maanantai 17. syyskuuta 2012

Berliini 17.-19-8.2012

Berliinissä kävimme Pauliinan kanssa viime vuonna ja blogista löytyykin juttuja viime reissulta. Tällä kertaa olin matkassa isommalla porukalla. Berliinin hintataso on Suomen hintatasoon verrattuna varsin edullinen, etenkin ravintoloissa ja baareissa. Muuten hinnat ovat aika pitkälti samoja kuin Suomessa esim. vaatteiden osalta. Kannattaa muuten pitää mielessä, että Saksassa kaupat ovat  sunnuntaisin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kiinni!

Perjantaina nautimme illallista ravintolassa nimeltä Mounsieur Voung. Ravintola sijaitsee Mittessä kadulla nimeltä Alte Schönhauser Strasse. Samalla kadulla on paljon myös muita mielenkiintoisen oloisia ravintoloita. Monsieur Voungiin ei voi tehdä pöytävarausta vaan pöytää jonotetaan tulojärjestyksessä. Saavuimme ravintolaan yhdeksän maissa illalla ja saimme pöydän saman tien.


Monsieur Voung on vietnamilainen ravintola. Ruokalista vaihtuu muutaman päivän välein, joten asiakkaille on tarjolla aina jotakin uutta! Kaikki maistamamme annokset olivat todella herkullisia ja niissä oli käytetty tuoreita aineksia. Olimme erittäin tyytyväisiä kokonaisuuteen. Palvelu oli ystävällistä ja ravintola oli viihtyisä.

Alkuun nautimme ihania drinksuja, joissa oli käytetty inkivääriä, sitruunaruohoa sekä muita tuoreita mausteita ja yrttejä.
Illallinen kustansi noin 30 € per nuppi. Tämä sisälsi alkudrinkit, pullon valkoviiniä (4 hengelle), alkuruoat, pääruoat ja kahvit.  Hyvällä omalla tunnolla voin tätä ravintolaa suositella kaikille etnisen ruoan ystäville!

Berliinin reissumme toinen suosittelun arvoinen ravintola oli lauantai-illan italialainen ravintola nimeltä Herr Rossi. Tämänkin ravintolan löysimme ystävän suosituksesta, kiitos Katja! Ravintola sijaitsee Winsstrassella Brenzlauer Bergissä ja samalla kadulla sijaitsee muitakin mielenkiintoisen oloisia ravintoloita.

Istuimme ulkona, koska Berliinissä oli aivan ihana kesäinen ilta, joten omat kuvani olivat aivan liian pimeitä. Onneksi ystävän kameralla onnistui muutama kuva :-). Ruoka oli maistuvaa. Palvelu toimi hyvin, vaikka kurja yllätys lopussa olikin, että ravintolassa käy maksuvälineenä vain käteinen. Tästä olisi ollut mukava tietää etukäteen. Tämä ravintola ei ehkä ole pitkän matkan arvoinen, mutta jos satut olemaan alueella niin aivan kelpo vaihtoehto illallispaikaksi. Hintataso Herr Rossissa lähenteli Suomen hintoja, mutta juomat toki ovat aina Saksassa halvempia.
Sunnuntaina menimme brunssille Pasternak nimiseen venäläiseen ravintolaan. Pasternakan löysin blogista Finn in Berlin, jota olen jo pidemmän aikaa seurannut. Tarjonta Pasternakassa oli aivan huikea! Toinen toistaan herkullisempia annoksia. Pasternakka on todellinen kulinaristin paratiisi, mutta laihduttajan painanjainen ;-) Pasternakka on todellakin pidemmänkin matkan arvoinen niin huikea brunssi oli! Tämä oli ehdottomasti paras brunssi, jonka olen koskaan syönyt, vaikkakin tilanne on tuosta jo muuttunut. Parhaan brunssin ikinä, olen syönyt tänään, mutta siitä lisää myöhemmin :-)

Hintaa brunssilla on n. 12€, joka tuntuu suomalaisittain naurettavan halvalta. Juomat eivät täällä sisälly hintaan, joka nostaa hiukan kustannuksia. Tänne kannattaa ehdottomasti Berliinin reissulla suunnata!!!


Berliini on oikein oivallinen matkakohde melkein kenelle tahansa. Berliinistä löytyy runsaasti ravintoloita herkuttelijoille, mutta myös paljon halpoja ravintoloita. Lisäksi kaupunki tarjoaa paljon nähtää erityisesti historiasta kiinnostuneille mutta myös taiteen ystäville. Kävimme mm. DDR museossa, joka oli todella mielenkiintoinen ja hauskasti toteutettu museo. Shoppailu mahdollisuudet ovat rajattomat, erityisesti Berliinissä paljon pieniä designer -putiikkeja, kirpputoreja ja hauskoja pieniä kauppoja.

3 kommenttia:

 1. Berliini on UPEA. Ehdottomasti lempparikaupunkini enkä kyllästy siihen millään, siellä on joka kerta uusia juttuja nähtäväksi ja syötäväksi :)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus. Kiitos myös linkistä! Berliini on kyllä mahtava mesta!

  Mutta ovatko nuo kuvat Herr Rossista? En tunnista annoksia yhtään. Onpa siellä meininki muuttunut. Oliko siellä vielä niitä antipastolankkuja, hattupäinen italiaano tiskin takana vuolemassa lihaa ja juustoja? :)

  VastaaPoista
 3. Heh, hyvä huomio! Tuo alempi kuva on Herr Rossista, mutta tuo ylempi kuva on näköjään lipsahtanut väärään kohtaan! Kiitos tarkkaavaisuudestasi!

  VastaaPoista