maanantai 21. helmikuuta 2011

Silvoplee 18.2.2011

Silvoplee on kasvisruokiin erikoistunut kahvila-ravintola Toisella Linjalla.  

Tunnelma
Ravintola oli aika lailla täynnä porukkaa, kun saavuimme sinne iltapäivällä lounasajan jälkeen noin kahden maissa. Ravintola onkin usein täynnä ja pöytää joutuu odottamaan. Löysimme kuitenkin istuinpaikat eräästä vajaasta pöydästä melko nopeasti. Silvoplee on kauniisti sisustettu ravintola. Tunnelmaltaan ravintola oli eläväinen ja vilkas. Toisaalta tuli hieman mieleen lounasruokala ja tilan akustiikka ei ollut paras mahdollinen. Meluinen ympäristö ei houkutellut jäämään ruuat syötyämme. Silvopleen tunnelmaa nosti esillä ollut taide, ravintolan nettisivuilla on esitelty vaihtuvat näyttelyt. 

Ruoka
Keskellä ravintolaa on iso noutopöytä, josta kerätään lautaselle ruokia omien mieltymyksien mukaan. Ruoka maksetaan määrän mukaan, lautanen punnitaan kassalla ja painon mukaan määräytyy hinta. Hyvin simppeliä. 

Ruokaa oli tarjolla todella montaa eri laatua. Yleensä tarjolla on kolme lämminruokavaihtoehtoa ja runsas valikoima erilaisia salaatteja, vihanneksia ja tahnoja. Elävää ravintoakin löytyy! Tänään keittona oli kurpitsakeitto ja lämpimiä ruokia oli muutamia vaihtoehtoja. Lämpimistä ruuista maistoin Tofu-vihannes-pataa, hyvää oli. Noutopöydästä löytyi erilaisia salaatteja, tahnoja, oliiveja, papuja, ituja, hedelmiä jne. Ruuat olivat kauniisti esillä ja ruokia astioissa oli myös runsaasti.

Kaikki ruuat olivat hyviä. Mieleen jäivät erityisesti aivan mahtavan makuiset valkosipuliset oliivit. En hetkeen muista syöneeni näin hyviä oliiveja! Tapenade-tahna oli myös hyvää, samoin punajuurisalaatti ja omena-fenkolisalaatti. 

Täällä pääsetkin maistelemaan mitä erilaisempia kasvisruokia. Lihansyöjänkin makunystyröitä hivelee monipuolinen ja mielikuvituksekas kasvisruokavalikoima. 


Palvelu
Tässä ravintolassa palvelua on hieman haastavaa arvostella, koska palvelua ravintolassa ei juurikaan tarvittu tai sitä ei ollut. Olimme etukäteen kuulleet, kuinka ruokailu ravintolassa toimii, joten tiesimme, mitä teemme. Ruokiin oli hyvin merkitty nimet ja raaka-aineet, tästä plussaa. Ainoa kosketus ravintolan henkilökuntaan oli kassalla maksaminen, joka sujui normaaliin tapaan. Ruokailun jälkeen tarjotin palautettiin itse kärriin. Emme joutuneet juurikaan odottamaan missään vaiheessa, ruokien noutaminen ja maksaminen sujui jouhevasti, mutta hetken päästä kassalle oli kertynyt pitkä jono. Ensikertalaiselle oli etua, että tiesi, kuinka ravintolassa toimitaan.

Hintalaatusuhde
Ruoka on hyvää ja tehty hyvistä raaka-aineista. Lisäksi ruoka oli monipuolista ja terveellistä. Annokseni maksoi noin 13 euroa ja täpötäysi lautasellinen näitä erilaisia kasvisruokia oli täyttävä. Kassalla jonottaessani haikailin vitriinissä esillä olevia jälkiruokakakkuja (maksetaan painon mukaan), mutta ruokailun jälkeen ei enää makeaa mahtunut. Ruuasta ja syömisestä jäi hyvä olo. Tälläisestä ruuasta mielellään maksaa. Silvoplee

Tunnelma              7
Palvelu                  8
Ruoka                    9
Hintalaatusuhde     8

Toinen Linja 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti