perjantai 7. syyskuuta 2012

Split, Kroatia 1.8.-6.8.2012

Kesäloman viimeinen ulkomaankeikka suuntautui Splitiin, Kroatiaan. Splitissä vietimme huippukuumat ja ihanat kuusi aurinkoista päivää. Yksi reissun tärkeimpiä juttuja oli ruoka, ruoka ja ruoka. Ja ihanat jäätelöt. Joita piti syödä vähintään kerta päivässä.... 
Krotian rannikon ruokakulttuuri on saanut vaikutteita Italiasta. Ruoka oli koko ajan tosi hyvää ja meidän mielestämme tai ainakin meidän valitsemat paikat olivat edullisia. 

Katkarapurisottoa

Pastaa

Risottoa meren elävistä
 Dalmatian alueella herkutellaan meren antimilla. Grillattu meriahven on erityisen suosittua. 
Kalaa ja kasviksia
 Ihania tuoreita ja raikkaita hedelmiä. Tässä höystettynä toki kermavaahdolla. Biitsillä maistui maukkaat smoothiet. 


 Paikallista juustoa (Paski Sir) maistoimme useampaan kertaan: Mustekalasalaatista testasimme muutamaa eri versiota. Suosittelen!


Prosek on makea jälkiruokaviini. Oli ennakko-odotuksia raikkaampi ja kepeämpi!


Dalmatian kinkkua ja juustoa kera oliivien. 


Cevapia, paikallista lihaherkkua, oli kerran testattava. 


Mustekalan musteella värjätty musta risotto. Näyttää hurjalle, mutta maku oli mitä mainioin. Järisyttävän suuresta annoksesta riitti syötävää useampaan suuhun. Paikallinen suosittu lisäke, perunan ja pinaatin yhdistelmä olisi kaivannut lisää makua. 
Ripaus suolaa auttoi hieman. 


Pizzaa, pizzaa, pizzaa... Kuumuus vai mikä lie aiheutti suolaisen ruuan himon. Pizzaa tulikin melkein joka päivä syötyä ainakin pieni siivu. Halpaa ja hyvää :). 


Jälkiruokina meillä useimmiten toimi jäätelö. Jäätelökioskeja oli vähän väliä ja yksi pallo taisi maksaa noin euron. Tässä kuitenkin yksi yleinen jälkiruoka: letut kera suklaan ja kermavaahdon. Oli NAM!


Konoba Kod Joze, Split
Wine & Cheese Bar Paradox, Split
Pizzeria Maslina, Split

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä ruokia! Olen itsekin miettinyt, että Kroatiaan voisi olla mielenkiintoista matkustaa. Ruoka ainakin vaikuttaa lupaavalta, oliko paikka muuten viihtyisä? :)

    VastaaPoista
  2. Ruoka oli hurjan hyvää ja edullista. Split oli oikein viihtyisä ja mukava paikka ja sieltä oli helppo liikkua läheisille saarille. Blogiin tulossa juttu meidän tekemistä retkistä. Vedet olivat ihanan kirkkaat ja aurinko kuuma :). Kroatiaan menen kyllä uudestaan!

    VastaaPoista