torstai 2. joulukuuta 2010

BAR TEOS 28.11.2010

Piipahdimme pitkästä aikaa Bar Teoksessa Töölössä. Täällä on vuosien mittaan tullut useasti käytyä, mutta nyt on ollut jostain syystä pitkä väli. Bar Teos on ihanan tunnelmallinen ja sympaattinen pieni Tapasravintola Töölössä. Ravintola on sisustukseltaan kaunis ja lämmin.

Päätimme pienen arpomisen jälkeen tilata listan valmiin Tapas-menun, joka sisälsi kylmiä tapaksia, lämpimiä tapaksia, lisäketapaksia ja jälkiruuan. Pyydettäessä sai yhden tapaksen vaihtaa toiseen.

Tapakset tuotiin kaikki yhtä aikaa samalla lautasella pöytään. Annos oli kaunis ja tyylikäs. Tajusimme liian myöhään, että kylmät tapakset olisi voitu tuoda ensin ja lämpimät vähän myöhemmin, mutta tätä emme etukäteen tajunneet pyytää.

Tapas-menussa kylmiä tapaksia olivat marinoidut oliivit, tonnikala-crepes, carpaccio ja parmesaania. Lämpimiä tapaksia oli tulinen lihamureke, Pauliinalla Kalkkunaa ja artisokkaa ja Marilla Vuohenjuustolla gratinoituja kasviksia. Molemmat vaihdoimme valmiin menun Maalaismunakkaan edellä mainittuihin tapaksiin. Lisäksi annokseen kuului Yrtti-bruschetta ja Yrttiperunaa ja aiolia.


Carpaccio kera parmesaanin oli loistava. Tonnikalacrepes oli vähän mauton ja vetinen. Tähän olisimme kaivanneet lisää makua ja särmää. Yrttiperunat olivat päältä sopivan rapeita ja sisältä pehmeitä ja hyvin kypsiä. Perunoiden kanssa tarjoiltu aioli oli hyvää. Tulinen lihamureke maistui molemmille, aluksi tulisuutta ei meinannut maistaa, mutta ytyä kuitenkin ilmaantui. Kalkkuna kera artisokan oli lievä pettymys. Kalkkuna olisi kaivannut enemmän makua. Oliivit olivat hyviä, samoin kuin Marin Vuohenjuustolla gratinoidut kasvikset. Ruuan kanssa nautimme edullista talon punaista viiniä 2,50 € / lasi.

Jälkiruokana oli pieni pala Crema Catalanaa hauskasti tarjoiltuna kivilaatalla. Crema Catalana oli ihanan raikkaan makuinen, ei ollenkaan liian äklö makea. Ainoa miinus tästä oli, että annos oli tosi pieni, tätä olisimme syöneet enemmänkin.


Kokonaisuudessaan Tapas-menu oli meille sopivan kokoinen. Nälkä lähti, muttei tullut liian ähky olo. Tapakset olivat kivoja ja kauniita annoksia ja menu riittävän monipuolinen. Palvelu Bar Teoksessa toimi ihan hyvin, tarjoilijat olivat ystävällisiä ja rentoja. http://www.barteos.fi/


Palvelu ***½
Tunnelma ***½
Ruoka ***½
Hintalaatusuhde ***½

Runeberginkatu 61

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti