perjantai 27. huhtikuuta 2018

Ruokaboksi - uusia ideoita arkeen!

Saimme helmikuussa blogin kautta mahdollisuuden kokeilla Ruokaboksi-palvelua ja innokkaina ruokaihmisinä otimme ilolla tämän mahdollisuuden vastaan. Ruokaboksi on palvelu, joka toimittaa kotiovellesi valintasi mukaan joko kolmen (74 €) tai neljän aterian (89 €) raaka-aineet resepteineen. Ateriat on suunniteltu kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle. Ruokaboksin sivuilta on ruokalista hyvissä ajoin luettavissa ja tutustuttavissa. Boksi sisältää kaikki raaka-aineet, joita aterioiden valmistamiseen tarvitset paitsi perusmausteet, hunajan, öljyn ja maidon. Raaka-aineiden lisäksi mukana on todella selkeä reseptivihkonen, joka kestää useamman kokkauskerran. 

Ruokaboksi saapui ajallaan etukäteen ilmoitetun aikaikkunan aikana. Raaka-aineet olivat tuoreita ja hyväkuntoisia, ja laadukkaita. Vihanneksia ja hedelmiä oli pakattu paperipusseihin, turhaa muovia karttaen. Boksista puuttui neljästä patongista kaksi, joka ei meitä onneksi haitannut. Muuten boksin sisältö oli se, mitä luvattiin. 

Inkiväärilohi oli todella herkullinen ja nopea valmistaa. Maustekastike oli ihanan makuinen (soijaa, öljyä, inkivääriä, hunajaa, valkosipulia) ja seuraavalla kerralla teinkin sitä reilummin, että sain parsakaalitkin maustettua kunnolla. Annokset olivat miedosti maustettuja, joten jos pidät voimakkaammista mauista, kannattaa mausteita lisätä omaan maun mukaan. 


Viikon kiinnostavin annos oli Linssi-bolognese-perunavuoka, jota kokkailin isommalle porukalle. Kaikki ihastuimme linssi-bologneeseen, jota hauduttelin kyllä pidempään, mitä reseptissä ohjeistettiin. Ihana soosi, joka toimi aivan itsessäänkin. Iloisesti yllätyin, kuinka hyvää pakasteperunamuusista tuli. En ole ikinä ennen tehnyt pakasteesta perunamuusia ja yllätyin sen rakenteesta ja mausta. Uunissa paahdettuna maistui entistä paremmalle! 


Meidän molempien suosikki viikon aterioista taisi kuitenkin olla Dijonkana ja paistetut sienet. Tämäkin ruoka oli helppo ja nopea valmistaa. Maustoimme omat kanamme ohjeeseen nähden aika reippaalla kädellä - ja hyvää tuli! 


Neljän aterian boksin viimeinen ruoka oli Fetalihapulla-subit kaali-porkkana-slawlla. Tässä annoksessa erityisesti kehuja keräsi raikas kaali-porkkana-slaw, jota on nyt tullut valmistettua useamman kerran eri ruokien lisukkeena. Tykkäsimme myös simppelistä jugurttikastikkeesta ja kokonaisuudessaan itse tehty Subi oli herkullinen. Tämän viikon annoksista Subit oli työläin valmistaa, mutta ei tämäkään hurjasti aikaa vienyt.  


Annokset olivat reilun kokoisia ja kahden hengen taloudessa ruokaa jäi reilusti myös seuraavan päivän lounaalle. Seuraavien viikkojen kokeiluissa muutamilla aterioilla oli neljä ruokailijaa ja ruokaa oli sopivasti. 

Plussat: 
- toimivat reseptit
- reseptit yksinkertaisia, mutta sisältävät kivan twistin
- raaka-aineet laadukkaita
- palvelu pelasi ja pelaa
- viikon aterioissa oli mukavasti vaihtelua
- ruokahävikkiä ei juuri ollut

Miinukset: 
- boksista puuttui pari patonkia

Innostuimme molemmat Ruokaboksista niin paljon, että olemme tilanneet sitä kokeilukerran jälkeen koteihimme. Muilla kerroilla Ruokaboksissa on ollut kaikki luvatut raaka-aineet ilman puutteita. Edelleen raaka-aineet ovat olleet laadukkaita, reseptit simppeleitä ja näistä muidenkin viikkojen aterioista on meidän molempien keittiöihin jäänyt suosikkeja. Miltäs kuulostaa Pinaatti-kotijuusto-curry? Tai Raikas lohisalaatti veriappelsiinilla? Aika herkullisilta, ainakin meistä. 

Suosittelemme lämpimästi kokeilemaan Ruokaboksia! Saat takuulla uutta ideaa ja herkullisia aterioita omaan kotikeittiöön!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti