sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Ihana Hanko hurmaa aina uudestaan ja uudestaan

Hanko on säiden puolesta parhaimmillan loppukesästä, kun meri on lämmennyt ja tuuli lempeä. Suurin osa ravintoloista avautuu vasta kesäkuun puolella. Aurinkoinen toukokuinen viikonloppu kuitenkin houkutteli meidän Hankoon, vaikka meri vielä viilensi ilmaa täällä. Turistikauden ulkopuolella reissaamisessa on kuitenkin moni etuja. Majapaikkojen hinnat ovat huomattavasti edullisempia. Mekin saimme tämän ihastattuvassa Villa Maijassa olevan huoneen huomattavasti sesonkikautta edullisemmin. Varauskin tehtiin samalla viikolla. Hangon huvilat ovat aivan ihastuttavia. Jos mielit tänne kesällä, varaus kannattaa tehdä mahdollisimman pian. 

Meillä oli perushuone, mutta Villa Maijasta löytyy monentasoisia huoneita, osa parvekkeella ja keittiöllä. Aika somaa, eikö?Villa Maija terassille paistoi ihanasti aurinko heti aamusta ja tässä olikin täydellistä nauttia aamiaista. Sunnuntaisin aamiaista tarjoillaan klo 9-11. Aamiaiselta löytyi mm. puuroa, jogurttia, pekonia, kananmunia, leipää, leikkeleitä ja tuoreita hedelmiä ja äitienpäivän kunniaksi mansikkakakkuakin eli kaikkea mitä ihminen aamuisin tarvitsee aloittaaksen uuden päivän lumoavassa Hangossa :)


Villa Maija sijaitsee parin minuutin kävelymatkan päässä meren rannasta. Näissä maisemissa sielu lepää. Turisteja ei vielä toukokuussa juurikaan ole, joten ihanassa luonnon rauhassa saimme nauttia näistä kuvankauniista maisemista.

Ravintolatarjonta on melko suppea toukokuussa, kesällä täällä on pilvin pimein paikkoja, joista valita. Olimme kuulleet, että Hankoon on juuri avattu uusi Tapas-ravintola, joka on auki vuoden ympäri. Tänne siis suunnistimme illallisella. Sesongin ulkopuolella matkustamisessa on myös se hyöty, että ravintoloihin ei tarvitse jonottaa tai varata pöytää, sen kun marssit sisään!

Ravintola Bravaksessa oli tarjolla kolme suurempaa annosta; härkää, lammaslihapullia ja hamppari. Kaikkia näitä annoksia sai tapas-kokoisena tai pääruokana. Vitriinistä löytyi pinchoja ja tapaksia. Lisäksi tarjolla oli juustoja ja jälkkäreitä. Pinchot ja tapakset kustansivat 3,50€ kipale eli hinnoittelu oli aivan maltillinen. 

Alkuun maistoin Tortilla Espanolaa Serranon kinkulla, joka oli todella herkullinen pincho. Ah ja voih. 
Lammaspyörykät olivat pääseet jo loppumaan, joten päädyin hamppariin. Pihvi oli maistettu täydellisen mediumiksi ja oli mehukas ja täynnä makua. Annoksen lohkoperunat olivat todella herkullisia. Kaikki ainesosat olivat tuoreita ja raikkaita ja hyvin valmistettuja. Hampurilainen kustansi 15€. Ennen jälkiruokaa maistuin vielä juustoja (pahoittelut tärähtäneestä kuvasta). Oikein kelpo juustolautanen, joskin Peltolan Bluen vaihtaisin johonkin vähän mielenkiintoisempaan vaihtariin. Toki Peltolan blue on tosi hyvää, siitä ei pääse mihinkään.  
Jälkkäriäkin teki vielä mieli, joten päätin maistaa appelsiinillä höystettyä Crema Catalaanaa. Ja mikä ihana jälkkäri tämä olikaan! Todella vahva suositus! Olimme oikein tyytyväisiä Bravaksen meininkiin, tunnelmaan ja erityisesti ruokaan. Tänne tullaan varmasti uudestaan.Hanko hurmaa joka kerta uudestaan ja uudestaan. Vaikka kesällä Hanko on sään puolesta parhaimmillaan, löytyy täältä sekä sielun että ruumiin ravintoa myös sesongin ulkopuolella. 

http://tourism.hanko.fi/

Bravas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti