perjantai 9. marraskuuta 2012

Ravintola Suola 6.11.2012

Yllättävän hyvä Suola!
Helsinkiin on tämänkin vuoden aikana avattu useita mielenkiintoisia ravintoloita. Meidän tonne täytyy mennä -lista vaan kasvaa ja kasvaa. Tiistaina lyhensimme listaa Suolan verran. Arki-illasta tulee heti kirkkaampi, kun tietää illan ohjelmassa olevan ruokaa ja hyvää seuraa. 

Suola on vanhan Lostarin tiloihin avattu viihtyisä ravintola ja baari. Suola tarjoaa valoisaan aikaan kohtuuhintaista ja laadukasta ruokaa, illan pidentyessä tasokkaita juomia ja vaihtuvaa musiikkitarjontaa.

Päivän lista löytyi ravintolan seinältä liitutaululta. Chef's menu oli edullinen; kolme ruokalajia kustansi 29 €. Me valitsimme alkuruuiksi Kuhaa ja kurpitsaa, Punajuurikeittoa ja Serranokinkkua ja viikunahilloa. Sympaattinen tarjoilija kertoi lyhyen listan eri ruokalajit tarkasti ja selkeästi. Tämä oli muuten todella mukavaa. 

Alkuruokiin olimme kaikkinensa tyytyväisiä. Keitto oli maukas ja kuohkea, nam. Serranokinkun kanssa tarjoillut viikunat eri hyviä. Kuha ja kurpitsa maistui myös syöjälle. Alkuruokien kanssa tarjoiltu Focaccia oli hyvää. 

Pääruuiksi valikoitui noin viidestä vaihtoehdosta Tattirisotto ja Hampurilainen. Tattirisotto oli juuri sitä, mitä odotin: maukas, runsaasti sieniä ja parmesania, kypsyydeltään juuri ja juuri oikeanlainen, eikä tarvinnut lisätä ripaustakaan suolaa. Onnistunut annos kaikkinensa. Hampurilainen oli maukas ja annoksena sopivan kokoinen. Lisukkeena olleet ranskalaiset olivat vähän heikko esitys, ravintolan oma ketsuppi taasen hyvä suoritus. 


Tällä kertaa kaksi ruokalajia riitti meille. Jälkiruokalista oli houkutteleva, mutta emme pystyneet syömään enää yhtään enempää. Annokset olivat varsin täyttäviä. Ruokien kanssa nautimme punaista ja valkoista viintä. 

Suola yllätti positiivisesti. Olin etukäteen lukenut ravintolasta hieman ristiriitaisia arvioita, joten etukäteisodotuksia ei ollut. Palvelu ravintolassa oli ystävällistä ja huomaavaista. Uusittua paikkaa pidimme hauskana ja viihtyisänä. Tunnelmaa elävöitti kovin paljon iso joukko appron suorittajia ;). Hinta ruuan laatuun nähden oli hyvä. Suosittelemme! Suola

Annankatu 6

ps. Suola tarjoaa arkisin lounasta klo 11-16 ja lauantaisin brunssia klo 10-16

2 kommenttia:

  1. Söin täällä jokin aika sitten, oli eri menu. Hintaansa nähden oikein hyvää ruokaa, jos jotain krisitoisin, niin viinilistaa.

    VastaaPoista
  2. Joo, hintalaatusuhde on täällä kohdallaan eikä ruoassakaan ollut moitteen sanaa. Kelpo paikka. Palvelu oli erityisen myönteinen kokemus!

    VastaaPoista