ruoka autenttisen oloista meksikolaista kotiruokaa

Moitimme:
- ei suuria makuelämyksiä
- ravintolassa oli kovin kylmä
- edullisemmista lounasjuomista ei mainittu erikseen

Pizza East
Pizza East on saavuttanut mainetta ja kunniaa maukkailla pizzoillaan. Nyt Pizza Easteja löytyy muualtakin kuin Itä-Lontoosta ja meidän ohjelmaan sopi paremmin kuin hyvin, että mesta on laajentanut toimintaansa Notting Hilliin Portobello Roadille. Saimme aitiopaikat, joista pääsimme seuraamaan lähietäisyydeltä pizzojen valmistusta, baaritiskiltä käsin. Tämä sopi meille paremmin kuin hyvin. Aikamoista kiirettä kokeilla riitti ja on ihmeellistä, kuinka monta kokkia mahtui niin pieneen tilaan sujuvasti työskentelemään. Pieniltä törmäyksiltä ei vältytty, mutta eleetön suhtautuminen osoitti, että näitä törmäyksiä on tapahtunut aikaisemminkin. Niin keittiössä kuin koko ravintolassa oli iloinen ja hauska tunnelma ja kova tekemisen meininki.


Pizza East tarjoaa pizzojen lisäksi muutakin ruokaa. Me tulimme pizzalle, mutta esimerkiksi naapuripöytään kannettu avokadotoasti näytti todella herkulliselta. Palvelu pelasi moitteettomasti ja hyväntuulisesti kovasta kiireestä, ahtaudesta ja väentungoksesta huolimatta. Pizza Eastissa oli letkeä meno. Me tykkäsimme!

Pizzat olivat maukkaita. Nyt pääsimme maistamaan erittäin hyvää pizzapohjaa, joka oli kuohkea, rapea ja maukas. Omat pizzavalintamme täytteiden puolesta eivät osuneet nappiin. Jälkikäteen totesimme, että täällä olisi ehdottomasti pitänyt maistaa Pizza Margheritaa.                                             Tulista makkaraa, mozzarellaa ja parsaa

Pizzojen hinnat vaihtelivat välillä 8,00 £-14,50 £ . Pizza Eastista jäi tosi hyvä fiilis. Tänne menemme varmasti uudestaan seuraavalla Lontoon keikalla. Suosittelemme käymistä pienen matkankin päästä. 

Kiitämme: 
- hyvä palvelu
- iloinen ja sähäkkä tunnelma
- hyvät pizzat

Moitimme: 
-pöytävaraus lähes välttämätön myös lounaalla

Bread Street Kitchen
Gordon Ramsayn uusin ravintola sijaitsee Cityssä, nimensä mukaisesti Bread Street -nimisellä kadulla. Sunnuntaisin Bread Street Kitchenissä on tarjolla brunssia, lounasta ja illallista. Lounaslistan ruuat olivat selkeitä. Tämän ravintolan ajatuksena tuntuikin olevan yksinkertaisen ja maukkaan ruuan tarjoaminen.

Burgeri oli oikein oivallinen. Sämpylä oli tuore ja maukas. Pihvi oli paistettu mediumiksi ja lisukkeet olivat tuoreita. Oikein hyvä perussetti. 


Punajuuri-vuohenjuustopiirakka oli hyvä. Annos oli alkuruoka, mutta täytti vatsan ranskalaisten ja Mac'n Cheesen (jaetut lisukkeet) kanssa. Piirakan pohja oli erittäin ohut ja rapea. Ei moitetta tästä ruuasta.  Palvelu ei tässä paikassa ollut ihan parhaimmasta päästä. Saimme esimerkiksi odotella jonkin tovin laskua. Hintataso lounaalle oli kohtuullinen. 

Kiitämme: 
- livemusiikki
- perushyvää maukasta ruokaa
- viihtyisä paikka ja kiva sisustus

Moitimme:
-hidas palvelu
-rahtusen korkea hintataso
-syrjäinen sijainti

4 kommenttia:

 1. Ah, en tiennytkaan, etta kavitte Pacificossakin, se on mun suosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ok mesta tämäkin, mutta oma suosikkimme on kyllä Wahaca. Kannattaa tsekata, jos et oo käynyt!

   Poista
 2. Heh, sattuipa sopivasti, pitäis olla lentokentällä noin 8 tunnin päästä ja kohti Lontoota. :)
  Nti Papu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä on tulossa vielä monta hyvää suositusta Lontoon ravintoloista viime reissulta, joten pysykää kuulolla. Ja jos tykkäätte meksikolaisesta, menkää tonne Wahacaan ja ihan huipputaikkupaikka lounaalle on Busaba, ketju, mutta ah millainen ;)

   Poista