perjantai 19. elokuuta 2016

Nyhtökauraa lounaaksi tarjoaa Fat Tomato!

Hietsun hallissa ollaan viimeisen vuoden aikana piipahdettu useampaan kertaan. Muutaman kerran lounaalla ja kerran Musaa ja maistelua -tapahtumassa, joka oli hirmuisen kiva! Tykkään hallista ja onneksi sinne aina silloin tällöin pääsee käymään. Fat Tomato on kesäkuussa aloittanut Hietsun hallin uusi kasvis- ja vegaaniravintola, joka tarjoaa nyhtökauraa. Jos nyhtökauraa tekee mieli, eikä kaupoissa ravaaminen houkuta, on siis olemassa helpompikin vaihtoehto. 

Nyhtökaura on kiinnostanut minua(kin) kovasti ja ensi kerran maistoin sitä Stockalla. Gold & Greenin nyhtökauraa on saatavilla kolmea eri makua, Stockalla maistoin limen makuista nyhtistä, hyvää oli. Tässä muuten yksi kiva idea nyhtökauran tarjoiluun. Sopii varmasti hyvin pitaleivän ja tortillalättyjen täytteeksi kuin näin tacokuoresta tarjoiltuna. 



Kotona olen sitten kokkaillut maustamatonta nyhtökauraa - muuta ei läheisessä Prismassa lauantaiaamuna seiskan aikaan ole ollut saatavilla. Eli se kolmas maku, tomaatilla maustettu nyhtökaura on vielä testaamatta. Itse diggaan nyhtökaurasta, tuote on mielestäni mainio! Nyhtökauran maku on niin mieto, että minun makuuni se vaatii vahvaa maustamista. 

Nyt olisi mukava kuulla, ootko sinä jo maistanut nyhtökauraa? Mitä tykkäsit? Kerro kommenteissa! 

Muutama viikko sitten suuntasimme Hietsun Halliin, Fat Tomatoon lounaalle. Fat Tomato tarjoaa nyhtökauraa "Reiskoissa" eli lämpimissä rieskoissa ja salaateissa. Kaikissa annoksissa käytetään siis nyhtökauraa. Idea on hauska, varsinkin kun nyhtökauraa ei ole ollut mitenkään takuuvarmasti saatavilla, vielä. Ja muutenkin, on kiva, että on erilaisia lounaspaikkoja, mistä kulloinkin valita päivän fiiliksen mukaan.

Fat Tomatossa valitset ensin "Reiskan" tai Salaatin. Lämmin rieska sisältää tomaattikastiketta, juustoa ja lisukesalaatin. Euron lisämaksusta saa vegaanijuuston. Salaattipohja on houkuttelevan kuuloinen: punajuurikvinoaa, juureksia, tomaattikastiketta, vadelmavinagrettea. Täytteissä on kolme eri vaihtoehtoa: WILD - nyhtökauraa timjamissa ja valkosipulissa marinoiduilla metsäsienillä, ROOTZ - nyhtökauraa meirami-juuresten kera ja GREENIE - nyhtökauraa parsakaalilla ja herneillä. 

Minua houkutteli kovasti paahdettu rieska mozzarellan, cheddarin, parmesaanin ja tomaattikastikkeen kera. Kuulosti todella herkulliselle. Täytteeksi Reiskaani valitsin metsäsienet. Ja kuulkaas, oli hyvää! Reiskaa oli lautasella pari isoa palaa ja täytteet olivat runsaat ja maukkaat. Tykkäsin kovasti myös lisukesalaatista, raikasti mukavasti täyttäviä rieska-reiskoja.






Lounas Fat Tomatossa toimi, kaikkinensa. Ruuat tilattiin tiskillä ja maksettiin samoin tein. Sekä rieska että salaatti maksavat 10 € ja lisätäyte 2 €. Hetken päästä tilauksestamme tiskin takaa jo huudeltiin tilaamiamme Reiskaa ja salaattia. Reiska oli täyttävä, salaatti selvästi kevyempi. Reiskasta ei minulle, runsaasta juustosta huolimatta, jäänyt liian tuhti tahi ähky fiilis. Maukas lounas, jolla pärjäsi pitkälle. Suosittelen kokeilemaan. Eri hauskaa kasvissafkaa! 

 Fat Tomato

31 kommenttia:

  1. Kokeilin ensimmäistä kertaa kesällä ja käytin nyhtökauran meidän lemppariin suolaiseen piirakkaan jauhelihan sijasta. Nyhtökaura toimi tosi hyvin ja oli piirakassa ainakin huisin hyvää!

    VastaaPoista
  2. En ole vielä löytänyt nyhtökauraa jotta olisin sitä päässyt kokeilemaan. Paljon kehuja on kyllä kuulunut.

    VastaaPoista
  3. En ole ehtinyt vielä nyhtökauran äärelle, pitäisi kyllä päästä maistamaan kun siitä niin kovin puhutaan :)

    Hietsun halliin tulee eksyttyä nyt harvemmin kun olen äitiyslomalla, mutta täytyy kyllä taas käydä! Fat Tomato onkin ihan uusi tuttavuus, myös Kitty's Milkshake Bar kiinnostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hietsun halli on ihana! On niin kivaa, kun joskus edes on mahis sinne mennä lounaalle. Fat Tomato oli hauska tuttavuus. Ja samoin, Milkshake Bar kiinnostaa toki myös!

      Poista
  4. Minullakin on nyhtökaura ihan vielä kokeilematta. Kokkausjumi ja se, etten ole tuotetta löytänyt ovat tulleet väliin. Mistä osastolta tuo muuten löytyy marketissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekaa kertaa, kun nyhtökauraa lähikaupasta metsästin, haahuilin ympäri kauppaa. Myyjä tuli vastaan ja hän neuvoi mut yhden hyllyn päätyyn, jossa oli valmissalaatteja yms take away -safkaa. Siellä oli sit noin 10 pakettia nyhtökauraa.

      Poista
  5. Mun sisko on kauppias, joka saa aina välillä nyhtökauraa pieniä eriä. Oon tähän asti tyytynyt diilaamaan sitä joillekin työkavereille, jotka eivät ole sitä onnistuneet koskaan mistään löytämään. Itse en ole jostain syystä pitänyt kiirettä päästä sitä testaamaan. Ehkäpä seuraavasta erästä! Oliko se inkiväärillä maustettu muuten joku näistä vai onko se vielä eri makuvaihtoehto?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Limen makuisessa on myös inkivääriä eli siinä, jota maistettiin Stockalla. Sitä haluisin kyllä löytää himaankin ja maistaa uudestaan.

      Poista
  6. Mun sisko on kauppias, joka saa aina välillä nyhtökauraa pieniä eriä. Oon tähän asti tyytynyt diilaamaan sitä joillekin työkavereille, jotka eivät ole sitä onnistuneet koskaan mistään löytämään. Itse en ole jostain syystä pitänyt kiirettä päästä sitä testaamaan. Ehkäpä seuraavasta erästä! Oliko se inkiväärillä maustettu muuten joku näistä vai onko se vielä eri makuvaihtoehto?

    VastaaPoista
  7. En oo maistanna, mutta hieman arkaillen se hieman kiinnostaisi. Tuo rakenne näyttää jännältä, mutta ilmeisesti se olisi ainakin soijarouhekorvikkeita ekologisempi (?) ja terveellisempi (?) vaihtoehto...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, näin olen ymmärtänyt. Kannattaa maistaa :). http://www.goldandgreenfoods.com/fi/

      Poista
  8. Ekaa kertaa bongasin meidän lähikaupassa mutta jäi vielä sinne. Jotenkin arkailen Erjan tavoin....voinko oikeesti olla hyvää?

    VastaaPoista
  9. Monta kertaa pitänyt käydä Fat Tomatossa, mutta ollut aina kiinni tai joku muu este tullut matkalle. Tapasin juuri ison porukan sipsikaljavegaaneja ja kaikki kehuivat kovasti. Täytyy tähdätä ensi viikolla lounasaikaan.

    VastaaPoista
  10. Mulla odottaa just jääkaapissa yksi nyhtispaketti inspiraatiota. Saattaa olla että päätyy joko tacojen tai hodarisämpylöiden väliin... :)

    Hietsun hallissa alkaa olla jo aika kivasti erilaisia paikkoja!

    VastaaPoista
  11. Mä haluisin maistaa nyhtökauraburgeria - tai hodaria :). Hietsun halli on minusta tosi kiva ja on mukavasti erilaisia lounaspaikkoja!

    VastaaPoista
  12. Mä en ole vielä kertaakaan päässyt lähellekään nyhtökauraa. Mutta kuinkas ollakaan, Hietsun halli on kovin lähellä työpaikkaani... nenä kohti Fat Tomatoa siis! Kiitosta vinkistä, odotan mielenkiinnolla!

    VastaaPoista
  13. Hietsun halli kuulostaa Oulun levyspiireillä sellaiselta täydelliseltä paikalta, joita näkee vain unissa. Rrrrakastan Helsingin ravintolatarjontaa!

    VastaaPoista
  14. En ole kokeillut vielä nyhtökauraa, en tosin ole edes etsinyt sitä kaupoissa kun oletan että se on kuitenkin loppu/ei saatavilla :D
    Kiinnostaisi kyllä, ja voisin kuvitella että ekana käyttäisin sen pizzaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerran satuin sattumalta kauppaan oikeaan aikaan, kun nyhtökauraa oli juuri saapunut ja ostin muutaman paketin. Mutta eipä sitä juuri muuten ole ollut saatavilla.

      Poista
  15. Menetin nyhtökauraneitsyyteni viime viikonloppuna Helsinki Night Market tapahtumassa tilaamalla Social Foodin nyhtökaurahampurilaisen. Olihan se _ihan_ hyvää, mutta mistään varsinaisesta ihastumisesta ei ehkä voida puhua. Seuraavaksi pitää päästä maistamaan sitä härkäpavuista tehtyä Härkistä!

    VastaaPoista
  16. Härkistä minäkin odottelen - mukavaa, että tulee erilaisia vaihtareita. Härkistä on kehuttu kovasti :).

    VastaaPoista
  17. Ennakkoluuloista poiketen tykkään nyhtökaurasta todella paljon. Hietsuun on vähän pitkä matka duunista lounaalle, mutta Kampin 6K:n Oatzista saa kaikkee nyhtöhyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Oatz laitetaan muistiin, kun tekee nyhtistä mieli! :)

      Poista
  18. Nyhtökaura ei ole tässä osoitteessa innostanut niin paljoa kuin muita mediakohusta päätellen :) Kuiva rakenne ja kallis hinta (ja huono saatavuus) rajoittaa täällä osto- ja kokkaushaluja. Näen kyllä, että tuotteessa on silti valtavasti potentiaalia ja ennen kaikkea ihanaa, että vegaanisia vaihtoehtoja putkahtelee kauppoihin nyt kuin sieniä sateella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hienoa, että suomalaisia vegaanisia vaihtoehtoja on tosiaan tullut kuin sieniä sateella. Härkistä odotan mielenkiinnolla. Fat Tomatossa oli oikein onnistunut nyhtiskokemus!

      Poista