sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Matkailua Splitissä ja Splitin lähistöllä, elokuussa 2012

Split matkakohteena yllätti erittäin positiivisesti. Kaupunki oli kivan pieni, Splitistä oli hyvät yhteydet eri puolille, aurinko paistoi, ruoka oli hyvää jne. Aivan täydellinen loma - seurasta puhumattakaan :). Splitiin lensimme Blue1:n ja Norwegianin suorilla lennoilla. Splitin kenttä on pieni ja kaupunkiin pääsee bussilla näppärästi. Majoituksen löysimme täältä: Apartments Split. Palvelu tässä toimistossa oli huippuystävällistä ja avuliasta, voin ilolla suositella! 

Meidän asuntomme sijaitsi erittäin keskeisellä paikalla. Diocleatianuksen palatsialueelle käveli viidessä minuutissa. Splitissä vietimme aikaa oikeastaan vain tässä vanhassa kaupungissa, joka on varsin sympaattinen ja tunnelmallinen ja iltaisin mukavan eläväinen. Kuumuus houkutteli retkeilemään lähisaarille, mutta Splitissä erityisesti ihanan lämpöiset illat olivat aivan mahtavat. Kahvilat ja ravintolat olivat hintatasoltaan edullisia ja ruoka oli joka paikassa varsin hyvää. Shoppailumahdollisuuksiakin löytyi ja muutama tunti vierähti kauppojakin kierrellessä. 

Vielä lähempänä oli vihannestori, josta sai kivasti ostettua pientä syötävää. Splitin Bacvive -biitsille oli lyhyt kävelymatka. Rantabulevardille käveli myös viidessä minuutissa ja täällä juoksimme hikiset aamulenkit. Kaupunki on kovin kaunis mereltä päin. Illalla vielä erityisen tunnelmallinen. 

Splitistä on helppo matkailla lautalla läheisille saarille. Lauttoja kulkee kohtuullisen usein ja hinnat ovat varsin edulliset. Aikatauluissa ja lippujen hommaamisessa oli pientä säätöä. Kannattaa kaikki mahdolliset asiat kysyä ja selvittää ;). Bracin saari oli kaunis kuin mikä. Lauttaa Splitistä saapuu Supetariin, jossa hetken aikaa kiertelimme ja hengailimme.


Supetarista matkasimme bussilla huikeaa reittiä pitkin Boliin, jossa oli reissun paras biitsi; Zlatni Rat, jota pidetään yhtenä parhaista Adrianmeren parhaista uimarannoista. Mahtava paikka. 


Hvarin saari oli seuraava saarikohteemme. Täällä lököilimme ihanalla biitsillä smoothieta juoden. Hieman riitti virtaa kaupungissa kiertämiseen, vaikka aika hottia olikin. 


Seuraava retkikohteemme oli 1800 vuotta vanha kaupunki Trogir, jonka historiallinen keskutsa kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Trogirin pikkukaupunkiin pääsee bussilla tai lautalla. Meille suositeltiin lauttaa, joka oli tässä kuumuudessa ainoa oikea vaihtoehto. Merellä hengailu oli vallan ihanaa. Trogir on valloittava kaupunki, söpö ja ihana. Täällä kannattaa ehdottomasti käydä. 
Kuuden päivän aikana ehdimme vielä tehdä päiväreissun Mostarin kaupunkiin, joka sijaitse Bosnia-Hertsegovinassa. Me osallistuimme järjestetylle reissulle, mutta myös omatoiminen matkailu onnistuu. Mostar on erittäin mielenkiintoinen paikka. Suosittelen tähän kaupunkiin tutustumista. Hintataso oli erittäin halpa. Matkaan tarttui mm. kauniita kasseja. 

Splitissä ihan viimeisiä käyntipaikkoja oli aivan hurmaava viinikauppa: The Art of WinePalvelu oli osaavaa ja ystävällistä ja itse kauppa kovin viihtyisä. Perille löysimme paikallisten rouvien avustuksella. Emmekä tästäkään kaupasta lähteneet tyhjin käsin :). 2 kommenttia:

  1. Mekin olemme siippani kanssa käyneet Splitissä ja tutustuneet lähialueisiin, mm. Hvarin saareen. Käytiin myös Dubrovnikissa päivän mittaisella retkellä. Kroatia on ollut mielestäni ihan parhaimpia reissukohteita, missä olemme käyneet. Mielettömän puhdasta vettä (vaikkakin monet rannat tosi kivikkoisia)! Hyvää ruokaa! Edullistakin :) Haluaisin uudelleen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ei ehditty Dubrovnikiin, vaikka sitä vähän mietittiinkin. Sinne sitten seuraavaksi :) mutta Kroatiaan haluan kyllä uudelleen!

      Poista