keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Café de Nopal 14.2.2011

"La cocina tiene siesta"

Hullun kylmänä maanantai-iltana askeleemme kulkeutuivat Meksikolaiseen ravintolaan, Café de Nopaliin. Café de Nopal on pari kuukautta sitten avautunut (aito ja) aitoa meksikolaista ruokaa tarjoava paikka. Paikan omistaja kertoi, että sisutuksessa on pyritty mahdollisimman autenttiseen meksikolaiseen katubaari-fiilikseen. Tästä kertoivat muoviset pöytäliinat, värikäs sisutus ja baaritiskin takana hyllyllä olleet käsintehdyt kupit. 

Tunnelma
Tunnelma Café de Nopalissa oli rento ja mukava. Paikka on pieni ja (ehkäpä siksi) tunnelma oli lämmin ja kotoinen. Henkilökunnan välitön ja ystävällinen vastaanotto ja loistava palvelu loivat hyvää fiilistä.

Ruoka
Café de Nopalin seinällä liitutaululla oli menu (pari alkuruokaa ja kolme pääruokaa). Tarjoilija kertoi ystävällisesti, mitä on tarjolla ja myös selosti meille mukavalla otteella eri ruokalajeja. Ihan alkuun pöytäämme tuotiin lautasellinen nachoja sekä yksi kuppi vihreää Salsa Verdeä ja toinen kupillinen punaista Salsa Rojaa. Molemmat kastikkeet olivat hyviä. Salsa Verden joukossa oli avokadoa ja tässä salsassa maistui ihanasti korianteri. Salsa Roja oli vahva, sisälsi kuulemma Chipotle-chiliä. 


Salsa Roja ja Salsa Verde
Alkuruuaksi jaoimme annoksen Sopesitos, joka suomennettuna tarkoittaa lähinnä meksikolaisia pizzoja tai piiraita. Piiraan pohjan rypytys muistutti hieman karjalanpiirakkaa ulkonäöltään. Piiraassa oli papukastiketta, tuorejuustoa ja vihanneksia. Molemmat salsat täydensivät hienosti piiraiden makua. 


Sopesitos
Pääruuaksi Juhana valitsi Tacos de Birria & Consome eli Lammastacoja lihaliemen kanssa. Pauliinan annos oli Enfrijoladas, jossa oli pehmeitä tacoja, papukastiketta ja kanaa. Molemmat annokset olivat runsaita. Juhanan lammastacon kanssa tarjoiltiin maistuva lihaliemi, joka oli tarkoitettu syötäväksi yhtä aikaa lammastacojen kanssa. Liemi oli hyvää, samoin lammas. Salsat toivat lihan makuun tulisuutta ja lautasella ollut lime raikkautta. Hyvin selkeä ja yksinkertainen annos. Pauliinan kana-annoksessa oli samoja ihanan pehmeitä tacolättyjä. Tacojen sisällä oli simppelisti kanaa. Lautasella oli iso annos papukastiketta kermalla höystettynä. Tacojen päällä oli tuoreita vihanneksia, mm. retiisiä. Papukastike oli tässä annoksessa parasta. 


Lammastacoja ja lihaliemi
Huolimatta täydestä vatsasta ja täyttävistä annoksista oli ihan pakko kysyä, mitä jälkiruokaa löytyy - ja löytyihän sitä. Päätimme jakaa palan Flan de Cajetaa, joka suomennettuna tarkoittaa poltettua vuohenmaitoa. Karamellin maku miellytti kovasti, samoin vanukkaan rakenne, joka oli kosteaa. Juhana otti vielä ison maitokahvin, joka nimensä mukaisesti oli Grande. 

Maitokahvia
Café de Nopalin ruoka maistui raikkaalle ja tuoreelle ja alusta asti itse valmistetulle. Ruoka oli selkeää ja yksinkertaista ilman turhaa hienostelua. Tästä simppeliydestä pidimme. Parasta kaikkinensa Café de Nopalissa oli ruuan hyvä maku. 

Palvelu
Palvelu Café de Nopalissa oli koko ruokailumme ajan erinomaista. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja koko ruokailun ajan oli fiilis, että meitä huomioidaan ja että meistä ollaan kiinnostuneita. Ruuat tulivat nopeasti ja suoraan keittiöstä pöytään. Henkilökunta huolehti koko ruokailumme ajan, etteivät salsat pääse loppumaan. Älyttömän hyvä mieli jäi tämän paikan palvelusta.  

Hintalaatusuhde
Ravintolan hintalaatusuhde oli mielestämme edullinen. Kaikki ruuat tehdään ravintolassa alusta alkaen itse ja tämän todella huomasi ruuan maussa. Alkuruoka, kaksi pääruokaa, cocis, jälkkäri ja iso maitokahvi maksoivat yhteensä noin 44 euroa. Ei ollenkaan kova hinta tämän tasoisesta ruuasta. Toivottavasti pääsemme pian testaamaan lounasta, Café de Nopal on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka :). 


Tunnelma          9
Ruoka                8,5
Palvelu              10
Hintalaatusuhde 9


Lönnrotinkatu 9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti