torstai 31. tammikuuta 2013

Gramercy Tavern, New York

Vietimme ihanan ja rentouttavan talviloman Meksikon auringon alla. Lensimme takaisin New Yorkin kautta ja halusimme juhlistaa lomamme viimeistä iltaa herkullisella illallisella. Emme kuitenkaan tavoistamme poiketen olleet tehneet etukäteen pöytävarausta mihinkään ravintolaan, joten meidän piti löytää ravintola johon pääsisi ilman pöytävarausta.

Olen kävellyt lukuisia kertoja Gramercy Tavernan ohi, kuikuillut ikkunoista ja miettinyt tekeväni varauksen, mutta koskaan en ole sisälle asti päässyt. Soitimme ravintolaan ja saimme tietää, että Tavernan puolelle ei oteta pöytävarauksia vaan ravintola toimii first-come-first-served -periaatteella. Salin puolelle olisimme saaneet myös tehtyä varauksen, mutta salissa tarjoillaan vain 82 $ prix fixe -illallista. Luotimme siis onneemme. Ja hyvinhän siinä kävi.

Gramercy Tavern ravintolan pääkokkina toimii kuuluisa Michael Anthony, joka on voittanut mm. James Beard Award:n: New Yorkin paras kokki (2012).

Valitsimme päivän menun, vaikka a la carte annoksetkin vaikuttivat houkuttelevilta. Otimme myös menuseen kuuluvat viinit. 
Ilta oli erittäin onnistunut. Ruoka oli ensiluokkaista, viinit sopivat ruokalajeihin täydellisesti ja palvelu oli huippuluokkaa. Tunnelma oli rento ja kotoisa. Tavernan puolelle on onnistuttu luomaan rento pubimainen tunnelma, joka on yhdistetty Michelin -ravintolatason palveluun. Täydellistä. 

Jumalainen kampela-tartar

Elämäni parhaat kampasimpukat

                           
                                 Naudan lapaa, slurps ;)Jälkkärinä oli Kinuski-sundae. Kaikessa yksinkertaisuudessaan yksi parhaista syömistäni jälkkäreistä. Gramercy Taverna on todellakin visiitin arvoinen! Loppulasku teki n. 170$ tippeineen, joten ei ihan halpaa. 
Kiitämme:
-Erinomainen palvelu
-Uskomattoman hyvä ruoka
-Kotoisa pubimainen tunnelma
-Menun yhteydessä viinit todella kohtuuhintaisia

Moitimme:
-Kallis viinilista laseittain
-Kallis hintataso

Lähin metropysäkki: 23th street

1 kommentti: