sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Grotesk!

Groteskissa en ole hetkeen vieraillut. Ravintolan uudistuksestakin on ehtinyt vierähtää hyvä tovi, mutta nyt lihanystävän illalliselle oli ravintolavalinta helppo. Sen verran hyviä juttuja olin kuullut Groteskin tarjonnasta!

Arki-iltana on aivan mukavaa harrastaa ravintolaillallisia - tätä tulee tehtyä kyllä tosi harvoin. Keskiviikkona heti ravintolan aukeamisen aikaan (klo 17) Groteskissa oli lisäksemme muutama pöytäseurue illastamassa. Nyt olikin hyvä hetki ihastella ravintolan sisustusta. Grotesk on nimittäin tosi viihtyisä ja kiva ravintola. 


Groteskin erikoisuutena ovat pihvit ja laadukkaat lihat, jotka valmistetaan puuhiiligrillissä. Listalta löytyy myös kasvis- ja kala-annoksia, joten tänne voi huoleti mennä, vaikkei lihasta niin välittäisikään. Kaikki ruoka valmistetaan Groteskissa paikan päällä, leivästä jäätelöön asti. Leipä ja jäätelö jäivätkin vahvasti mieliimme illan tarjottavista.  

Alkuun söimme Kampasimpukkaa, hernepyreetä ja bottargaa (8 €) ja listan Snacks-osiosta Marinoituja oliiveja, artisokkaa ja aiolia. Kampasimpukka oli kevyesti paistettu, maukas startteri. Hernerpyre oli maultaan lempeä, mutta toi annokseen mukavan värisäväyksen. Bottarga oli uusi tuttavuus ja on siis kuivattua tonnikalan mätiä. Kiva pikku annos kauniisti tarjoiltuna!


Minä tykkäsin Groteskin snacksiannoksesta. Vähän oli jo nälkä, niin varsinaisen pääruuan odotteluun sopi hyvin marinoidut oliivit ja artisokka. Aioli oli ihan todella hyvää! Maistui myös Groteskin erinomaisen leivän kanssa. Leipä tarjottiin ruskistetun voin kanssa, joka on leivän päällinen minun makuun. Pari palaa leipää ei meille riittänyt, näillä lisukkeilla.  



Minä valitsin listalta kasvisannoksen, maa-artisokan ystävänä. Annos sisälsi artisokkaa eri muodoissa: maa-artisokkatempuraa, maa-artisokkaa rapeina lastuina ja maa-artisokkarisottoa. Lisäksi annoksessa oli raikasta omenapyrettä ja hasselpähkinää. 

Maa-artisokkatempurat olivat hauskoja pikkusyötäviä. Minä dippailin artisokkatempuroitani aioliin - tykkäsin näin niistä kovasti. Fritattu kuori oli rapea ja sopivan ohut. Omenapyre oli kirpakka lisuke, mutta minun makuuni aioli maistui paremmin. 


Risotto oli ihanan täyteläinen annos, jossa artisokan makua oli kivasti. Risotto oli aika kypsä, meni minun risottokypsyyksien rajoihin, mutta yhtään ei olisi saanut olla kypsempi. Ihastuin kauniiseen kulhoon, jossa risotto tarjoiltiin. Toi mukavan värisäväyksen tähän annokseen. 



Olimme toki kiinnostuneita Groteskin lihavalikoimasta, josta tarjoilijamme asiantuntevasti kertoikin. Menulta löytyy oma Premium beef -osasto, jota tutkimme tarkoin. 


Listalta valikoitui pääruuaksi Espanjalaista lypsylehmän sisäfilettä 250 g (42 €). Premium beefit tarjotaan samoilla lisukkeilla: ranskalaiset, bearnaise-kastike, vihreä salaatti ja marinoidut herkkusienet. Me vaihdoimme herkkusienet suurempaan ranskalaisannokseen. 

Sisäfilettä oli aikamoinen pala lautasella. Itse maistoin muutaman siivun ja täytyy sanoa, että oli todella hyvää lihaa. Liha oli kypsennetty medium raa'aksi, joka sopii minun makuun tosi hyvin. Mureaa ja maukasta oli. 


Groteskin kolmeen kertaan uppopaistetut ranskalaiset olivat eri herkullisia, me tykkäsimme kovasti! Dippailin rapeita ranuja vuorotellen bearnaise-kastikkeeseen ja ketsuppiin. 



Huh huh, olimme aikamoisen täynnä tässä vaiheessa illallista ja pitikin hetki huilia ennen jälkiruuan valitsemista. Makeaa teki mieli maistaa, joten valitsimme yhden jälkiruuan jaettavaksi. Mietin porkkanakakun ja Creme Caramelin välillä - ja päädyin Creme Carameliin. 

Itse paahtovanukas oli aika vaisu ja minua häiritsi Creme Caramelin lievä munamaisuus. Odotin maulta enemmän makeaa vanukasmaisuutta.  


Sen sijaan ihastuimme molemmat Creme Caramelin kanssa tarjottuun suussa sulavan makeaan ja ihanaan maitosuklaamousseen, jonka kanssa täydellinen makupari oli raikas vadelmasorbetti. Aivan ihana jälkiruoka! Tästä riitti hyvin makeaa herkkua kahdelle aterian päätteeksi. 


Ruokajuomana toimi tällä kertaa vesi, joten viinilistaan emme illan aikana tutustuneet. Lasku kahdelta ruokailijalta olikin varsin kohtuullinen, johtuen juuri ruokajuomien puutteesta. Useimmiten ravintolaillallisella tulee nautittua useampaa lajia viiniä, tällä kertaa siis vain vettä. Ruokaa söimme illallisen aikana aika paljon, sen takia piti pariin kertaan tarkistaa, että laskulla tosiaan oli kaikki tilaamamme annokset. Hintalaatusuhde on Groteskissa kohdillaan.   


Saimme ruokailla todella rauhassa Groteskissa, ravintolan ollessa muutamia pöytiä lukuunottamatta tyhjä. Palvelu pelasi siis aivan hyvin, kiirettä ei pitänyt ja tarjoilijalla oli hyvin aikaa kertoa listan annoksista ja täyttää leipälautasta ja vesilaseja. 

Grotesk on paikkana tosi kiva ja lämpimästi suosittelenkin Groteskia erityisesti lihanrakastajalle - täällä, jos missä on lihansyöjälle valinnanvaraa. Ihastuimme myös paikan ranskalaisiin, ne kannattaa myös testata - bearnaise-kastikkeen kera. Tykkäsin myös Groteskin tavasta tarjoilla annokset erillisistä kulhoista ja vadeilta; oli kiva ja helppo jakaa ja maistella annoksia. 




10 kommenttia:

  1. Pihvi kiinnostaa aina! Tätä voisikin joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Liha oli hyvää ja ranskalaiset todella hyvät.

      Poista
  2. Oi, noi maa-artisokkatempurat. Wau!

    VastaaPoista
  3. Nämä teidän ravintojutut laittaa kuolaamaan. Nyt komppaan Maria, vitsi toi maa-artisokka annos pitäisi saada just nyt tänne kokeiluun.

    VastaaPoista
  4. Apua, mikä nälkä! Istun Rovaniemen kentällä odotellen jatkoyhteysbussia ja täällä on tarjolla vain sämpylää ja croissantia. Artisokat menee täälläkin ehdottomasti testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä valkkaisin noista tarjottavista croissantin :).

      Poista
  5. Ihania ruokia ja oikein gourmet ranuja! Jälkkärit ovat tietysti leivontabloggaajan suurin kiinnostus - herkullisia nekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ranskalaiset olivat huippuja. Mä tykkäsin ihan tosi paljon tuosta maitosuklaamoussesta vadelmasorbetin kanssa; ihanaa makeutta ja sopivasti raikkautta!

      Poista