maanantai 24. syyskuuta 2018

Way - upouusi leipomo ja viinibaari Kalliossa

Way avasi ovensa Kalliossa torstaina kivenheiton päähän Karhupuistosta. Me testasimme Wayn tarjontaa lauantaina illallisella vain kaksi päivää avaamisen jälkeen. Way on leipomon ja viinibaarin yhdistelmä. Itse paikka on tunnelmallisen pieni ja pöytävarauksia ei tänne voi tehdä. Lauantailtana leipomon leivät oli jo myyty loppuun - ilmeisesti sana on kiirinyt hyvin uudesta paikasta! Way on auki maanantaista lauantaihin klo 7.30-24.00 ja sunnuntaisin 9.00-15.00. 

Viinibaarin listalta löytyy 13 erilaista pientä annosta. Tarjoilija suositteli annoksia jaettavaksi, mutta aivan yhtä hyvin ruokailijat voivat tilata omatkin annokset. Sopiva määrä yhdelle hengelle on 3-4 annosta, toki nälästä ja tilanteesta riippuen. Ruoka tuli keittiöstä nopeasti. Annosten hinnat vaihtelevat 2-10€ välillä. Me valitsimme listalta kantarelleja parmesan juuston kanssa (10€), tartaria mustakaalilla (10€), kananmaksamoussea (6€) ja ruusukaaleja (6€) sekä tietysti Wayn ihanaa hapanjuurileipää (2€). Wayssa tarjoillaan vain alkuviinejä, jotka muuntautuvat ja nimenomaan syttyvät elementiinsä ruoan kanssa nautittuna.

Ihan alkuun otimme lasit Alsacen Rieslingiä, jonka maku oli varsin mielenkiintoinen. Totesimme heti, että odotellaan annoksia ennen kuin juodaan tämän enempää. Ihanalla Alsacen matkallamme emme juuri tällä Brand & Filsin viinitilalla poikenneet, vaikka suunnitelmissa oli. Mielenkiintoista oli päästä maistamaan Alsacen rieslingiä natural-versiona.  Annokset tulivat kaikki samaan aikaan pöytään. Leipää oli tietenkin heti päästävä maistamaan ja kyllä maistui hyvältä, kirnuvoin kera. Ei siis ollenkaan ihme, että se oli ehtinyt leipomomyynnin puolelta loppua jo alkuillasta. Kokonaisen leivän hinta on 6€. 


Ruoka-annokset aloitimme kantarelleista, koska se oli tilaamistamme ruoista ainut lämmin annos. Annos oli ihanan täyteläinen ja täynnä makua. Tämän annoksen kanssa Riesling heräsi eloon ja toimi täydellisesti yhteen annoksen makujen kanssa. 


Wayn tartar muistuttaa Grönissä syömäämme samantyyppistä annosta, mutta tällä kertaa lihan lisukkeena oli mustakaalia lehtikaalin sijaan. Mustakaali oli meille molemmille uusi tuttavuus ja tykkäsimme siitä kovasti. Tässä annoksessa oli raaka-ainetta todella kunnioitettu. Eri hyvä annos tämäkin!Tässä kohtaa oli ensimmäinen lasi viintä jo lipitetty. Seuraavaksi maistettiin itävaltalaista naturalviiniä, joka oli helposti lähestyttävä, todella kivan makuinen viini ihan seurustelujuomanakin. Viini tulee Koppitschin viinitilalta, jossa on pitkät perinteet luonnonmukaisten viinien valmistuksessa.  


Ruusukaalit olivat ihanan rapsakoita ja maukkaita. Tykkäsin sitruunan tuomasta hapokkuudesta. Ruusukaalien seurana oli myös karhunlaukkaa, tämä piti listalta tarkistaa, kun mietin, mitä mahdan syödä. Karhunlaukan maku muistutti minusta purjosipulin makua. Kananmaksamousse oli todella herkullinen ja annos oli reilu, tästä riittää hyvin kahdelle jaettavaksi. Juurileivän kanssa aivan täydellinen kombo!


Kananmaksamoussen kaveriksi sopi täydellisesti espanjalainen 100% Moscatel, joka toi kokonaisuuteen raikkautta. Tämä viini ei ole listalla, mutta ravintolassa aukaistaan aina joitakin spessuviinejä illan aikana. Kannattaa siis kysellä somelierin suosituksia :)


Palvelu ja koko homma pelasi moitteetta jo näin kolmantena aukiolopäivänä. Ystävälliset tyypit vuorotellen toivat annoksia ja viinejä pöytään ja fiilis Wayssa oli rento ja mutkaton. Henkilökuntaa oli hyvin paikalla ja sen kyllä huomasi. Me tykättiin kovasti ruuasta ja juomista ja hinnoittelu on meistä Wayssa varsin kohtuullista. Loppulasku kahdelta oli iloinen yllätys. Illan jälkeen oli niin hyvä mieli ja todellakin iso suositus Waylle meiltä!


Wayn listalta ei vielä löytynyt jälkiruokaa, eikä sitä tajuttu kysyä. Siksi jäi Wayn mustikkapiirakka maistamatta. Päätettiin käydä jälkiruokajuomilla jossain Wayn lähellä ja päädyttiin Winoon. Winossa nautittiin baaritiskillä lasit Rieslingiä ja tuumailtiin, että tännehän tullaan illastamaan. Taitaa olla siis Kallio-kierroksen aika taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti