sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Maxillissa Seafoodia 12.10.2012


Seafood -meininkiä on Maxillissa tiedossa 11.10.-10.11.2012 välisenä aikana. Me saimme kutsun ihanaiselle perjantaiaterialle ja vietimme vallan mukavan iltapäivän erinomaisen ruuan, juoman ja ennen kaikkea kera loistavan seuran :). Kiitos ravintolan isäntäparille ja Annalle Koemaistaja -blogista sekä Kiralle seurasta :).


Iltapäivä sisälsi jänniä uusia ruokaelämyksiä heti kärkeen; ostereiden syöntiä. Alkuun pöytään saapui iso lautasellinen ostereita, ja kohta perään oikea ihminen niitä käsittelemään. Ostereiden avaaminen on tarkkaa puuhaa ja mielellämme seurasimme ammattilaisen työskentelyä.  Osterit syödään tavallisimmin sellaisenaan, mutta aloittelija voi ensikokemustaan avittaa sitruunalla, vinegreteillä tai erilaisilla salsoilla. Vasta-avatussa osterissa pitää olla puhdas ja raikas meren tuoksu. Ekan osterin maustin osterikonkareiden ohjeen mukaan sitruunalla. Osteri maistui mereltä ja suolalta. Ei hassumpi. Toisen osterin söimme chililiemen kera, joka sopi osterin kanssa eri hyvin. 
Comte -juustolla kuorrutetut osterit olivat maultaan aivan täydellisiä. Comte on muuten ranskalainen pastöroimattomasta lehmänmaidosta valmistettu puolikova juusto. Suosittelemme testaamaan molempia Maxillin versioita ostereista, makukokemus on aivan eri. Jos ajatus osterin syömisestä tuntuu vieraalta, kannattaa aloittaa näistä juustoisista. Tiikeriravut kera haudutetun pinaatin oli maukas ja selkeä annos. Erityisesti pinaatti osui meidän makuihin täysillä. Yksinkertainen on kaunista - ja maukasta. Annoksen väriyhdistelmä on kovin herkullinen. Pauliina diggaili mahdollisesti eniten sinisimpukoista ja kunnon ranskanperunoista aiolilla. Kepeät sinisimpukat thai -tyyliin ja tuhdit perunat muodostivat yhdessä simppelin ja maukkaan kokonaisuuden. Toivottavasti ehdin uudestaan Maxilliin syömään nimenomaan tämän annoksen. Keskustelumme Simpukoiden valmistamisesta herätti ajatuksen myös kokeilla sinisimpukoiden valmistamista himakeittiössäkin. Kermaisten sinisimpukoiden resepti löytyy tästä hyväksi havaitusta Safkaa -kirjasta.  
Iltapäivän ruokailun kruunasi huikean hyvä setti jälkiruokia. Suklaamarkiisi oli paksua ja tuhtia, jota kevensi raikas hedelmä ja pistaasijäätelö. Tästä mausta tykkäsimme kovasti. Oiva makuyhdistelmä löytyi toisesta jälkiruuasta: karamellisoitua ananasta, lakritsia ja mansikkasorbettia. Ja creme brulee oli juuri sellaista kuin pitääkin. Emme löytäneet moitteen sijaa. Näistäkään.  
Maxill tarjosi meille laadukasta, monipuolista ja maukasta Seafoodia. Seafoodin ystävälle suosittelemme lämpimin mielin edellä mainittuja annoksia. Hintalaatusuhde on aivan kohdillaan, esimerkiksi Sinisimpukat pääruokana kustantaa 19.80 €. Meille tämä ruokailu oli elämys. Työviikon jälkeen muutama tunti leppoisassa seurassa kera hyvän ruuan aloitti viikonlopun viettomme komeasti. Pitää toteuttaa toistekin :).  

Maxill

http://www.osuma.fi/

3 kommenttia:

  1. Vau mitä herkkuja :) olen noviisi osteriasioissa, mutta mieli tekisi kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Bongasin sun blogin Koemaistajasta teidän ihanan seafood-kokoontumisen raportista. Käyn ehdottomasti lukemaan juttuarkistoasi pidemmällekin! Ihania syyspäiviä!

    VastaaPoista
  3. Annemi käy kokeilemassa, suosittelemme! Tiina-Fanni-Kaneli, kivaa, että löysit blogiimme! Toivottavasti viihdyt juttujemme parissa! Ihanaa syksyä! T: M & P

    VastaaPoista