maanantai 28. maaliskuuta 2011

Katz's deli, New York, Lower east side 25.3.2011

Tämä paikka oli tuttu meille jo entuudestaan, mutta halusimme katsastaa paikan uudelleen. Tällä kertaa saavuimme deliin aamiaiselle, koska olimme matkalla Brooklyniin päiväksi. Edellisellä kerralla maistelimme paikan kuuluisia corned beef  (14.45$) ja pastrami (14.95$) -leipiä, jotka ovat todella hyviä ja ehdottomasti kokeilemisen arvoisia, joskin aikas tyyriitä.


Deliin saapuessa saa lipukkeen, johon merkitään kaikki ostokset. Lipuke esitetään ovella poistuttaessa ja maksetaan lasku kassalle. Delissä on sekä itsepalvelupöytiä että pöytiä, joihin tarjoillaan, valita voi mieltymyksensä mukaan. Koska olimme varhain liikkeellä (noin klo 9.15), pöytiin ei ollut tarjoilua vaan kaikki pöydät olivat itsepalvelupöytiä. Deli on todella suosittu, joten liikkeellä kannattaakin olla hyvissä ajoin. Kun saavuimme deliin asiakkaita oli vain muutama, poistuessamme deli oli jo melko lailla täynnä. Ennen puoltapäivää saa kuitenkin luultavasti pöydän jonottomatta (emme takaa tätä ;-)


Suosionsa lisäksi paikka on myös kuuluisa. Täällä on kuvattu ainakin When Harry met Sally elokuvan kohtaus. Seiniä koristavat sadat valokuvat eri julkkiksista, jotka ovat vierailleet delissä. Sisustukseltaan paikka on pelkistetty, mutta kuitenkin viihtyisä.


Tällä kertaa päädyimme aamiaispannukakkuihin kanamunilla ja makkaroilla. Makkaraa/lihaa kannattaa ehdottomasti kokeilla Katzissa muodossa tai toisessa, koska se on paikan juttu. Pannukakkudiili oli paikan muuhun hintatasoon todella edullinen. Kolme suurta pannukakkua makkaroilla, tuoremehulla ja kahvilla maksoi 9.10$. Kun esim. pastramileipä kahvilla ja mehulla maksaisi miltei 20$. Pannukakut olivat todella hyviä, kuohkeita ja ihanan makuisia. Makkarat olivat varmaa laatua. Tämä korvasi edellisen aamun surkean kokemuksen Alphabet cityssä, jossa maksoimme saman tyyppisestä aamiaisesta 20$ per nuppi. Tuota kokemusta en viitsi tänne edes kirjoittaa...


Katzissa on aivan omanlaisensa tunnelma, miellyttävä sellainen. Vaikka paikka onkin turistien suosiossa, on se säilyttänyt jotakin ainutlaatuista. Tänne kannattaa ehdottomasti poiketa Nycin reissulla. Katzdeli


Tunnelma            9+
Ruoka                  9 1/2
Hintalaatusuhde   8-9 1/2 (riippuen siitä mitä tilaa)

1 kommentti:

  1. Klassikkopaikka; valintamme oli pastramileipä ja bagel & lox.

    Olimme aamun ensimmäiset asiakkaat, mikä oli hyvä, henkilökunta oli hieman suopeampi, kun sekoilimme tiskillä tilaustemme kanssa.

    VastaaPoista