keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Blogin 2-vuotissynttärit

Vietimme siis blogimme 2-vuotis synttärijuhlia lauantaina 27.10.2012 Helsingin Kalliossa. Juhlissa on kiva tarjota hyvää ruokaa ja juomaa, näistä itsekin nautimme kovasti :). Saimmekin aivan valtavan hienot yhteistyökumppanit Juhliimme. Mitä olisikaan juhlat ilman kuohuvaa? Illan alkujuomat tarjosi Freixenet. Freixenetin nimi tulee omistajaperhe Ferrerin sukutilan nimestä La Freixenada. Freixenet on maailman suurin Cava-tuottaja.


Juhlatunnelmaan sopi paremmin kuin hyvin aloittaa ilta Freixenetin kuohuvilla ja näin toivottaa illan vieraat sydämellisesti tervetulleiksi. 

Kesällä Fazerin aamiaisella ihastuimme Kluuvin kahvilan tuotteeseen; Kupoli -nimiseen leipään. Tätä ranskalaistyyppistä maalaisleipää saa siis Fazerin Kluuvin kahvilasta ja tämä on muuten erittäin maukasta ja tutustumisen arvoinen tuote. Suosittelemme! 


Kupoli -leipä sopi paremmin kuin hyvin illan muiden tarjottavien kanssa. Ravintola Mange Sud valmisti juhliimme raikasta Tabouleh -salaattia ja kahta erilaista tahnaa: hummusta ja Baba Ghanoushia. Tabouleh -salaatti oli yksi illan suosikeista! Tabouleh -salaatti valmistetaan Bulguriin ja sitä on helppo valmistaa myös itse.


Juhlia edeltävä viikko oli varsin kiireinen. Edeltävä päivä ja ilta meni vielä Gloria Blog Awardseissa, joten omat kokkailumme jäivät melko vähäisiksi kovan kiireen takia. Ehdimme kuitenkin jotain itse tehdä. Mirkan marinoidut oliivit onnistuivat loistavasti ja Fetatahna sopi myös kivasti Mange Sudin tahnojen joukkoon ja Kupoli -leivän kera. 
Fetatahnaa on nopea ja helppo valmistaa. Tarvitset fetaa, kreikkalaista jogurttia, oliiviöljyä, mustapippuria ja tuoretta tinjamia. That's it! 100g fetaa kohti tarvitset 1 dl jogurttia.
Oliivien annettiin marinoitua n. vuorokausi. Marinadiin käytettiin oliiviöljyn lisäksi kuivattuja yrttejä (basilikaa ja oreganoa), valkosipulia, balsamiviinietikkaa ja mustapippuria sekä maustepippuria. Tarkemmin reseptin löydät esim. täältä.


Arla Ingman osallistui juhliimme juustojen muodossa. Arlan tuotteista valitsimme Castello Brietä, joka on muuten luomua. Toiseksi juustoksi valitsimme pähkinäisen Wästgöta Kloster Röd -juuston. Lisäksi täydensimme juustovalikoimaa Pirkan Ahvenanmaalla valmistetulla Saaristolaisjuustolla. Juustot hankimme maailman parhaasta lähikaupasta, Mustastapekasta. Mustapekan juustovalikoima on kiitettävän laaja ja palvelu juusto-osastolla on erittäin asiantuntevaa ja ystävällistä. 
Fazerin Amerikan pastillit maistuvat aina yhtä hyvälle!
Fazerin uutuustuote, Geisha Dark suklaa oli yksi jälkiruokapöydän tarjottavista. Nämä konvehdit sopivat erityisesti aikuiseen makuun.

Mitä olisikaan juhlat ilman raksuja ja naksuja? ;-) Onneksi Taffel osallistui juhliemme tarjottavien suolaisilla naposteltavilla. Sipsit ja erilaiset suolaiset pähkinät maistuivat. Uusi tuttavuus oli Furious -sipsit, joissa maistuu tujakat maut. Chili- ja Broadway -pähkinät sopivat hyvin pikku naposteltaviksi pöytiin.
Suodatinkahvina tarjoilimme juhlissa Pauligin alkuperämääkahvia nimeltä Mexico. Pauligin makuparit -sivuilta löydät hauskoja ja hyviä suosituksia Pauligin Mexico -kahvin kanssa nautittavaksi.
Jälkiruokapöydän kruunu oli Fazerin upea Suklaamansikkamousse -kakku. Kakku sai ihan mielettömästi kehuja ja oli kaikkien kehujen arvoinen ja enemmänkin :-). Ulkoasultaan kakku oli kovin kaunis ja maultaan ihan ykkönen. Tätä aivan jumalaista kakkua saa Fazerin Kluuvin kahvilasta.  


Upea kakku ja upea nainen!


Kakun kanssa maistui niin Pauligin Mexico -kahvi kuin myös Nespresson kapselikahvit. Nespresson tytöt esittelivät ja tarjosivat erilaisia kahveja juhlavieraiden toiveiden mukaisesti. Kapselit takaavat, että kahvi säilyy tuoreena paahtamisen ja jauhamisen jälkeen.

Suuri kiitos onnistuneista juhlista kuuluu siis näille kaikille yhteistyökumppaneille! Huikeaa, että olitte mukana! Kokonaisuudesta tuli loistava ja ilta oli mitä parhain!2 kommenttia: