maanantai 21. maaliskuuta 2011

Cafe Gitane New York 18.3.2011

Lähdimme hotelliltamme lounaalle kohti Nolitaa suuntanamme Cafe Habana. Habanan ovella meitä odotti pitkä jono, joten päätimme suunnata jonnekin muualla. Puolisattumalta päädyimme Cafe Gitaneen, joka on ihan Habanan vieressä. Cafe Gitane on ranskalais-marokkolainen kahvila, joka on ollut Woody Alleninkin elokuvan Melinda ja Melinda tapahtumapaikkana. Myös Gitane oli täynnä, mutta päätimme jäädä jonottomaan, koska jono ei ollut kovin pitkä. Tähän saa New Yorkissa varautua: suosituimmat ravintolat ovat aina täynnä ja jonottaminen on enemmän vakio kuin poikkeus. Jonotus kesti noin 20 minuuttia. Onneksi sää oli mitä loistavin.


Gitane on pieni ja meluisa kahvila. Palvelu on nopeaa ja asiallista. Ei erityisen ystävällistä, mutta toimivaa. Alkuruuaksi jaoimme yrteillä ja chilillä maustettua vuohenjuustoa pomegranaattisiirapilla. Tämä oli mukava pieni alkupala, melko omalaatuisen makuinen, mutta hyvä.


Pääruuaksi valitsimme marokkolaista couscousia paprikalla, rusinoilla, paahdetuilla pinjansiemenillä ja munakoisalla. Päällä oli reilu annos maistuvaa humusta. Vegeversio maksaa 11.50$. Lisämaksusta couscousiin saa kanaa tai lammasmakkaraa 14.50$. Valitsimme makkaran, joka osoittauituikin erinomaiseksi valinnaksi, nam! Annos oli täyteläisen makuinen ja mausteet olivat kohdillaan. Päämausteina olivat minttu ja korianteri. Annos oli iso ja maku erittäin hyvä! Toinen pääruoka oli tuliset orgaaniset lihapullat kurkumalla maustetussa tomaattikastikkeessa, lisukkeena keitettyä kananmunaa, kurkkujogurttia ja korianteria (13$) . Tämäkin annos oli ihan taivaallinen! Juomaksi valitsimme olutta, pieni Stella Artois maksoi 6$ pullo.


Ruokalista oli laaja, listalta löytyy alkuruokia, salaatteja, pääruokia, täytettyjä leipiä ja jälkiruokia. Kahvilasta saa myös tilata ruokia kotiinkuljetuksella. Maksuksi käy vain käteinen! Huom. nettisivut eivät ainakaan nyt toimi, tässä kuitenkin linkki myöhempää käyttöä varten: Cafegitanenyc


Tunnelma          8
Palvelu              8
Ruoka                9 1/2
Hintalaatusuhde 9 1/2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti