lauantai 19. helmikuuta 2011

Bistro Helsinki 15

Perjantai-iltana suuntasimme Bistro Helsinkiin. Tämä ravintola on meille jo tuttu ja noussut yhdeksi ehdottamaksi suosikiksemme. Löydät muitakin arvosteluja ravintolasta sivuiltamme. Varasimme pöydän noin viikkoa etukäteen. Ravintolaan onkin suositeltavaa varata pöytä hyvissä ajoin.

Ilta alkoi lasillisilla Proseccoa ("Argeo" Brut, Ruggeri), joka toimii aina. Mirka jatkoi myös pääruuan prosecco linjalla, Peik tilasi punaviiniä. Alkukruuaksi seurueemme valitsi carpacciota (12,50) ja punajuuria ja vuohenjuustoa (10,50). Carpaccio annos oli todella hyvä. Liha oli tuoretta ja hyvälaatuista. Punajuuriannos oli suussasulava. Annos sisälsi kaksi osaa; yhden kylmän ja yhden lämpimän. Annoksen kylmä osa oli vuohenjuustocreme rapean punajuuren kanssa. Lämmin puoli oli punajuuri tarte tatin. Taiten tehtyä ruokaa.Pääruokavalintamme sisälsivät ankkaa (24,50), karitsanpotkaa (25,00) ja kampasimpukkarisottoa (26,50). Karitsanpotka oli haudutettu uskomattoman mureaksi (36h) ja oli suussasulavaa. Ankka-annoksen kastike sai erityismaininnan. Kampasimpukat olivat erittäin hyvin valmistettuja ja annoksen kuha oli valmistettu mielikuvituksekkaasti ja maistui ihanalta. Risoton koostumus oli täydellinen, maussa kuitenkin jäi jotakin puuttumaan. Maku oli hiukan pliisu.
Jälkkäriksi Mirka tilasi tryffelimenulta creme bruleen, kun tarjoilija ensin kävi suostuttelemassa kokin tähän. Kiitos tästä! Annos oli valtavan hyvä, nam. Creme bruleen kanssa valitsin oman suosikkijälkkäriviinini (Ceretto Moscato d'Asti, Piemonte, Italia). Lisäksi seurueen valintoihin kuului juustoja, jotka maistuivat erinomaisilta paahdettujen manteleiden kanssa.

Ravintola leipoo itse ruuan kanssa tarjoiltavat leivät ja ne maistuvat todella hyviltä. Kokonaisuudessaan ilta oli jälleen kerran todella onnistunut. Bistro Helsinki 15 pysyy yhtenä suosikeistamme. Ravintolan tunnelma on miellyttävä, mutta ei liian hienosteleva. Tämä on sopiva paikka niille, jotka arvostavat taiten tehtyä ruokaa ja mukavaa rentoa ilmapiiriä.

Bistrohelsinki15


Palvelu       8 1/2
Tunnelma   8 1/2
Ruoka        9 1/2
Hintalaatusuhde  9+


Korkeavuorenkatu 4
Kartta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti