perjantai 3. elokuuta 2018

Ravintolavinkki Tampereelle: Guru´s Kitchen!

On ihanaa omistaa ystäviä, jotka näkevät vaivaa ja taustatyötä ruokaravintolaa valitessa. Suuntasin Tampereelle töiden merkeissä, mutta ehdin tavata myös ystävääni. Guru's Kitchenistä en ollut aikaisemmin kuullutkaan, mutta olipas täällä kuulkaa hyvää ruokaa. Guru's Kitchen sijaitsee siis Tampereella Aleksis Kiven kadulla ja on paikkana viihtyisä. Saimme pöydän varjoisasta osasta ravintolasalia ja ihailimme seinillä olevia upeita valokuvia ympäri maailmaa. Meidät otettiin oikein ystävällisesti vastaan ja palvelu olikin huomaavaista koko ateriamme ajan. 

Ravintolan ruokalista on tosi houkutteleva ja mielenkiintoinen, sillä se yhdistelee sujuvasti eri ruokakulttuureja. Listan mezet olivat toinen toistaan herkullisemman kuuloisia ja kuumana päivänä olisi hyvin voinut maistua raikas salaatti, kulhoannos tai vaikka kunnon burgeri. Meitä houkutteli tällä kertaa yksimielisesti  Gurun mezet! Tarjoilijan suosituksesta päädyimme neljään jaettavaan annokseen ja päätimme tilata lisää tarvittaessa. Eipä tarvinnut lisää tilata, sillä neljä annosta oli meille kahdelle juuri sopiva määrä ruokaa.  

Sahramifocaccia ja pizzan kaltainen Manakish-leipä saivat seurakseen dippitrion: avokadohummusta, pestoa ja kreikkalaisen fetasta ja tuorejuustosta valmistetun tirosalata-levitteen (6,50 €) . Ihania olivat kaikki! Avokadohummus oli aavistuksen mun makuun vaisu, mutta muuten ei ollut tällä lautasella moitteen sijaa. Todella reilu annos, josta riitti hyvin jaettavaksi kahdelle. 
Halloumiranskalaiset (8,50 €) olivat maultaan parempia kuin uskalsin kuvitella. Näistä tuli mun uusin lempparisafka. Suolaisuudessaan ovat aivan parasta hellepäivän safkaa. Halloumiranskalaiset tarjottiin raikkaan valkosipulijugurtin ja minttuhillon kanssa.Bataattilohkot olivat todella reilun kokoiset. Nämä olisivat kaivanneet reilun ripauksen suolaa ja vähän enemmän rapeutta - vai onko bataattiranskikset kuitenkin enemmän mun juttu? Joka tapauksessa ei vaivauduttu pyytämään suolaa, jota nämä lohkot olisivat hieman kaivanneet. Valkosipuliaioli oli reilusti valkosipulista ja maistui hyvin. 


Nappivalinta taas oli Feta-pinaatti filokääröt. Näitä joskus muinoin teimme useinkin juhliin siskon kanssa ja filokäätö ovat ihana napostelusyötävä. Filotaikina on ohutta ja rapsakkaa, jolloin itse täyte pääsee hyvin esiin. Näissä taas oli makua hyvin. Tsatsiki ja marinoidut punasipulit sopivat hyvin kääröjen kanssa. Tämäkin annos oli viimeistelty ja värikäs, kuten kaikki muutkin annokset. Iloa silmälle toivat myös kauniit tarjoiluastiat. 
Guru´s Kitchen oli kaikkinensa tosi hyvä ravintola. Palvelu oli mukavaa ja joutuisaa, viini hyvää ja edullista. Raikas ja hapokas riesling on mitä mainioin hellejuoma. Ruuat olivat erinomaisen herkullisia ja hinta vastasi laatua oikein hyvin. En päässyt loppulaskua kuittaamaan tai näkemään, mutta kahden hengen ruuista ja yksistä juomista sai viidenkympin setelistä vielä takaisin - ei siis lainkaan tyyristä. Mezelista on todella houkutteleva ja luulenpa seuraavalla kerralla täällä vieraillessani siihen päin suuntaavan. Vielä nimittäin jäi kokeilematta katkaravunpyrstöt, falafelit, mustekalarenkaat.... Lista on niin monipuolinen, että täältä varmasti löytää jokainen mieluista syötävää. Lämmin suositus Guru's Kitchenille!

Guru's Kitchen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti