keskiviikko 8. joulukuuta 2010

GRANIITTILINNA 4.12.2010

Graniittilinnaan suunnistimme yks kaks yllättäen lauantai-iltana neljän hengen porukalla. Ei aivan paras hetki löytää Helsingistä ravintolaa, jossa on pienellä varoajalla tilaa, mutta Graniittilinnassa oli ja hyvä näin. Ravintola on varsin viihtyisä, jylhä ja talvinen. Siisti ja hieno paikka, muttei lainkaan liian fiini tai jäykkä. Graniitilinna on EatHelsinki 2011-kirjassa, joten näin pääsi käyntiin vuoden 2011 ravintolakiertue.

Illan alkuun tarjoilija suositteli meille talon omaa KirGraniitti-drinkkiä - tämä toimi. Graniittilinnan menu oli mielenkiintoinen ja monipuolinen. Tovi vierähti, kun tutustuimme listaan ja mietimme eri vaihtoehtoja. Pari seurueesta päätyi valmiisiin menuihin, joita listalta löytyi muutamia.

Alkuruuista Kalalautanen oli oiva valinta. Lautaselta löytyi mm. muikunmätimoussea, savusilliä, hilloa ja perunalettu. Kaikki lautasen maistiaiset olivat hyviä ja annos oli raikas ja tuore kokonaisuus. Samettinen suppilovahverokeitto oli myös hyvä. Sen sijaan Wasabilohi kera simpukoiden oli pettymys. Lohi oli mautonta ja wasabin maku turhan voimakas. Simpukat olivat ihan ookoo, mutta basilikakuorrutus vaisu. Annokset olivat kauniita ja tarkoin mietittyjä, ainoastaan keitto ei ulkonäöllään houkutellut ruokailijaa.
Kalalautanen
Pääruuista Punajuuri-pinaattinyytti oli keskitasoa. Ei mitään voimakasta makuelämystä, mutta ihan perushyvää ruokaa. Nyyttien ympärille asetellut sienet olivat loistavia. Tästä plussaa. Grillatut Tiikeriravut olivat raikkaita ja hyvän makuisia, mutta rapujen lisäkkeenä tarjoiltu musta risotto taas vähän mauton, vetinen ja outo. Rapuja annoksessa oli runsaasti. Kalkkunan sisäfile oli ruokailijan mielestä hyvä, mutta loppua kohden annos alkoi maistua liian suolaiselta. Maistiainen tästä annoksesta oli oikein maukas!
Punajuuri-pinaattinyytit
Jälkiruuista ehdoton ykkönen oli juustopalanen. Hinta-laatu-suhteeltaan tämän illan kunkku. Juusto tarjoiltiin kauniilla puuasetilla kera pienen makean briossin ja marjojen. Ihan täydellinen setti! Salmiakkinen Creme Brulee oli villi ja hauska versio tutusta jälkkäristä, tosin tämä Brulee tarjoiltiin jäähtyneenä, lämpimänä olisi maistunut paremmin. Creme Bruleen kanssa tarjoiltu mustikkajäätelö oli ihanaa. Kaksi muuta jälkkäriä; Suklaakirsikka-kakku ja karpalojäädyke olivat molemmat perushyviä. Ei mitään järisyttäviä makuelämyksiä suuntaan tai toiseen, mutta Karpalojäädykkeen kanssa erillisessä kupissa tarjottu lämmin kinuskishotti oli hauska. Kaikki jälkiruuat olivat kauniisti tarjoiltu. Paras jälkiruokaviini oli jälleen kerran italialainen Moscato D'asti.
Juustopala
Graniittilinnan tarjoilijat olivat ystävällisiä ja mukavia. Palvelu oli toimivaa ja huomaavaista. Graniittilinnan tarjoama ruoka oli hieman pettymys tai lähinnä se, että ruuan taso vaihteli paljon. Tästä huolimatta illasta jäi hyvä mieli, varmasti ravintolan mukavan tunnelman ja ystävällisen palvelun ansiosta.

Palvelu                ***½
Tunnelma            ***
Ruoka                 ***
Hintalaatusuhde   ***

Säästöpankinranta 6
http://www.graniittilinna.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti