keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Republic, New York, Union square 25.3.2011

Kiva juttu oli, että tänne ei tarvinnut illallisellakaan jonottaa vaan pöytä löytyi heti. Ravintola oli silti lähes täynnä. Mutta tämä ei ole välttämättä sellainen ravintola, johon tultaisiin pitkän kaavan mukaan nauttimaan illallisesta, joten asiakkaat vaihtuvat nopeasti.

Sisustus on simppeliä, japanilaishenkistä ja skandaavishenkistä. Puiset pöydät ja tuolit, muutama suuri nuudeli-aiheinen valokuva seinällä (ihmisä kietoutuneina nuudeleihin...). Suurin osa pöydistä jaetaan toisten seurueiden kanssa, joten romanttinen illallinen ei täällä onnistu. Ei myöskään kovan metelin takia. Ravintolan akustiikka oli melko olematon, joten puheesorina täytti koko tilan. Tila on hallimainen, mutta omalla tavalla aikas siisti (cool). Illallinen on myös hyvä idea, jos meteli ei haittaa, sillä ravintolan drinkkilista on mitä mainioin. Mojitoja, caipirinhaa mansikoilla, sakea, aasialaisia oluita...

Palvelu on simppeliä. Nopeaa ja tehokasta. Ruokalistalta oli hiukan vaikea hahmottaa millaisia ruokalajit olivat ja tarjoilija kysyikin tilausta tehdessä oletko varma, että haluat keiton? Aasialaiseen ruokakulttuurin perehtymättömälle olisi mukavaa, että ruokalajeja olisi hiukan avattu listalla. Kauheasti ei tarjoilijoilta viitsinyt kysellä eri ruokalajeista, koska vastausta olisi ollut jokatapauksessa vaikea kuulla ja he vaikuttivat niin kiireisiltä, että heitä ei halunnutkaan häiritä...

Ruoka on hyvää, asian fusion tyyppistä perusruokaa. Maut olivat raikkaita ja selkeästi erotettavissa, niin kuin asiaan kuuluu. Ruuissa yhdistyvät kiinalainen, malesialainen, japanilainen, thaimaalainen ja vietnamilainen ruokakulttuuri. Hinnat ovat edulliset; pääruuat maksavat reilun 10$. Drinkki toiset mokomat.

Alkuun tilasimme:
Sautèed Mini Dumplings (6$) (minced pork, cabbage, ginger, cilantro, scallions, oyster sauce)
eli pieniä paloiteltuja dumplingseja, joiden sisällä oli porsaan lihaa ja ne tarjoiltiin kaalin,
kevätsipulin, korianterin, inkiväärin ja oyster kastikkeen kanssa. Nam! Aivan ihania.


Pääruuaksi söimme:
Grilled Beef (12$) with rice angel hair noodles, beef skewers marinated in soy sauce and galanga, lettuce, pickled carrots and dikon and peanuts
eli galanga juurella ja soijakastikeella marinoituja lihavartaita, pähkinöiden, nuudelien, salaatin ja porkkana-dikonpikkelsin kanssa. Ruoka oli maistuvaa ja hyvää, mutta ei ehkä paras valinta listalta.

Tämä ravintola on oiva lounaspaikka, jos sattuu olemaan näillä kulmilla. Päivisin on tarjolla erilaisia lounas comboja. Thinknoodles

Tunnelma          8
Palvelu              8+
Ruoka                9
Hintalaatusuhde  9+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti