torstai 2. marraskuuta 2017

Yhden yön lomalla Helsingissä!

Syyskuisella Helsingin lomalla yövyimme hotelli Klaus Koossa, joka on vuosien aikana tullut meille tosi tutuksi. Tällä kertaa yövyimme tavallista fiinimmin eli yhdessä Klaus Koon kolmesta sviitistä. Meille valikoitui sviitti, jossa on todella jännittävä sotkanmunan muotoinen sänky! Sviittivieraille on varattu ikioma kattoterassi, jossa nautimme minibaarin antimista, auringosta ja näkymistä Helsingin kattojen yllä. Mahtava paikka!Illallispaikaksi valikoitui tällä kertaa Corso Dining, josta olimme kuulleet paljon hyvää. Corsoon meidät houkuttelivat italialainen ruoka, herkullinen menu ja paikan viinit. Illan aloitimmekin aivan ihanalla Moselin alueen Rieslingillä. Riesling on ollut suosikkirypäleemme jo pitkään ja kesällä Alsacen reissulla tutustuimme todella tehokkaasti lempiviiniimme. 


Alkuruuaksi saimme eteemme ehkä maailman kauneimman risoton! Risotto oli kypsyydeltään ja koostumukseltaan aivan täydellinen. Maku oli suussa sulava, mutta valitettavasti risottoon oli heilahtanut suolaa vähän reippaammalla otteella. Jopa meidänkin makuun suolaa oli liikaa, ja samaa mieltä oli tarjoilijamme. Hieman harmitti palauttaa annos - olisimme niin halunneet syödä tämän. 


Mutta kyllä meille maistui sienet pastankin kanssa. Annos oli oikein maukas ja pasta erinomaisen makuista. Itse tehdyn pastan maun todella maistoi - ja tässä annoksessa oli suolaisuuskin kohdillaan. 


Myös illan punaviini oli todella onnistunut valinta ja sopi erinomaisesti 
pääruuaksi valikoituneen karitsan kanssa. Viini oli mukavan tasapainoinen eikä siinä ollut liikaa tanniineja. Mirkan pääruoka oli siis ylikypsää karitsan niskaa ja risottoa. Erittäin hyvä setti! Täyteläiset mauat ja liha suli suuhun. Ei siis huomautettavaa ;)


Pauliinan pääruoka oli niin Italiaa kuin olla voi! Annoksessa oli suussa sulavaa burrataa, tomaattia ja gnocchia. Ja oli muuten niin hyvä ja täyttävä annos. Ihanan autenttisen makuista safkaa.  


Corsossa oli maukasta safkaa. Risoton suolaisuus korjattiin tyylillä ja olimme illan annoksiimme oikein tyytyväisiä. Saimme siis risoton tilalle alkuruuaksi pastat ja loppulaskussa ei alkuruuista veloitettu lainkaan. Olisimme olleet jo tosi tyytyväisiä siitä, että suolainen alkuruoka vaihtui, joten huomiointi laskussa tuntui todella hyvältä asiakaspalvelulta.  

Viiniosaamista ravintolasta löytyy ja Corsossa pääsee maistelemaan ravintolan oman maahantuonnin juomia. Meidän illan viinit olivat aivan huippuja ja sopivat ruokien kanssa hyvin yhteen. Hintalaatusuhde Corsossa on hyvä ja mieluusti illastetaan Corsossa uudestaan. Ruoka oli aidon italialaisen oloista ja makuista. Suosittelemme vahvasti siis.   

Parasta illallisellamme ruuan ja juoman lisäksi oli aivan loistava tarjoilijamme, joka palveli meitä ystävällisesti ja ammattitaitoisesti koko illan. Viivi todella osasi hommansa ja sai meidät viihtymään täysillä. Oli ilo seurata hänen ammattitaitoista työskentelyään ja palvelualttiuttaan. Kiitos kaunis huippupalvelulle meidän onnistuneesta illasta!

Corsosta poikkesimme jälkkäreille Naturaan, koska Naturassa tarjoillaan meidän mielestä maailman parasta jälkiruokaa! Frozen Yougurt on yhdistelmää makeaa, raikkautta, keveyttä ja kirpsakkuuttakin. Jäinen jugurtti, vadelma ja hunajakenno on ihan mahtava kombo! 


Illallisen ja jälkiruuan jälkeen suuntanamme oli suosikkicocktailbaarimme A21Decades 10-vuotis synttärijuhlat! Skål på den saken! Vietettiin ihana ilta cocktailien ja juhlahumun parissa. Oli mahtavaa päästä juhlimaan suosikkibaarimme juhlia. Ja olipa hei mahtavaa, että "kotiin" oli tällä kertaa lyhyt matka. Suosittelemme lämpimästi minilomaa pääkaupungissamme. Taas oli niin kiva reissu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti