perjantai 25. helmikuuta 2011

Ravintola Spajza, Ljubljana

Viimeisenä reissuiltana Ljubljanassa päätimme suunnata matkaoppaan suosittelemaan Ravintola Spajtzaan. Spajtza sijaitsee sivukadulla, jonkun matkan päässä kaupunkia halkovasta joesta. Ulospäin ravintola näytti ankealta, mutta ovessa oli kuva sisäpihasta, joka houkutteli kurkkaamaan ravintolaan sisällekin.

Spajza olikin aivan valloittava sympaattinen ravintola. Tunnelmaltaan rento ja suorastaan romanttinen ja sopi erittäin hyvin ystävämme syntymäpäivien viettoon. Alkuun tilasimme kuohuviinit juhlan kunniaksi. Maistuivat marjaisille ja raikkaille. Tämän otimme tarjoilijan suosituksesta. Tarjoilija hoiti hyvin hommansa. Oli asiantunteva, ystävällinen ja puhui erittäin hyvää englantia.

Aluksi pöytäämme tuotiin kahdenlaista leipää, tummaa ja vaaleaa. Molemmat leivät olivat oikein makoisia, samoin kuin leivän kanssa tarjoiltu raejuustotahna, jossa oli ainakin paprikaa ja pippuria. Kivaa naposteltavaa.

Alkuruuaksi söimme tomaatti-mozzarella-rucola salaatin pestolla höystettynä ja kesäkurpitsa-mozzarella-tomaattipaistoksia. Molemmat annokset olivat tosi hyviä. Mielestäni pesto oli erityisen hyvää ja antoi makua mozzarellalle.

Pääruokien kanssa tilasimme pullon punaviiniä. Tarjoilija, mieltymyksiämme kuultuaan, suositteli täyteläistä Ferdinand-punaviiniä. Oikein hyvä valinta.

Pääruuaksi söimme herkkusienillä täytettyä kesäkurpitsaa ja pippuripihviä kera perunaveneiden ja grillattujen kasvisten. Kaikkien neljän pääruuat olivat onnistuneita annoksia. Pihvit oli kypsennetty toivomusten mukaan oikein ja annokset olivat kauniita kokonaisuuksia.

Ruokailu maksoi neljältä hengeltä noin 155 €, sisältäen alkujuomat, pullon punaviiniä ja alku- ja pääruuat. Saimme ihanaa ruokaa ihanassa ympäristössä kera loistavan palvelun. Täällä kannattaa ehdottomasti käydä, jos Ljubljanassa vierailee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti