tiistai 12. kesäkuuta 2012

Maxill, 11.6.2012

Ihanaa! Perusmaanantai-iltana pääsimme testaamaan ravintola Maxillin salaattilistoja. Kivaa aloittaa viikko hyvän ruuan parissa. Maxillissa emme kumpikaan olleet aikaisemmin käyneet ilta-aikaan syömässä, vaikka ravintola on perustettu jo vuonna 1992. 
Maxillin a la carte -lista perustuu kansainväliseen keittiöön, josta eniten vaikutteita Skandinaviasta, Ranskasta ja Italiasta. Vinkkinä kaikille myöhäisen ruuan ystäville; Maxillista saa ruokaa arkisin klo 23 asti ja viikonloppuisin klo 24 saakka. Ja se on siis myös auki maanantaisin!


Maxillin leivät maistuivat

Alkuruuaksi valitsimme selkeältä listalta Gazpachon (11,50€) ja Härkä Tatakin kera korianterin ja chilin (14,60 €). Gazpacho oli maukas ja keitossa oli myös mukavasti potkua. Keiton raikas avokadosorbetti ihastutti meitä kovin. Loistava lounaskeitto myös kuumaan kesäpäivään. 
Härkä  Tataki oli aivan loistavaa! Raikasta ja maukasta!

Salaattilistalta, jossa muuten oli monta mielenkiintoista vaihtoehtoa, valitsimme Tiikerirapu ja avokado (22,50 €) ja Vuohenjuustonyytit ja parsaa (17,80 €) -salaatit. Molemmat salaatit olivat kovin kauniita. Tiikeriravuissa maistui ihanasti savu ja olivat juuri sopivan kypsäksi valmistettu. Kastike oli raikas. Vuohenjuusto oli todella herkullista ja erityisesti annoksen paahdetut mantelit ihastuttivat! Kurkkujogurttikastike ei oikein sopinut annokseen.

Jälkiruuaksi valikoitu Creme Brulee passionhedelmän kera (9,50 €). Tämä olikin oiva yhdistelemä. Creme Brulee ei itsessään ollut parasta, mutta raikas sorbetti toimi tässä erittäin hyvin. 


Alkuun nautimme lasilliset kuohuvaa - aina on iloista kilistellä ;). Ruokien kanssa teimme tuttavuutta valkoviinin kanssa. Me tykkäsimme kovasti tästä: Pinot Grigio 2010, Tommasi.
Juomien hinnat kaikkinensa olivat varsin kohtuullisia. 


Olimme molemmat erittäin positiivisesti yllättyneitä vierailusta Maxillissa. Ruoka oli hyvää ja maukasta - mutta hiukan tyyristä. Leppoisa ilmapiiri kera sympaattisen ja ystävällisen palvelun teki illallisestamme oikein ihanan! 

Maxill

Korkeavuorenkatu 4

2 kommenttia: