sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Farang Helsinki 16.2.2010

Ravintolan lämmin värimaailma tuntui heti houkuttelevalta ja viihtyisältä. Vaikka olimme syömässä tiistai-iltana, oli ravintola melkein täynnä. Tarjoilija oli kohtelias ja asiantunteva. Hän ehdotti kahdelle hengellä 3 ruokalajia, yhtä freeseistä jaettavista ruuista ja kahta lämpimistä jaettavista ruuista. Tämä olikin toden totta riittävästi! Ruokien raaka-aineet olivat laadukkaita ja maut raikkaita ja selkeästi erotettavissa. Ruoka myös maistui aidon aasialaiselta! Ruuan esillepano oli myös houkuttelevaa.

Alkuun jaoimme farang satayn, joka sisälsi grillattua härkää, paahdettu maapähkinärelissiä ja sitruunanruohoa (22e). Annos oli taivaallinen, liha täydellisesti paistettu (medium) ja mureaa ja annoksen mausteet täydensivät lihan makua loisteliaasti. Jopa kasvisruokapainotteista ruokavaliota suosiva ystäväni Pauliina ihastui annokseen! Toiseksi ruuaksi valitsimme aromaattista kanaa kookos-’chili jam’ kastikeessa (27e), joka sisälsi puolikkaan kananpojan ja paahdettua cashew-pähkinää. Kastike oli taivaallista! Joskin ehkä tällaiselle tavalliselle suomalaiselle filee olisi toiminut paremmin, mutta ruuan maku kompensoi syömisen vaikeuden. Kolmanneksi ruokalajiksi tilasimme grillattuja tiikerirapuja ’nuoc cham' (26e), jossa oli thaibasilikaa ja punaista chili-limemehua. Ruuan maku oli jälleen kerran enemmän kuin olisimme osanneet toivoa.

Ainut haittapuoli oli, että tarjoilija toi annoksen pöytään ennen kuin olimme ehtineet syödä kanan ja annos ehti jäähtyä ennen kuin pääsimme sen kimppuun. Lisäksi jouduimme erikseen pyytämään tarjoilijaa viemään kana-annoksen tähteet pois sekä tuomaan uudet lautaset viimeistä ruokalajia varten. Ruuan kanssa nautimme singha olutta, joka sopi erinomaisesti aasialaisen ruuan kanssa.

Ravintola oli mielestämme erinomainen löytö Helsingin ravintolamaailmassa ja me emme ainakaan ole keksineet toista fine cuisine tyyppistä aasialaista ravintolaa Helsingistä. Ravintolan omien nettisivujen http://www.farang.fi/ luonnehdinta ravintolasta, tunnelmasta ja ruuasta pitää erittäin hyvin paikkaansa!
Mainio paikka istua iltaa ystävien kanssa, mutta sopii myös romanttisempaan menoon!

Ruoka *****
Palvelu ****
Tunnelma ****1/2

Helsingin taidehalli, Ainonkatu 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti